Antologia Viitorilor Pictori/ CARMEN PINTE a debutat cu succes în …Argentina

Distinsa doamnă CARMEN PINTE între versuri. Este o pictoriță care la rândul său scrie versuri inspirate…

,,Buni zori!” Repet și azi salutul puțin obișnuit, dar foarte logic, al poetului Lucian Avramescu. Rostesc eu aceste două cuvinte în debutul zilei de 12 septembrie, anul de grație 2022, cât arată acum, când scriu aceste rînduri, fila de calendar a zilei.

Mă gândesc la un subiect potrivit pentru o dată special din calendar. 12 este o cifră specială în numerologie. Avem 12 apostoli care au răspândit învățătura Mântuitorului. Sunt 12 luni într-un an, dar și de două ori 12 ore într-o zi. Dacă ai o tensiune care începe cu 12, poți să stai liniștit și să citești niște fraze despre viitorii pictori de exemplu.

Pentru toate aceste motive, vreau un personaj special, azi, la Antologia Viitorilor Pictori. Am găsit creatorul potrivit. Este vorba despre distinsa doamnă  CARMEN PINTE, din Petroșani.

  – Vă rugăm să vă prezentați pentru început

Doama Carmen Pinte mereu cu semnul pasiunii în mână. Este simbolul pasiunii sale pentru pictură și poezie …

-Mă numesc Pinte Carmen, soție, mamă, bunică iar vârsta cred că este un număr care nu ne diferențiază în această lume a culorilor, a cromaticii. Am 58 de ani și sunt din Petroșani, jud Hunedoara, de profesie, inginer și economist, iar în momentul de față am grijă de mama. Este imobilizată la pat…

Așa a început aventura mea în Universul culorilor.

– Cum a fost apropierea de pictură?

-Apropierea mea de pictură înseamnă, de fapt, o continuare a dorinței mele de a mă juca pe hârtie încă din copilărie. Mi-a plăcut desenul de pe băncile școlii, am cochetat cu ideea de a face o pasiune pentru arta culorilor dar, căsătorindu-mă devreme, la începutul studenției, dând naștere celor doi băieți, timpul nu mi-a permis să îmi urmez pașii pe culoarele artei. A urmat angajarea, iar cursul vieții s-a derulat cu problemele profesionale, familiale, cele obișnuite unei familii închegate.

– Cum a început 2022 pentru arta dvs?

-Anul 2022 este începutul „carierei mele” în pictură, dacă pot să mă exprim astfel. Probabil așa a vrut Dumnezeu, ca prin grija ce i-o port mamei să fiu răsplătită cu acest har, să pot să mă eliberez de încărcăturile emoționale, dând frâu liber alegerii culorilor, alegerii tematicii și nu în ultimul rând, trierii materialelor necesare desfășurării acestei activități.

Am început să pictez doar în culori acrilice, culorile în ulei le-am folosit foarte puțin, doar ca o completare, la unele lucrări.

Pregătirea mea, în acest domeniu artistic, constă doar într-un curs online, prin parcurgerea a 19 lecții, curs care m-a ajutat să mă deprind cu tehnica culorilor și câte puțin, în aplicarea lor pe pânză.

O satisfacție nemaipomenită, pentru acest început, a fost invitația mea la expoziția internațională de pictură, la Galeria Rancagua, Pergamino, din Argentina, expoziție regizată de artistul Ricardo Juarez, care s-a desfășurat recent, pe 9 septembrie, unde am participat cu două lucrări. Este un debut fericit și emoționant, culminând cu invitația dumneavoastră, de a acorda acest interviu și de a mă regăsi în Antologia Viitorilor Pictori. Sunt onorată și în același timp recunoscătoare. Doamne ajută!

– Ce visați pentru anul 2022, dar și pentru următorii ani?

