ANTOLOGIA CREATORILOR – MARIA BEM: ,,Am pendulat între iubire și tristețe între armonie și stări bulversante, apoi am scris despre împlinirea omului prin iubire, ca poruncă Divină”

DISTINSA DOAMNĂ MARIA BEM

După seria de prezentare a personalității unor pictori, astăzi vă oferim o adevărată sărbătoare. Este vorba despre o bună prietenă a pictorilor… Dar, trecem în altă zona a creației, ne referim la literatură. Asta pentru a aduce în centrul atenției pe Distinsa doamnă MARIA BEM.

Veți avea ocazia sărbătorească să cunoașteți un om cu multiple preocupări, cu studii în domeniul Marketing și Management Medical. Apoi, se dedică celei mai frumoase preocupări – a face bine omului aflat în suferință. Astfel a pus pe picioare și a activat  Centrul Medical “Cristiana Ardent”, cu specializările: medicina de laborator, fizioterapie cu laser, ecografie si medicina internă și ulterior, îngrijiri la domiciliu.

Viața sa intră în etapa următoare care este vasta creație literară.

Iată un interviu lămuritor în acest sens:

Vă rugăm, pentru început să ne spuneți, ce a însemnat anul 2021 pentru preocupările dumneavoastră literare ?

-Anul 2021 a fost un an ce mi-a împlinit visul, apariția romanului ,, Între cer și pământ doar iubire”, bine primit de cititori și volumul de proză și vers ,,Legenda florilor și a lor poezie” apărute sub tehnoredactarea și grafica Mihai Cătrună , cu care colaborez din 2017.

Felicitări! Trecem acum la anul următor, la 2022. Ce ne puteți spune despre el?

-Anul 2022 a început cu un proiect ce s-a finalizat în vară cu volumul  ,,Taine lăuntrice” scrieri creștine, un timbru pentru sufletul meu.

Pentru anul acesta am avut în agendă mai multe evenimente la care am participat și participarea la două tabere de creație literar-artistice. Una a fost în vară la ,, Dunavățu de jos”, Județul Tulcea în Deltă. A fost foarte frumos organizată de ASCIOR- FILIALA TULCEA. Apoi, a urmat a doua tabără, la Maramureș, Baia Sprie, ASCIOR, FILIALA MARAMUREȘ.

Cum vă doriți să fie lumea noastră, în continuare? Dumneavoastră personal ce doriți să realizați în viitor?

-Îmi doresc o lume cu mai puțină invidie, ură, răutate, o lume pe care cu greu o găsim, dar eu trăiesc printre oameni de calitate în care literatura,  arta ne aduce la evenimente, ședințe de cenaclu, de la care pleci cu un bagaj de cunoștințe. Căutăm să ne facem zilele cât mai frumoase și rodnice, cu prietenie și stimă reciprocă.   

A venit momentul să cunoaștem și mai bine pe invitata noastră specială de astăzi…

BIOGRAFIE:

 Născută la 15 august 1951, la Cernavodă, jud.Constanța;

   Gimnaziul la Școala nr.21 din Ploiești, liceul absolvit la actualul “Mihai Viteazul”, fost A.Toma -sau Liceul nr 2 in vremea comunistă ;profil Uman;

      Respinsă pe bază de dosar la Medicina, pe considerente politice ale tatălui său ce a făcut Canalul Dunăre-Cernavoda

      Urmează o scoală tehnica de laborator medical, specializându-se in toxicologie și igiena radiațiilor;

      Face primele cursuri de laser la Platforma Măgurele (acum este Centrul de Pregătire si Specializare in domeniul Nuclear);

 După 1990 finalizează studii în domeniul Marketing si Management Medical;

      Înființează Centrul Medical “Cristiana Ardent”, cu specializările: medicina de laborator, fizioterapie cu laser, ecografie si medicina internă și ulterior, îngrijiri la domiciliu;

      Din motive ce nu au ținut de activitatea firmei, ci de neafilierea la un partid politic, Maria Bem preferă  să închidă firma în anul 2011, pensionându-se mai devreme;

 II.   ACTIVITATE LITERARA:

  A inceput să scrie din liceu, in “Foaia de Literatura”, apoi și-a adunat versurile și proza scurtă în volume ce vor vedea lumina tiparului începând cu 2018; (debut târziu)

  “Buchetul de poezii” este primul volum de versuri, apreciat de critici, apărut la editura Prim, Iasi.

 2020 – volumul “Legenda florilor si a lor poezie” editura Prim, Iași

 Reeditare 2021 – romanul “Intre cer și pământ doar iubire”; în amintirea fratelui, actorul Marius Ionescu, a văzut lumina tiparului, fiind un vis împlinit și o datorie morală de rememorare a unor momente istorice;

 2022 – “Taine lăuntrice – scrieri creștine”;

Colaboratoare la  revista“Eminesciana”2017- 2022; Antologia EMINESCIANA, 2018; Antologia lirică CARMEN, 2017; Antologia “Iarna, Primăvara, Vara, Toamna Cuvântului” editura eCreator, Participantă la CAMPIONATUL EUROPEAN de POEZIE!-Sinaia Mai 2019; a obținut Diplomă și Certificat de Participare cu poezia ,,Aripi și îngeri”; A participat, în cadrul mai multor ediții, la Festivalul de Poezie ,,World Literature Academy” (poezii publicate), septembrie 2019, Bucuresti; Mențiunea a  III- a pentru proză 2021; Premiată la Poiana Brașov – August 2021, in cadrul Festivalului de Poezie și proză ”Zbor spre desfrunzite stele ”; Premiul de excelență pentru poezie; Ianuarie 2020 – participare la Concursul de poezie “Romeo si Julieta la Mizil ”unde a obținut punctaj foarte bun; Colaborări permanente la evenimente literare în cadrul secției Mediatech și Arte vizuale al Bibliotecii Județene Prahova ,, Nicolae Iorga”; A participat in cadrul Taberelor literare de la Dunavățul de Jos (organizația ASCIOR-Tulcea) în vara anului 2021 și  2022 unde a primit premii pentru poezie și proză;Membră a Cenaclului ”Ion Luca Caragiale 24 PH Arte.ro” din 2018;

 III.  POETA… AUTOAREA…

 Am scris poezii în care iubirea e tema principală, apoi despre fascinația naturii, legătura omului cu  Divinitatea.

Am pendulat între iubire și tristețe între armonie și stări bulversante, apoi am scris despre împlinirea omului prin iubire, ca poruncă Divină. 

Poezia este iubirea mea, îmi întregește ființa, îmi deschide sufletul, îl pot iubi și slăvi pe Dumnezeu mărturisindu-l.

 Adeseori rătăcim pe căi ocolite pentru a ne întâlni cu noi,  a cunoaște răbdarea,  bunăvoința,  bunătatea,  blândețea. Doresc ca Dumnezeu să ne trimită duhul blândeții pentru a întări omul în lucrarea sa,  alături de iubire.” Maria Bem.

Concluzia?

Am cunoscut un om special, un mare talent care s-a manifestat, de-a lungul timpului, în numeroase domenii de activitate. Urăm doamnei Maria Bem multă sănătate, numai bucurii și așteptăm cu justificat interes următoarele sale scrieri și participări la proiecte interesante.

Aristotel Bunescu, director Agenției de Presă Culturală și Sportivă – A.P.C.S., membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România – U.Z.P.R.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s