ANTOLOGIA PICTORILOR/ MONICA MARIA MIRCEA: ,,Pictura mă echilibrează, îmi vindecă rănile şi îmi usucă lacrimile”

Distinsa doamnă Monica Maria Mircea

În această dimineață de 21 august, anul de grație 2022, am avut o mare revelație legată de lumea minunată a picturii. Tot încercând să ne dăm seama ce ne atrage la armonia culorilor, de multe ori spunem că e frumos, că ne simțim bine cu acești artiști, că admirăm o mare pictată, o natură statică, o lucrare abstractă și așa mai departe. Citind însă cuvintele scrise de distinsa doamnă Monica Maria Mircea, un pictor cu multe calități, pe care îl admir de mai mult timp, am descoperit un adevăr simplu – PICTURA DE ECHILIBREAZĂ!

Chiar așa, într-o lume dominată de tot felul de crize, un tablou te liniștește, cum declară atât de plastic artista, vindecă rănile şi usucă lacrimile.

Revenim deci în atelierul său pentru un nou dialog…

-Să vă prezentați din nou vă rog…

-Mă numesc Monica Maria Mircea, port cu mândrie pe frunte argintul celor 53 ani împliniţi, sunt un om simplu cu o mare pasiune pentru pictură.

Îmi place să mă bucur de toate lucrurile simple din jurul meu.

Iubesc natura, mă bucur de gingășia florilor, de verdele frunzelor, de răsăritul soarelui, de culorile incredibile ale apusului şi încerc să le aşez pe pânzele mele.

Mi-aş dori să am mai mult timp, pentru pictură, să pot aşterne pe pânză toate emoţiile mele.

Pictura, mă echilibrează, îmi vindecă rănile şi îmi usucă lacrimile.

Mulțumesc lui Dumnezeu pentru darul minunat !

-Cum a fost 2022 pentru pictura dvs?

-Am încercat anul acesta să pictez pe tricouri.

Au fost câteva daruri speciale pentru persoane dragi.

În continuare, dăruiesc tot ce pictez, mie îmi este de ajuns  bucuria pe care o aduce pictura în sufletul meu.

-Ce vă doriți pentru lume în general?

-Aş vrea să dispară din lume războaiele și bolile incurabile, să dispară ura şi răutatea dintre oameni, să putem trăi frumos, cu zâmbetul pe buze, cu îngăduință și înţelegere, să ne bucurăm de toate minunile naturii ce ne înconjoară.

-Foarte frumos spus! Până la minunățiile naturii, să ne bucurăm de minunile din tablourile dvs. Să invităm deci, onorabilii cititori în GAERIA DE ARTĂ….

Am lăsat în mod intenționat acest tablou a finalul grupajului nostru…Este o barcă cu pânze care simbolizează drumul pictoriței spre noi lucrări de real interes, spre noi și noi experiențe plastice… Mă gândesc deja la cei care poartă tricouri cu picturile doamnei Monica Maria Mircea. Ei trebuie să fie mereu echilibrați și mult mai liniștiți în comparație cu alți pământeni. Dorim pentru invitata noastră numai bucurii, sănătate, inspirație și să ne revedem cu bine cât mai curând.

Aristotel Bunescu, director al Agenției de Presă Culturale și Sportive – APCS, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România -UZPR.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s