-Pentru anul 2022 îmi doresc să organizez și să inaugurez primul vernisaj expozițional de pictură la Petroșani și la Deva, iar pentru următorii ani, aș vrea să urmez cursurile unei școli de artă, pentru a penetra cât mai mult în acest Univers diversificat al culorilor și al fanteziilor, ca mai apoi, să particip la cât mai multe vernisaje din țară și nu numai, dacă Dumnezeu mă ajută, și în lume.

– Cum vreți să se desfășoare lumea dumneavoastră, lumea artei, lumea în general?

-Sunt de părere, că odată ce am intrat în această lume, voi fi acaparată de tot ce înseamnă culoare, tot ce înseamnă tehnică, tot ce înseamnă iubire față de aproapele nostru. Prin pictură ne exteriorizăm emoțiile, trăirile și sentimentele, toate acestea le amestecăm pe paleta cromatică al sufletului iar apoi dăm curs pornirilor și fanteziilor pe hârtie, pânză, așa cum instinctul ne cere.

Mulțumesc mult pentru această provocare!

Doresc să menționez că, arta cromatică o împletesc cu arta lirică, creând o dependență între cele două, inspirându-mă din culori, inspirându-mă din versuri!

Sunt autoarea a trei volume de poezii și intenționez să mai editez unul, două…

Pentru coperțile viitorului volum am ales două picturi realizate de mine. În volum se va regăsi o mică galerie a lucrărilor mele!

-Minunat! După aceste cuvinte frumoase, este momentul să vădem și câteva tablouri încântătoare. Să poftim deci onorabilii cititori la GALERIA DE ARTĂ…

Roadele bogate ale toamnei …NOTĂ – Explicațiile de la imagini aparțin redacției
Două pasiuni, două direcții, un singur talent al creatorului său
Cu o floare nu se face primăvara, dar un tablou reușit poate să iasă. Vedeți și dumneavoastră dovada ….
Privind cu încredere viitorul
O primă privire. Un tablou reușit, putem merge liniștiți acasă. Am văzut ceva frumos. Dar, orice pictură are secretele sale. Dacă privim ceva mai atent, misterele lucrării ies la iveală. Ochiul drept este acoperit de o pasăre. Gândul personajului va zbura în depărtări. Pe degetele mâinii sunt înfășurate plante cățărătoare. Asta înseamnă că femeia nu s-a mișcat. Are rezistența unei statui care dăinuie mult în timp. Dincolo de viața efemeră a omului. Unghiile sunt colorate diferit, deci suntem în fața unui om care știe puterea și valoarea nuanțelor cromatice. Ochiul stâng este închis, semn că omul visează intens și a ajuns departe deja. Buzele cărnoase sunt numai bune de sărutat. Ori pentru a oferi un sărut. În dreapta jos, semnătura autorului și anul 2022. Nu numai că este o pictură recentă, dar este un tablou din primul an de creație după cum am aflat în text. Pâi dacă la numai un an pictează așa bine, ne întrebăm și noi cum vor arăta tablourile după 3, 7, 10 ani ?
Roadele toamnei 2
O privire încruntată peste umanitate. Parcă se întreabă …Pentru ce nu protejați mai bine mediul păsărilor?
Bucurie dezlănțuită

Zâna florilor
Fluturii îl vizitează pe prietenul blănos …
Fără cuvinte ….
Tabloul preferat al autorului acestor randuri
O lucrare complexă cu multe calități picturale

Ce concluzie putem trage? Nu este vorba despre un viitor pictor, ci un actual creator de talent, cu multe virtuți reale. Îi dorim mult succes în perioada viitoare și să își îndeplinească toate planurile.

Multă sănătate și bine pentru invitata noastră, pentru toată familia ei, pentru admiratorii artei armoniilor cromatice.

 Aristotel Bunescu, directorul Agenției de Presă Culturale și Sportive – A.P.C.S., membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România- U.Z.P.R.

Un gând despre „Antologia Viitorilor Pictori/ CARMEN PINTE a debutat cu succes în …Argentina

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s