ANTOLOGIA PICTORILOR: LUCIA CIURARU SEMNEAZĂ TABLOURI DE VIS 

Un surâs în plină toamnă – Distinsa Doamnă LUCIA CIURARU

Urmăresc de mai mult timp o pictoriță deosebită. În primul rând, m-au atras tablourile sale, apoi faptul că s-a impus cu autoritate, în Finlanda, o țară unde stă de aproape 9 ani de zile. În al treilea rând am descoperit un OM aparte, dar și un creator de zile mari.

Este vorba de distinsa doamnă LUCIA CIURARU. S-a născut la Bacău și provine, așa cum ne-a mărturisit ,,dintr-o familie numeroasă de 6 copii din părinți simpli și modești din comuna Nicolae Bălcescu”.

Călătorind prin lume. Aici la Paris…

Revenim azi în universul său, pentru a vedea câteva tablouri superba, dar mai întâi, pentru a citi câteva răspunsuri la întrebările adresate de redacția agenției noastre de presă culturală.

-Ce pictori români vă plac mai mult?

-Dintre pictori români îmi place mult Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian, dar și mulți pictori contemporani.

-Dar dintre coloriștii străini?

 -Mă simt aproape de Anne Cotterill, iubesc florile și mă inspiră mult lucrările doamnei Cotterill.

-Ce rol au avut muzeele și galeriile în educația dvs estetică?

– Muzeele, galeriile de artă au un rol foarte important în dezvoltarea mea ca artist, pentru că încerc sa evoluez cu fiecare lucrare mai mult și mai mult.

-Dacă un părinte are un copil cu înclinații spre pictură, să îi deschidă și alte orizonturi, ori să insiste pe acest drum ?

– Ca părinte de copil cu înclinații în domeniul artelor plastice cred că e mai bine să lași copilul să aleagă singur ce îi place (și copilul meu are talent, dar este atras de grafică, desen.)

-Care tehnică vă este mai familiară?

– Mă simt confortabil să pictez în ulei, de fapt pictez numai în ulei.

-Unde mai pot fi văzute lucrări semnate de dumneavoastră ?

– În afară de pagina mea de facebook o parte din lucrările mele sunt expuse la etajul magazinului Romanesc din oraș ( Turku-Finlanda) și voi mai avea în curând două expoziții de grup una la Piatra Neamț 15-30 noiembrie unde particip cu două lucrări și o altă expoziție la Bacău în perioada 10 decembrie 2022 – 10 ianuarie 2023 unde voi participa cu 30 de lucrări fiind un grup mai restrâns de artiști din Bacău.

-Fizic unde sunt acum lucrările dvs ?

– Concret am vândut multe lucrări în Italia, Spania, Franța, Portugalia și desigur Finlanda, țară unde locuim și România patria mea, dar nu vreau să fiu lipsită de modestie și să mă laud.

-Nu e nimic, lăsați că vă lăudăm noi. Avem toate argumentele pentru așa ceva. Dar, acum este momentul să vedem niște tablouri impresionante…Poftiți deci în galeria de artă.

Concluzia?

Mare bucurie să vedem noi și noi tablouri semnate de un artist de valoare Lucia Ciuraru.

Urcând treptele spre notorietate. Meru tot mai sus! Mult succes pe acest drum !

Peste tot unde ajung aceste lucrări, indiferent că este o galerie de artă, ori o locuință particulară, ele aduc bucurii, surprize plăcute. Mai aduc bogăție, motive de inspirație pentru fapte bune. Am terminat cu acest cuvânt deoarece se apropie semnătura …BUNescu.

Numai bine și frumos tuturor!

Aristotel Bunescu, directorul Agenției de Presă Culturală și Sportivă – A.P.C.S., membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România – U.Z.P.R.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s