ISABELA MUNTEANU, un pictor adevărat declară: ,,Orice operă trebuie să ofere bucurie cuiva”

ISABELA MUNTEANU ne oferă bucuria unor noi tablouri! Mulțumim din suflet!

Zori de zi în 16 august, anul de grație 2022. După multe zile de arșiță sufocantă fără strop de nori și deci de ploaie, Dumnezeu a răspuns rugăciunilor noastre. Norii au venit de departe, au acoperit cerul, iar după primele picături foarte timide, a început să plouă sănătos.

Culturile pârjolite, animalele și păsările însetate au primit, din plin apa de care aveau atâta nevoie…Supuși deja consumului raționalizat de apă, oamenilor le-a venit inima la loc…Atmosfera s-a destins brusc, iar temperaturile au scăzut semnificativ…

Dar sufletul?  Ce oferim noi sufletului că să își revină și el? Să se bucure și el. Personal am ales pentru cititorii constanți ori întâmplători revenirea în universul picturilor semnate inconfundabil de Isabela Munteanu.  Cu noi întrebări, cu noi tablouri evident…

-Care pictori români vă plac?

-Dintre pictorii români, cel mai mult îmi plac Nicolae Grigorescu și Ștefan Luchian.

-Dar dintre coloriștii români?

-Fără îndoială, pictorii impresioniști, în frunte cu Claude Monet.

-Ce rol au muzeele, expozițiile, galeriile de artă în educarea simțului dvs estetic?

-Eu învăț de oriunde pot, inclusiv analizând o lucrare pe care o văd pe Internet sau într-un album. Dar, fără doar sau poate, o vizită la muzeu, o expoziție sau la o galerie de artă reprezintă un avantaj mult mai mare deoarece doar acolo poți vedea o  lucrare artistică dincolo de filtrul unui aparat de fotografiat mai mult sau mai puțin performant, adică să „savurezi” plăcerea de a o analiza exact așa cum se prezintă ea în realitate.

-Ce sfătuiți un părinte care are un copil cu înclinații spre pictură, să încerce să îi arate și alte căi în artă, sau să îl perfecționeze pe acest drum?  

-Această întrebare pare retorică la prima vedere. Dacă talentul copilului în domeniul artelor plastice este evident, bineînțeles că este recomandabil să-și dezvolte acest talent prin muncă (acesta ar fi varianta sau calea cea mai ușoară). Însă nu putem nega faptul că există copii cu potențial la fel de mare în mai multe sfere ale artei. Numai că performanța cred că este destul de greu de obținut în toate. În acest caz, copilul poate fi inițiat în mai multe domenii artistice, pentru ca la sfârșit să aleagă ce îl atrage cel mai mult (presupunând că vârsta îi conferă un anumit discernământ). Această variantă însă implică un consum destul de mare de timp, de nervi și de răbdare din partea părintelui. Prin urmare, dacă judecăm obiectiv, nicio variantă nu este exclusă.

-Care este tehnica dvs preferată de lucru?

-Cel mai mult îmi place să lucrez în ulei și în pastel uscat.

-Unde putem vedea tablourile dvs?

-Deocamdată lucrările mele pot fi văzute doar pe Internet. Intenționez realizarea  unei expoziții personale în viitorul apropiat, să spunem în următorii doi ani.

-Fizic, unde au ajuns ele cel mai departe ?

-O parte din lucrările mele se află în posesia persoanelor din anturajul meu, a celor care și-au manifestat în mod deosebit admirația față de aceste lucrări. Restul l-am păstrat în ideea unei expoziții personale, după cum spuneam. Trebuie să ai de unde alege, nu? Altfel, nu sunt de acord cu ideea păstrării lucrărilor, fiindcă orice operă trebuie să ofere bucurie cuiva, nu să fie arhivată de către artist într-un loc uitat. De asemenea, nu exclud nici ideea de a onora comenzi în viitor, dar până acum, având în vedere că profesez și în alt domeniu de activitate și nu sunt constrânsă financiar în vreun fel, am preferat să mă bucur de liberata alegerii subiectelor și tehnicilor de realizare după bunul plac.

-Adevărat! Să vedem acum și câteva tablouri. Să invităm deci onorabilii cititori la …..

GALERIA DE ARTĂ să se bucure și ei.

Vrei și tu să te joci cu cățelul meu ?
După tot ce am văzut și citit, este clar. Drumul spre notorietate se aștează clar în fața invitatei noastre speciale de astăzi. Așa se vede și în lucrarea de mai sus…Îi dorim să facă prima expziție și să aibe succes. Concluzia este clară. Suntem în fața unui artist autentic Sunt ușor vizibie calitățile sale. Fiecare tablou își îndeplinește pe deplin menirea sa. Ne bucură sufletul…
Numai bine și frumos pentru toți!
Aristotel Bunescu
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s