ANTOLOGIA PICTORILOR / Loran Margareta: ,, Când pictez, mă desprind din această lume, intru într-o lume a culorilor, a frumosului”

Gata! Am intrat în lumea minunată a tablourilor semnate de distinsa doamnă Loran Margareta…Călătorie frumoasă ! Veți întâlni realități încântătoare!

Scriu aceste rânduri în zorii zilei de 19 august, anul de grație 2022. Suntem deci în Ziua Mondială a Zâmbetului.  Să zâmbim deci, să ne bucurăm! Dar, stau și mă gândesc ce bine ar fi dacă ar fi mereu această sărbătoare. Să ne bucurăm mereu. Dar avem noi motive? Atenție, acum vă spun un mare secret, chiar dacă nu avem, căutăm motivele și ne bucurăm mereu, cotidian, în fiecare oră a vieții noastre.

Eu vă dau azi unul. Priviți pictura distinsei doamne Loran Margareta. Cu siguranță starea de bine vă va cuprinde și vă va dura până priviți un alt tablou pe care îl semnează.

Vă voi arăta mai multe dintre lucrările sale, dar asta abia după un dialog introductiv.

-Cine sunteți ?

-Pentru început, as vrea sa ma prezint celor care nu ma cunosc si sa adresez cele mai calde salutari tuturor iubitorilor de arta,si nu numai.

    Ma numesc Loran Margareta si m-am nascut in Cluj-Napoca,dar locuiesc in Orastie,jud. Hunedoara.Momentan sunt cadru militar in rezerva,si in timpul liber imi place nespus sa pictez. Sunt autodidact,si am aceasta pasiune pentru pictura ,inca din copilarie. Mai bine zis,mostenesc acest talent din partea tatalui meu,care picta foarte frumos,precum si din partea unui frate al tatalui,care a fost pictor de decoruri la opera din Cluj.

  Iubesc foarte mult natura cu minunatele ei peisaje,florile,care pentru mine sunt o minune a naturii. Astfel incerc sa  redau cat mai fidel in picturile mele,aceasta realitate,aceasta ”minune”,care ne inconjoara. Nu stiu daca am reusit,sau reusesc sa fac acest lucru. Doar publicul,cel mai mare ”critic de arta ” imi poate spune acest lucru.

  Pe parcursul anilor am pictat foarte mult.Imi place sa pictez in special pe panza,dar am lucrari pictate si pe lemn,sticla,sau materiale textile.Nu as putea spune cu exactitate cate lucrari am facut de-a lungul anilor,dar cu aproximatie,circa cinci sute.

  Am avut desigur mai multe expozitii personale aici in Orastie,dar si in Cluj-Napoca,Tg.Mures,Deva.Majoritarea expozitiilor organizate au fost in scop caritabil.

  -Cum a fost 2021 pentru dvs?

–    Anul 2021,pentru mine a fost un an foarte rodnic. Faptul ca pandemia ne-a ingradit organizarea de expozitii,a avut totusi si o parte buna. Stand acasa ,am lucrat foarte mult la picturile mele,chiar pot spune ca pentru mine a fost un an record.

 -Ce visați pentru 2022? 

– Daca ma intrebati ce visez pentru anul 2022,desigur va pot spune ,ca imi doresc organizarea de expozitii,si desigur ,sa realizez cat mai multe lucrari,si pe cat posibil ,tot mai frumoase.

Atunci cand pictez,am senzatia ca ma desprind din aceasta lume,intru intr-o lume a culorilor,a frumosului.Imi doresc sa vorbesc cu lumea,nu prin cuvinte,ci prin peisajele pictate,prin florile viu colorate.Vreau ca cei ce-mi vad picturile,sa se desprinda din lumea ,din viata de zi cu zi, sa uite de griji,de probleme,si chiar daca pentru scurt timp,sa se simta undeva, intr-o lume,care sa le incante privirea,si sufletul !

-Minunat, felicitări. Să vedem acum și câteva picturi…Poftiți deci, la ……GALERIA DE ARTĂ!

Drum prin minunata pădure!

Am lăsat intenționat la final acest tablou ce prezintă un drum simbolic. Este chiar drumul pe care îl parcurge acum pictorița noastră. Este drumul drept pentru a deveni un artist din ce în ce mai cunoscut. Asta deoarece are multe calități de colorist…Talentul său este eveident, iar cei care au intrat în expozițiile sale s-au bucurat cu adevărat de ceva frumos. Dar nu putem toți ajunge la expoziție… Atunci intrăm pe internet și vedem tablourile sale minunate. Îi dorim mereu sănătate artistei, putere de muncă și urarea de a ne oferi mereu asemenea lucrări încântătoare.

Numai bine și frumos tuturor!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s