ANTOLOGIA PICTORILOR/ VIOLETA COTEANU, un artist valoros declară: ,,Vreau ca umanitatea să fie mai dornică de frumos”

Un zâmbet luminos pentru toată lumea. Distinsa Doamnă VIOLETA COTEANU

Zori de zi, 31 Brumărel, anul de grație 2022. Adică Ziua Mondială a Orașelor. Ca trăitor în București, încerc și eu să îmi prezint urbea cu ce are ea mai frumos. Ce să aleg? Ce să aleg? Am găsit! Ce poate să fie mai potrivit decât superbele opere ale pictorilor care trăiesc aici. Sau memorabilele tablouri din marile muzee ale orașului. Dar, muzeele vă stau mereu la dispoziție. Eu vă invit la o expoziție care nu durează la infinit. Este vorba despre Salonul de Toamnă al Asociației Artiștilor Plastici – București.

În lista făcută în ordine alfabeică, pe poziția nr 6 este doamna Violeta Coteanu…

    Cum nu pot prezenta atâția și atâția creatori și atâtea tablouri, mă voi opri la ceva în ton. La lucrarea intitulată ,,Hortensiile toamnei”. Autorul său este distinsa Doamnă VIOLETA COTEANU.

HORTENSIILE TOAMNEI

   Prin urmare, vă facem o călduroasă invitație în universul doamnei Violeta Coteanu. Vreau să îi cunoaștem mai bine personalitatea, opera, opiniile și realizările notabile.

    Veți avea ocazia după un interviu introductiv să admirați, onorabililor cititori, câteva superbe tablouri.

     Stingeți luminile! Aprindeți reflectoarele! Ridicați cortina! Întră în scenă distinsa Doamnă Violeta Coteanu…

-Pentru început, vă rog să vă prezentați.

-Sunt Violeta Coteanu, născută în satul, Tătaru, Județ Brăila, în anul 1960.

Dețin 47 ani de experiență profesionala ca sculptor lemn, modelator în argilă, restaurari de mobilier. În prezent sunt pensionară.

-Impresionant, felicitări din inimă. Să trecem acum la pictură.

-Pasiunea pentru pictura o am de mic copil.

Încet, încet am început să fac progrese și odată cu profesiile mele viziunea asupra picturii s-a schimbat. Lumina, umbra, volumul au început să fie frumos vizibile.

-Cum a fost anul 2021 pentru arta dvs ?

– Perioada pandemiei în special anul 2021 a fost un an plin cu lucrări și timp pentru pictură, datorita bunei mele stări de sănătate. Sănătatea dă mari posibilități creației. Am participat la câteva evenimente unde am trimis lucrările.

Cum a început anul 2022?

-Anul 2022 a început în forță. Pregătirea lucrărilor de șevalet pentru Catalogul de Arta MAAV&G Italia unde am fost invitata a-mi prezenta lucrări pentru selecție și au fost admise două. Apoi pregătirea proiectului pentru Concursul Internațional Madonnari alle Grazie, pictura cu creta pe asfalt imagine sacră 3m x 2,50m.

Sunt membra în Asociația Artiștilor Plastici București de puțin timp și Expoziția de grup POVESTI DE BUCUREȘTI a fost pentru mine o mare bucurie fiind prima mea expoziție în țară.

Nimic nu este întâmplător în viață și cred ca atunci când vine momentul  Bunul Dumnezeu ne îndruma pașii.

-Ce vă mai doriți pentru acest an?

-Pentru anul 2022 încă mai exista în dosarul dorințelor expoziția personala acasă. Acest an este pe sfârșite și cred ca va fi forța anului 2023.

-Ce vă doriți pentru 2023?

-Pentru anul 2023 exista dorința de a încheia frumos cei 10 ani de prezență în Concursul Internațional Madonnari alle Grazie Mantova Italia.

Anii care vor veni pentru mine sunt speranță și dorința  de îndeplinirea proiectelor artistice. Este nevoie sa ne lăsăm imaginația sa creeze pentru a lăsa moștenire viitorului când nu vom mai fi. Visele artistului expuse pe o bucata de pânză, din punctul meu de vedere, înseamnă că a adus ceva frumos timpurilor în care a trăit.

Poate uneori mulți nu își dau seama de sacrificiul și dăruirea celor care se străduiesc sa realizeze frumosul sufletelor lor. Cu trecerea timpului cu siguranță vor spune că am fost și noi pe aici.

Pornind de la zicala ca nimeni nu s-a născut învățat spun ca Bunul Dumnezeu a creat artistul și parcă ar spune cu un ghiont Hei tu! ai capacitatea de a face ceva frumos, de a picta și atunci dorința persoanei începe sa lucreze.

Pasiunea mea, căci tot ce fac în domeniul artei aparține acestui domeniu pasiunea a dat roade și m-a motivat a merge mai departe indiferent de obstacole.

Îmi doresc ca noi umanitatea sa fim mai dornici pentru frumos, a vedea lucruri frumoase pe care le găsim mereu în calea noastră. Mai doresc ca Bunul Dumnezeu prin dăruirea celor care sunt în măsura sa o facă, sa lumineze toate spatiile închise și degradate care stau în paragina și singurătate și murdărie. Sa fie luminate cu lucrări ale artiștilor. Fiecare sa găsească posibilitatea de a expune fără mari eforturi.

Vitrinele Bucureștiului sa lumineze în bogăția Artei și strălucirea sufletelor artiștilor pentru ca atunci când privim o pictura simțim emoția acea vibrație care aparține lui artistului, exista acolo o strălucire care este unică. Fiecare trecător în vecinătatea acestor vitrine sigur își va acorda timp pentru a întra.

Ma simt onorată pentru aceasta invitație de a va vorbi de mine și pentru aceasta va mulțumesc. Cu respect Violeta Coteanu.

-Mulțumesc pentru tot! Foarte frumos spus. După aceste vorbe minunate, să vedem niște tablouri de valoare. Să poftim deci, pe onorabilii cititori să intre în …

GALERIA DE ARTĂ…

Acesta este pictura cu creta, pastel pe panel

Acesta este la Festival Bella Via Monterrey Mexic unde am pictat Maica Domnului cu Iisus Cristos de la M. Agapia pictata de Nicolae Grigorescu.. Am avut ocazia de a vorbi de mănăstire și pictură .

Alte tablouri.

Începem cu o lucrare ce face trimitere la lumea divină. Asta deoarece credința este dimensiunea fundamentală a unui om.

Concluzia?

Am cunoscut un pictor impresionant. Deci nu impresionist, ci impresionant prin tot ce face. Vă așteptăm marți la vernisajul salonului de toamnă să o cunoaștem personal pe invitata noastră.

Dar acum, pot să vă spun că am văzut câteva tablouri încântătoare, pe care mulți dintre iubitorii de artă ar dori să le pună acasă la loc de onoare, pentru a se bucura de ele, dimineața, la prânz, după-amiaza, seara. Tot timpul.

Urăm sănătate doamnei Violeta Coteanu, familiei sale, tuturor prietenilor, întregii lumi.

Numai bine și frumos tuturor!

Aristotel Bunescu, directorul Agenției de Presă Culturală și Sportivă – A.P.C.S., membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România – U.Z.P.R.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s