Maria Vladu, un pictor român se afirmă în Spania

Doamna MARIA VLADU și una dintre frumoasele lucrări pe care le semnează. Felicitări din inimă! Minunat!

Am avut marea bucurie să scriu în urmă cu mai mult timp despre pictura aparte semnată de Maria Vladu, un român trăitor în Spania.

Acum, revenim cu plăcere în universul său creator, pentru a sublinia noi și noi dimensiuni ale sale. Una este evoluția deosebită la o competiție dedicată picturii rapide. Da, este și așa ceva pe lumea asta. Iar apoi, despre propria galerie de artă și despre vestimentația pe care o pictează.

Doamna MARIA VLADU

-Accept, cu drag, de fiecare dată invitația dumneavoastră. Mă simt onorată, răsfățată chiar, că cineva, la 3.500 km de țara mea, îmi urmărește activitatea. Ce pași fac în evoluția mea. Pictura este și va rămâne o parte importantă din viața mea. Prin urmare,  dedic acestei pasiuni arzătoare o mare parte din timpul meu liber.

Că de fiecare dată, vreau să mă prezint, pentru cei care nu mă cunosc. Mă numesc Maria Vladu, sunt olteancă. Un om care nu a uitat de unde a plecat. Pictez cu drag locuri din satul natal Câmpeni, județul Dolj. Apoi le arăt, cu mândrie fie spaniolilor, fie turiștilor din alte țări care în vizitează expozițiile.

Am 49 de ani, sunt mamă și de puțin timp sunt bunica unei nepoțele minunate. Se numește Sofia Ștefania. Evident o ador.

Felicitări pentru familie și pasiunea dumneavoastră! Cum a fost la concursul de pictură rapidă?

Cu puțin timp în urmă am participat la un interesat concurs de pictură rapidă. El a fost organizat de  Primăria și Casa de cultură din orașul Roquetas de Mar, provincia spaniolă Almeria, din Andaluzia. Am participat în total 38 de pictori din diferite orașe din Spania. Tema concursului a fost un obiectiv turistic din zona noastră.

Cum a fost evenimentul pentru dumneavoastră?

-Pentru mine a fost și va rămâne o experiență unică prin faptul că am avut onoarea să particip alături de 37 de pictori. Unii aveau o experiență de 40 de ani de pictură, sunt artiști care participă de 17 ani la acest concurs. Personal voi participa cu plăcere și anul viitor dacă voi fi selectată.

Pentru tabloul meu, am ales ca subiect o fântână arteziană, care se afla la 100 de metri de casa mea.

Ce tehnică ați folosit?

-Am folosit o tehnică mixta. Am pictat în ulei.

– Cât timp ați avut la dispoziție?

– Dimineață la ora 8 ne-am prezentat cu pânzele. De diferite dimensiuni, cea mai mică 50/50 cm. Cea mai mare 110/160 cm. În primul rând, au fost ștampilate, iar apoi am primit un număr de ordine. Am plecat apoi fiecare să pictăm pe stradă. La ora 17,00, am revenit la locul de plecare și am fost așteptați cu mâncare, sucuri, fructe, cafea și mute prăjituri. Apoi au venit criticii de artă, jurnaliștii și foarte mulți privitori, toți iubitori ai artelor vizuale.

A fost o atmosferă care m-a încântat. Fiecare a avut posibilitatea să facă vizibile frumosul și pasiunea sufletului său. Pentru mine va rămâne o experiență unică. La acest concurs am fost bucuroasă și surprinsă de prezența unei familii de fotografi din România. Numele lor sunt Monica și Ionuț.

 Au venit la prima oră să fie alături de mine și m-au surprins frumos  făcându-mi fotografi de susținere. Care le mulțumesc frumos!

Fotogrfie făcută de IONUȚ. Doamna MARIA VLADU participă la concursul de pictură rapidă!

Ce noutăți mai aveți?

-Pentru finalul acestui an îmi voi deschide propriul studio de pictură în care voi investi timp, pasiune și multă dragoste.

– Vă dorim mult succes!

Aici se termină dialogul nostru. Dar nu și articolul. Vreau să subliniez în plus că Maria Vladu realizează și obiecte de vestimentație, toate pictate.

TABLOURI FRUMOASE PICTATE DE DOAMNA MARIA VLADU. FELICITĂRI DIN INIMĂ!

Una peste alta, am redescoperit un pictor de valoare. Îi dorim sănătate doamnei Maria Vladu, întregii sale familii, prietenilor artelor, onorabililor cititori.

Aristotel Bunescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s