Antologia Pictorilor – Carmen Cecilia Rusu, un artist de valoare afirmat în țară și peste hotare

Distinsa doamnă Carmen Cecilia Rusu

   Scriu aceste rânduri în zorii zilei de 16 septembrie, anul de grație 2022. Adică Ziua Europeană a Primului Ajutor. Acum, fie vorba între noi, nu numai europenii au nevoie de un ajutor substanțial, ci toți pământenii. Fiecare om dorește ceva în plus.

Ca unul care mă ocup cu precădere de artiștii dedicați trup și suflet minunatei arte a armoniilor cromatice, vreau să vă aduc în centrul atenției un creator special. Misiunea lui este să ne ajute în a depăși grijile zilnice și să ne pună în fața ochilor marile frumuseți ale lumii înconjurătoare. În această ordine de idei, cel mai potrivit este un artist aparte. Mă gândesc la distinsa doamnă Carmen Cecilia Rusu, cea care s-a afirmat în țara noastră, dar și dincolo de granițele ei.

Este o artistă plastică născută la data de 26 ianuarie 1970, în Dej, România. Încă din copilărie și-a descoperit pasiunea pentru desen și pictură. A reprodus toate sentimentele cotidiene în culori, fie pe hârtie, fie pe pânză. A fost văzută ca o persoană plină de viață, aducând bucurie și lumină în jurul ei. Când era tânără, arta nu era văzută ca o modalitate de afirmare, astfel a fost convinsa să urmeze o carieră realistă. În acest sens, timp de 18 ani a pictat doar ocazional.

La 44 de ani, a simțit că există un mare gol în viața ei și a realizat că acesta era menit să fie umplut doar cu artă. S-a întors la pasiunea copilăriei și anume pictura. Din iunie 2016 și până în prezent a participat la 46 de expoziții naționale de grup (Cluj-Napoca, București, Târgu-Jiu, Ciucea, Slobozia, Sulina, Breaza, Baia-Mare) și 168 de expoziții internaționale de grup în Italia (Florența, Veneția, Milano, Roma, Palermo, Mantova, Monreale, Versilia, Brianza, Lecco, Alta, Badia), Austria (Viena, Innsbruk), Elveția (Basel, Montreux, Zurich), Slovacia (Bratislava), Anglia (Londra), Franța (Paris, Cannes, Nimes, Carcassonne), Portugalia (Lisabona), Spania (Madrid, Barcelona), Germania (Munchen), Bulgaria (Balcik, Dobrich, Silistra),Emiratele Arabe Unite (Dubai), SUA (New York), Canada (Ontario).

Două expoziții personale în România (Turda, Cluj) și 2 expoziții personale în Italia (Florența).

Mai multe detalii în interviul următor:

– Cum a fost pentru anul 2021 pentru pictura pe care o faceți?

– Anul 2021 a fost un an atipic. A fost o perioada de tranziție, transformare. A reprezentat o provocare, fie că vorbim despre orientarea spre mediul online a evenimentelor sau despre procurarea materialelor, în cazul meu. A fost un an care a pus la încercare creativitatea si capacitatea de a gestiona schimbarea.

– Cum a început anul 2022?

– Anul 2022 a început ca o continuare a tendințelor generale din 2021 . Totuși as putea spune ca 2022 a venit însă cu speranța de a aduce anumite aspecte la normalitatea cu care eram obișnuiți înainte de pandemie.

– Concret, ce ați realizat?

– În anul 2022 m-am concentrat mult pe creație. Am muncit pentru expoziția personală *Misterium* de la Muzeul de arta din Cluj Napoca, dar în același timp și pentru celelalte proiecte în desfășurate. În continuare, îmi propun să rămân la fel de deschisă oportunităților care mi se oferă și să mă dedic acestora pentru a atinge de fiecare dată obiectivele pe care mi le-am propus.

– Cum doriți să meargă lumea în perioada viitoare?

– Îmi doresc ca lumea, în general, să beneficieze de prosperitate, sa aibă curajul de a lupta pentru a-și atinge obiectivele, și de ce nu, să încerce să devină cea mai bună versiune a sa.

Foarte frumos spus. Trecem acum în lumea tablourilor. Invităm deci onorabilii cititori să intre în GALERIA DE ARTĂ…

Un posibil început de lume, un prim pas pentru noi printre tablourile invitatei noastre speciale de azi … (NOTĂ – Comentariile la imagini aparțin redacției)
De la universul mare, un pas simbolic până la uniersul mic. Aici parcă este o privire la microscop asupra structurilor de pe planeta noastră…
Un prim element de natură apare pe o imagine de vis
Nemărginirile cerești așteaptă să fie descoperite
Se demonstrează forța incredibilă a culorilor
Tabloul preferat al autorului articolului pe care îl urmăriți acum
Dacă priviți mai de la distanță, se conturează două siluete umane. Dar și dialogul dintre ele. Un dialog de învățătură, cunoaștere și speranță
În așteptarea eclispei
Imagine de la înălțime de pe o altă planetă…
Fără cuvinte, dar autentificat în colțul din stânga jos cu o semnătură dragă nouă
Universul mic în universul mare
Structuri metalice
Chipul unei distinse doamne se întrevede în partea dreaptă a tabloului. Este doamna din vis…
Se rostesc multe cuvinte de prețuire pentru Carmen Cecilia Rusu

Concluzia este evidentă. Ne aflăm în fața unui pictor de valoare indiscutabilă. Dincolo de tot ce vedem în lucrări la prima vedere, se află probleme care sunt puse iubitorilor de artă plastică. Astfel, noi uităm greu tablourile și medităm la ele îndelung, chiar și după ce am plecat de mult timp din fața lor. O felicităm pe pictoriță și îi dorim din inimă să aibă mereu succes în expozițiile personale și colective din perioada următoare. Sperăm să mai avem ocazia de a prezenta noi și noi lucrări semnate toate inconfundabil cu numele Carmen Cecilia Rusu. Numai bine și frumos pentru toți!

Aristotel Bunescu, directorul Agenției de Presă Culturală și Sportivă – A.P.C.S., membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România – U.Z.P.R.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s