Doamna SIMONA SUCEU: ,,Acum nu pot sta o zi fără să pun mâna pe pensulă”

Un surâs în plină vară vă transmite, cu drag, Damna SIMONA SUCEU. Dar și un tablou impresionant unde se simte talentul său, dar și …aerul tare de la munte.

Gazetarii, apoi comentatorii de artă, numiți critici de artă de o parte a omenirii, ar trebuie să fie obiectivi, să prezinte doar realitatea așa cum este ea.

Dar, acum eu stau și mă întreb. Vă intreb și pe dumneavoastră, onorabii cititori, ziaristul, comentatorul fenomenului de creație nu este și el om? Este, evident. Nu are și el preferințe, antipatii? Are, evident…

Personal vă voi prezenta astăzi, un artist special…Un pictor pe care îl apreciez în mod deosebit. Numele său? Doamna SIMONA SUCEU. Veți avea ocazia să vedeți și tablourile sale,  dar după un interviu introductiv…    

-Vă rugăm să vă prezentați.

-Mă numesc Simona Suceu, locuiesc undeva la țară, am 42 de ani, 4 copii frumoși și un soț care mi-a fost alături mereu. Am trecut prin foarte multe greutăți, viața nu este numai lapte și miere, totul depinde cum privești lucrurile. Totul a început când am născut fetița, am croșetat pentru ea cu mare drag, apoi am cusut cămeși naționale. Fiind plecată o perioada… apoi revenind acasă în timpul pandemie m-am concentrat asupra picturii de care eram atrasă de mic copil.

Țin minte că am vizitat cu clasa un muzeu și acolo erau expuse tablouri, iar eu pe furiș le pipăiam să simt pictura și priveam pierdută culorile și felul în care erau amestecate. Eram fascinantă! Am cochetat cu arta modelajului pe perete.

-Impresionant ce relatați. Cum a fost anul 2021 pentru arta dvs?

 – Anul 2021 a fost un an frumos între pandemie și muncă, am reușit să îmi dezvolt talentul, am prins încredere și curajul de picta văzând cât de frumoase sunt tablourile pictate de mine… La început le-am dăruit…câteva am ținut pentru mine, iar celelalte le-am dat unor persoane cărora le-au plăcut. Am primit și câteva comenzi…

-Ce tehnici folosiți?

– Pictez cu acrilice pe pânză, nu am încercat pictura în ulei, dar nu este târziu niciodată să învățăm ceva nou, totul depinde cât de mult ne place ceea ce facem.

– Adevărat, cum a început 2022 pentru dvs?

– Anul 2022 a început cu gânduri și stres.. fiind vorba despre sănătate… Analize, drumuri la spital, tratament…. a fost un pic mai greu, dar cu ajutorul lui Dumnezeu trecem peste tot, suntem cu zâmbetul pe buze gândim pozitiv și mergem mai departe. Așa că între tratamente cel mai bun leac l-am găsit pictând, îmi aduce liniște și relaxare, iar finalul este totul!

-Ce teme vă plac ?

-Cel mai mult îmi place să pictez peisajele cu munți și ape….. Iubesc ceea ce fac arta este pentru mine ca o hrană pentru suflet…

-Ce vă doriți acum ?

– Visez să am sănătate, pentru mine este cel mai important… Apoi, să pot continua ceea ce fac, căci îmi place enorm de mult. Cum se spune… omul cât trăiește învață… am învățat … arta nu înseamnă perfecțiune… e creație și imaginație… Acum nu pot sta o zi fără să pun mâna pe pensulă…

Copii sunt foarte fericiți când mă privesc… nu pictează, dar arta creionului pentru început este super și acest aspect mă bucură enorm.

-Ce vă doriți pentru lumea artei ?

– Lumea artei… e plină de frumusețe pentru cine o înțelege și îi place… E o bucurie pentru

mine și sunt foarte recunoscătoare pentru toți cei care m-au susținut, am fost lipsită de încredere și curajul de a merge mai departe…Realizările mele se datorează oamenilor care mi-au dat curaj din umbră. Sper ca picturile mele să scoată un zâmbet de la fiecare. Îmi doresc ca toți să fim fericiți, să ne bucuram de frumos, de viață pentru că uităm să mai zâmbim…

-Adevărat. Iar spun adevărat.

Acum, să invităm onorabilii cititori la …

GALERIA DE ARTĂ

Primul tablou cu chipul omului…Trebuie să recunoaștem că e reușit. Frumos stard în cariera de pictor! Drum bun, mereu înainte !

Artista și familia sa

Concluzia?

Un pictor aparte. Talentul său se vede de la două poște. În dorim din inimă sănătate multă până la adânci bătrâneți. Alături de familia sa minunată, de toți cei dragi, de prieteni și restul lumii pașnice.

Numai bine și frumos tuturor!

Aristotel Bunescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s