Doamna PIA PKRL – Pictorița Inimii Artistice

Distinsa doamnă PIA PKRL

Suntem în 29 septembrie, anul de grație 2022. Adică în…Ziua Mondială a Inimii. Ce subiect este oare mai potrivit să fie adus în centrul atenției generale, demn de onorabilii mei cititori? Care oare să fie? Acum chiar mă gândesc, mă concentrez …și… Am găsit! Dar nu este numai un subiect în ton cu ziua aceasta, este cel mai potrivit dintre toate. Nu mă credeți. Ia citiți aici, dar cu atenție mărită! Subiectul este chiar PIA, adică inițialele de la Pictorița Inimii Artistice. Un pictor aparte, despre care am mai avut marea bucurie să scriu în agenția noastră de presă, este vorba despre distinsa doamnă cunoscută drept PIA PKRL, iar ca artist PiArt.

Revenim cu noi întrebări, dar și cu noi tablouri…Deci, începem:

-Ce pictori români vă plac mai mult?

– Ca și pictori români…Nicolae Grigorescu și Ion Andreescu…dar îi admir pe toți pictorii români și străini.

– Dar care vă este mai aproape dintre coloriștii străini?

-Jackson Pollock și Claude Monet…de ei simt că ma apropii cel mai mult.

-Ce rol au avut expozițiile și muzeele în formarea dumneavoastră artistică ?

– Totdeauna am fost atrasă și fascinată de muzee și expoziții, galerii de artă și tot ceea ce înseamnă expunerea frumosului – a reuși să admiri îndeaproape, a te lăsa fascinat și pătruns de măiestria cu care-și face simțită prezența fiecare artist în parte, de a-ți încânta privirile și sufletul cu tot ceea ce reprezintă arta, mie mi se pare fascinant, uluitor de foarte multe ori. Nu-mi vine a crede că de mai bine de doi ani, m-am alăturat celor foarte mulți creatori de artă și de frumos.

– Ce tehnică folosiți mai mult?

– Ca și tehnică folosesc acrylul.

– Unde se pot vedea lucrări pe care le semnați?

– În afara de online și o expoziție personală în Austria, persoanele interesate m-au vizitat pentru a admira și a-și alege una din lucrările mele sau, pur și simplu, au comandat online lucrări și au luat contact direct cu ele atunci când au intrat în posesia lor.

-Până unde au ajuns lucrări semnate de dumneavoastră?

– Romania si Austria.

Acest tablou a fost comandat de o persoană tare dragă mie, după o fotografie. Când a fost terminată lucrarea și i-am trimis o poză a zis „îmi recunosc mâinile”…ce apreciere ar putea fi mai frumoasă? Ce apreciere ți-ar putea pătrunde sufletul mai mult?..Îi mulțumesc din suflet pentru aceste vorbe minunate!

La această pictură, care era în lucru…am fost întrebată „aș putea să o folosesc ca și copertă la cartea mea ce urmează să fie publicată?” Iarăși am avut momente de mulțumire sufletească, de duioșie care mi-a cuprins sufletul, auzind astfel de aprecieri destinate lucrărilor mele.

Să mai vedem și alte tablouri și fotografii acum ?

La expoziția din Austria, unele tablouri au fost alese și duse la noi adrese. Acum au un nou proprietar. Ce frumos!
O doamnă foarte bucuroasă. Pleacă acasă cu o lucrare semnată de Pia… Minunat!
Tabloul preferat al autorului acestor rânduri …
Un trup in care palpită o inimă…
Dacă priviți mai de departe, veți observa cu ușurință un chip de om. Cu buze senzuale. Cu nări care freamătă. Cu o bărbie fermă. Mă gândesc cât de frumoși trebuie să fie ochii.

Concluzia?

Am intrat cu mare satisfacție după mai mult timp în lumea în care trăiește Pia. Am cunoscut alte și alte puncte de vedere ale sale, legate de arta armoniilor cromatice, am văzut alte tablouri pe care le semnează. Una peste alta, un artist extrem de interesant, pe care îl recomand cu toată căldura.

Fără să aibă o experiență de lungă durată în folosirea culorilor și pensulelor, Pia reușește să intre direct, prin talentul său, în inimile noastre și să rămână acolo. Da mult timp. Până vom îndrăzni să o mai întrebăm ce mai faceți doamnă? Ce ați mai pictat?  

Numai bine și frumos tuturor!

Aristotel Bunescu, directorul Agenției de Presă Culturală și Sportivă – A.P.C.S., membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România – U.Z.P.R.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s