ANTOLOGIA PICTORILOR/ MIHAELA BRĂTĂȘANU, un pictor de valoare declară: ,,Aș vrea ca lumea să își păstreze strălucirea de acum”

În vârful picioarelor, încet, încet, să nu deranjăm, intrăm în atelierul pictorului. Pe șevalet se află un tablou care va fi semnat de MIHAELA BRĂTĂȘANU

Peste puțin timp o să fie 28 august 2022, adică Ziua Internațională a…Papionului. Plec deci la colecția mea de papioane, îl aleg pe cel mai important și intru deja în atmosfera sărbătorească. La mine sărbătorile țin mai multe zile. Chiar mai multe săptămâni, luni, decenii. Să facem, onorabili cititori, o sărbătoare din toată viața noastră!

Mă gândesc deja la un subiect mai potrivit pentru asta. Cred ca am găsit! Da, este cel mai nimerit. Ieri am scris un text de suflet despre Lucia Boulescu din Ploiești. Dar dacă ne gândim la zicala prietenii prietenilor mei sunt și ei prietenii mei, am ajuns, în mod firesc la Mihaela Brǎtǎșanu. Așa am descoperit un artist special, cu talent  evident de la mare depărtare, cu multe lucrări impresionante. Una peste alta un creator potrivit pentru ANTOLOGIA PICTORILOR.

Înainte de a vedea și dumneavoastră, dragi cititori, ce frumos pictează, iată un dialog introductiv, lămuritor.

-Vă rugăm să vă prezentați pentru cei care nu vă cunosc.

-Mă numesc Mihaela Brǎtǎșanu, peste cȃteva zile împlinesc 55 de ani, sunt ploieșteancǎ și pictez de plăcere.

Poate părea neobișnuit pentru cineva care privește florile și peisajele ce apar ȋn tablourile mele, dar sunt de profesie inginer chimist, sunt pasionată de literatura SF și de călătorii .

 Am crescut ȋntr-o familie care aprecia arta, pictura ȋn special, mama mea fiind cea care mi-a dezvǎluit „secretul” (și m-a ajutat să ȋnțeleg) cǎ ȋn orice tablou e mai mult decȃt se vede. Așa a ȋnmugurit fascinația mea pentru diferitele curente apărute ȋn artă și cum acestea se reflectă și ȋntrepătrund ȋn operele expuse ȋn muzee. Astfel că, ȋn cǎlǎtorii, oriunde ajung, muzeele de artǎ sunt pentru mine “atracțiile turistice” preferate, o inegalabilǎ lecție de frumos.

Dorința de a picta a existat mereu ȋn adȃncul sufletului meu, dar viața mi-a oferit de abia ȋn 2019 picǎtura de curaj ca sǎ materializez acest vis. Am ȋnceput sǎ pictez sub ȋndrumarea Dianei Petrec, fiecare nou tablou fiind o BUCURIE. Și la fel este și ȋn prezent, de cȃnd studiez pictura la Școala Popularǎ de Artǎ Ploiești cu dna profesoarǎ Mariana Voicu-Grumǎzescu, un adevǎrat mentor.

-Cum a fost anul 2021 pentru arta dumneavoastra?

-Anul 2021 a fost pivotal pentru activitatea mea artisticǎ.

Ceea ce a ȋnceput ca un hobby, o plǎcutǎ petrecere a timpului, a devenit un drum, o cale spre ȋmplinirea mea ca și creator de frumos. A fost anul ȋn care am fost primitǎ ȋn Cenaclul de Arte Plastice „ARCADE – Ioan Titus Draghicescu” și, la sfȃrșitul lui august 2021, am avut expoziția de debut  intitulatǎ „Ȋn armonie cu natura”. Atunci am vǎzut cum bucuria pe care am pus-o ȋn tablouri se oglindește ȋn ochii celor ce le privesc. Tablourile-bucurie nu mai erau doar ale mele, culorile lor dǎdeau bucurie celorlalți.  Aceastǎ rǎsplatǎ e mai presus de orice mi-aș fi dorit.

 -Cum a ȋnceput 2022

-Spre marea mea satisfacție, anul 2022 a ȋnceput cu o confirmare. Mențiunea obținutǎ la ediția a VI-a a Concursului Național de Artǎ Plasticǎ „Nicolae Milord” a fost acea confirmare de care aveam nevoie cǎ drumul pe care am pornit e cel potrivit. Și, ȋn același timp, mi-a dat curaj sǎ continui cǎlǎtoria spre a descoperi noi motive de bucurie pentru mine și a le dǎrui celor din jur.

-Ce visați pentru 2022, dar și pentru urmǎtorii ani? „

-Pȃnǎ acum, 2022 a fost „de vis”. Atȃt ȋn plan personal cȃt și artistic.

Recent, fiul meu s-a cǎsǎtorit cu alesa inimii lui și , poate, nu peste mult timp voi fi bunicǎ.

Tablourile mele au fost prezente ȋn expoziții, au fost apreciate, am ȋnvǎțat și am evoluat.

Sper ca asta sǎ fie doar ȋnceputul poveștii , iar la anul sǎ adaug un nou capitol, mai interesant!

-Cum vreți sǎ se desfǎșoare lumea dumneavoastrǎ, lumea artei, lumea ȋn general ?

-Aș vrea ca lumea mea sǎ ȋși pǎstreze strǎlucirea de acum pentru ca eu sǎ captez cu ajutorul culorilor  realitatea de o clipǎ, așa cum eu am zǎrit-o, ȋnainte ca ea sǎ se piardǎ pentru totdeauna și sǎ devinǎ doar o ștearsǎ amintire.

Aș vrea ca lumea artei sǎ deschidǎ porți tuturor celor ce oferǎ bucurie autenticǎ prin creațiile lor, și cu siguranțǎ lumea, ȋn general, va deveni mai fericitǎ.

Și ar mai fi multe de spus , dar e momentul sǎ las tablourile mele sǎ „vorbească”. 

-Să invităm deci cititorii să vadă superbele dumneavoastră tablouri. Poftiți deci în ….

GALERIA DE ARTĂ cu tablouri semnate inconfundabil MIHAELA BRĂTĂȘANU

1 O palǎ de vȃnt (a obținut mențiune la Concusrul National de pictura “Nicolae Milord”) 

  2Speranțǎ

 3Se lasǎ seara .Trece vara

    4Gaița

   5Mușcata roșie

   6Rugǎ

   7Sunny day at Sunapee

   8Poveste de iarnǎ 2

   9Ispita

  10 Drumul spre luminǎ

 11 Rozǎ

12 Dupǎ ploaie

  13  Inserare ȋn Caraiman

Concluzia ?

Eu sunt impresionat! Am avut șansa să descopăr, tot la Ploiești, în orașul prin care trec mereu fie să îl vizitez, fie în drum spre lumi cu aerul mai proaspăt, cu oameni mai liniștiți, un pictor care a intrat direct în inima mea.

Prin tot ce lucrează în atelierul său, prin tot ce scrie, prin toată viața sa. Abia aștept să îl cunosc personal.

Toate urările de bine și frumos pentru MIHAELA BRĂTĂȘANU, pentru familia sa, pentru prietenii săi. Sperăm ca în curând să vă oferim noi tablouri semnate de MIHAELA BRĂTĂȘANU.

Un admirator, Aristotel Bunescu, director Agenției de Presă Culturală și Sportivă – A.P.C.S., membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România – U.Z.P.R.

Iată dovada că port papion !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s