Antologia pictorilor – Doamna MIHAELA FLORESCU continuă tradiția artistică a familiei

Doamna MIHAELA FLORESCU

Mare bucurie și la noi să fie! Pentru ce motiv? Unul foarte serios.  Am aflat despre un artist aparte care duce mai departe splendida tradiție a familiei…Este vorba despre distinsa doamnă MIHAELA FLORESCU.  Un valoros pictor, după cum veți vedea. Tatăl său a fost țăran-poet, observând tot ce e frumos în jurul său. Apoi, acest filon artistic abundent a trecut din generație în generație. Asta pentru că fiul său Ovidiu Andrei  semnează impresionante fotografii artistice. Sperăm că și nepotul doamnei Florescu să pășească îndrăzneț pe acest drum.

Iată un interviu lămuritor…

-Vă rugăm să vă prezentați și să ne spuneți cum a fost apropierea de pictură ?

Cu tablourie sale dragi …

-Sunt Mihaela Florescu. Apropierea de pictură a existat de când eram copil. Ce să vă spun, m-am pomenit desenând prin curte, curte de țară, făceam urme cu un băț, venea popa pe la noi și spunea că o să ajung pictor…Apoi am lucrat în cărbune, acuarelă, a fost mare pasiune pentru desen și pictură. Pasiune ascunsă deoarece viața a urmat alte cărări… Peste ani, fiu meu mai mare Ovidiu – Andrei m-a îndemnat să revin…El făcea artă fotografică deja…Am ajuns a Școala Populară de artă. Aici am avut un profesor aparte – Nora Novak… Ea m-a stimulat să merg la facultate….Aveam atunci 46 de ani…Puteam să fiu mama studenților…A fost pentru mine mai mult o evaluare examenul de admitere… Și am intrat! Am găsit înțelegere la locul meu de muncă, făceam și facultate la zi, dar mergeam și la muncă, unde se făceau 2 schimburi… Când eram în atelierul de pictură îmi plăcea cel mai mult….

-Ce teme abordați în tablouri?

-Peisaje, portrete la comandă, mai am adaptări după picturi celebre.

-Ce tehnică vă este mai familiară?

-Eu lucrez mai mult în acrilic și ulei. Cu acuarela doar cochetez, dar îmi place foarte mult și această tehnică…

-Ce vă doriți?

  – Încurajată de familie – soțul e pensionar acum – vreau ca după participări la mai multe expoziții colective să organizez o expoziție personală…În general, îmi doresc să aduc bucurie și să ofer tuturor o stare de bine!

Felicitări pentru ce faceți! Să vedem acum niște tablouri…

Concluzia ?

Suntem în fața unui artist adevărat. Un talent evident, niște cailtăți sunt mereu de evidențiat dacă privești tablourile minunate semnate de doamna Mihaea Florescu….Succes la viitoarea expoziție ! Sperăm în viitor să vă oferim și alte date și lucrări ale invitatei noastre! Sănătate tuturor!

Aristotel Bunescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s