EMILIANA PISTA, nume de artist EMILY, are tablouri frumoase în Anglia, România și Italia

Un frumos zâmbet de la EMILY pentru toți iubitorii de pictură din România și Italia

Ultima perioadă de timp a fost dominată de figura unei pictorițe din România, dar care trăiește de mult timp în Italia! Este vorba despre EMILIANA PISTA, nume de artist EMILY.

În urmă cu puțin timp a obținut cetățenia italiană. Ea și soțul său.

Revenim azi cu noi și noi detalii despre viața și opera doamnei  EMILINAA PISTA, nume de artist EMILY.

-Ce pictori români vă plac?

-Bineinteles cum as putea sa ma numesc romàncà dacà nu cunosc pictori cum ar fi, Nicolae Grigorescu. Ne – a incàntat mereu privirile cu màiestria in care invita sa cunoastem viata la tara. Costumul popular asemeni si personajele imbogatite intr -o atmosfera familiara. Tot ce inconjoara natura si omul cu suflet bun. Theodor Aman mà inspirà foarte mult. Creazà scena prin arta picturii sale. Dà viatà si bucurie alaturi de personajele create. Introduce iubire, sarbatorità prin horà impreuna cu tot satul prezent. Stefan Luchian m – a inspirat intr o operà intitulat Speranta.

Sunt culorile vietii mele, asezate in sufletul meu.

Dupa cum se observà frunzele uscate nu se vàd deoarece au crescut flori tinere si frumoase

Inchei la raspunsul despre pictori romani. Ràmàn intotdeauna in inimile noastre.

-Dar coloriști străini ?

In primul rand va pot spune ca sunt interesatà de istorie. Am vizitat de nenumarate ori Muzeul egiptean de Torino. Am văzut culorile care incà in momentul de fatà stralucesc prin splendoarea lor.

Am locuit la Torino pentru multi ani. Am avut nenumarate posibilitati de a vizita multe galeri de arte si muzee. Pentru  mine galeria Sabauda era locul unde petreceam doua ore libere de la servici. Sà te opresti in fata unui tablou era atàt de frumos cà privirea nu se sàtura ca sa admire. In fatà tablourilor Buna Vestire de Orazio Gentileschi, Venere de Botticelli. Si multe alte opere spectaculoase.

În acel moment nu stiam cà intr o zi am sa fac si ei o operà de artà. In acea perioada dorinta mea era total diferită.

Deci am vizitat o parte din Italia unde am avut bucuria imensa de a vizita muzee si arhitectura. Nu numai in Italia dar si in alte tàri.

Aceasta fotografie unde và demonstrez un tablou cu imaginea domnitorului Alexandru Ioan Cuza se gaseste la muzeul Risorgimento din Torino. Am fost plàcut impresinatà.

Ce tehnică folosiți ?

Lucrarile mele sunt create cu ulei pe pànzà.

– Acum despre pictura dvs…

-Vorbind despre mine sunt fericita sà và spun ca dupà doi ani ca artistà am avut si bucuria de face diferite vernisaje. Plecànd cu publicarea la opt opere intr o edizie de Dante bus, vernisaje la Galeria Endola. Si in momentul de fatà am doua opere expuse la Milano. Pregàtesc un vernisaj personal la Hotel Adelaide in care expun peste 15 opere.

– Unde aveți acum lucrări, în  ce țări?

Am vàndut opere in Anglia, Romania si Italia.

– Ce ne puteți spune la final?

Aceasta pasiune a mea pentru pictura si iubirea de artà a fost transmisă si pentru copii mei alaturi de sotul meu. Suntem amàndoi iubitori de tot ce este frumos care cuprinde arta. Mà bucur enorm de mult, am fost o càlàuzà buna pentru a aràta drumul cel bun in viata. La ràndul lor sa iubeasca ceea ce fac. Viviana a doua din patru copii ai mei, iubeste fotografia. Deci o incurajez . Nepoteii mei au creat un tabou minunat. Asta înseamnă mult pentru mine.

– Felicitări ! Foarte frumos. Să mai vedem acum și alte fotografii. Poftiți deci la Galeria cu imagini….

Emily a obținut un nou premiu! Felicitări din inimă !
Paula Măriuț Ciobanu și Emily, două bune prietene, două bune pictorițe din România dar care trăiesc în Italia. Să fie sănătoase și bucuroase!

Concluzia?

Am avut marea bucuria să cunosc noi și noi aspecte din viața bunei noastre prietene și artist EMILY.

Îi dorim multă sănătate alături de familia sa numeroasă. Și mult succes la viitoarea expoziție de pictură de la Hotel Adelaide. Vă vom ține la curent cum merge cu expoziția și cum a fost acolo la acest eveniment cu frumoase opere de artă.

Aristotel Bunescu  

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s