Antologia Pictorilor /FLORINA BOGDAN, un artist de valoare, declară: ,,Visul de a picta a prins viață

Doamna FLORINA BOGDAN călătorește mereu și cu folos printre tablourile maeștrilor, ale prietenilor, ori ale sale. Sunt acumulări benefice care se vor releva în viitoarele lucrări ce le va semna

Revenim, cu mare plăcere, în universul artistic al doamnei FLORINA BOGDAN. O facem prin intermediul unor noi și noi întrebări la care am primit și de această dată răspunsuri extrem de interesante, de instructive, pentru creatorii aflați în primele lor etape ale minunatului drum prin lumea armoniilor cromatice.

 Așa putem afla din experiența coloristică a unui artist de valoare, la care ne gândim cu mereu și mereu cu plăcere reală. Vom putea astfel găsit explicații de unde își trag forța și  savoarea tablourile pe care le semnează în mod inconfundabil…

-Care sunt pictorii români care va plac mai mult?

-Mă fascinează lucrările coloșilor noștri Nicolae Tonitza, Nicolae Grigorescu, Camil Ressu, Ștefan Luchian, Theodor Pallady, Victor Brauner și Constantin Artachino. Fiecare dintre ei uimește prin culori calde și primitoare sau culori reci și puternice, prin liniile dintre două culori, valorația întunecată sau luminoasă.

– Dar dintre coloriștii străini, de care vă simțiți mai aproape?

-Henri Matisse, Gustav Klimt, Vincent van Gogh, Renoir. Sunt câțiva dintre prodigioșii care au inspirat generații de artiști și care continuă să uimească literalmente prin modul în care au redat pe pânză detalii perfecte.

– Ce rol au avut muzeele, expozițiile, galeriile de artă în educarea simțului dumneavoastră artistic?

-Înainte de a începe Școala de Artă, le frecventam ca pe niște locații unde pot admira creații ce au trecut testul timpului. Pur și simplu le admiram, fără să fac analiză pentru că nu știam nimic la nivel teoretic.

Simțul artistic îl am de mică. Am cochetat cu designul vestimentar și designul de interior.

Iar acum, această reîntoarcere a mea în zona artelor vizuale cred că este un gest firesc de reconectare la pasiunile mele cu care m-am născut. Visul de a picta într-o bună zi are rădăcini vechi, acum doar a prins viață.

– Ce sfătuiți un părinte care are un urmaș cu înclinații în domeniul artelor plastice? Să meargă pe acest drum, ori să încerce și alte domenii artistice,  iar la final să aleagă singur ce îi face plăcere?

-Pentru că știu cât de personală a fost pentru mine călătoria asta, aș îndrăzni, în mod timid, să le dau un singur sfat: Nu ezitați să vă încurajați copiii să aleagă și să decidă acest drum!

– Dintre toate tehnicile folosite, cu care vă simțiți mai confortabil? Ulei, acuarele, care anume?

-În acest moment, lucrez doar în acrilice. Am încercat și culorile în ulei cu mulți ani în urmă, dar am ales să rămân la acrilice pentru moment.

– În afară de postările de pe internet, în ce loc vor mai putea admiratorii dvs sa întâlnească tablourile pe care le semnați?

-Deocamdată lucrările mele pot fi admirate pe Facebook  și pe Instagram. Pentru moment ele îmi asigură promovarea personală ca artist debutant. Și pe viitor, vor putea fi admirate la expozițiile organizate fie de Școala de Arta București, fie de Asociația Artiștilor Plastici sau la expozițiile personale.

Mi-am propus să nu fac salturi amețitoare și să particip doar atunci când am lucrări de calitate și care subliniază evoluția de la un an la altul de studiu.

– Până unde știți că a ajuns cel mai departe fizic, concret, nu pe internet o lucrare de-a dumneavoastră?

-Pe pereții unor locuințe rezidențiale. Au plecat câteva lucrări de pe șevaletul meu și este tare plăcut sentimentul.

-Mulțumesc frumos. Să vedem acum și niște tablouri pe care le semnați. Să invităm deci onorabilii cititori din nou la ….

GALERIA DE ARTĂ….

Acum vă mulțumim frumos că ați fost alături de noi în această călătorie prin universul culorilor și formelor. Invitata noastră specială de astăzi – FLORINA BOGDAN – și-a realizat visul de a picta. La rândul nostru visăm că suntem în călătorie prin lumea strălucitoare a tablourilor sale.

Numai bine și frumos tuturor!

Aristotel Bunescu, directorul Agenției de Presă Culturală și Sportivă – A.P.C.S., membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România – U.Z.P.R.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s