ANTOLOGIA CREATORILOR/ DIANA IVANA – CONSTANTINESCU, revelația anului plastic 2022

Doamna DIANA IVANA – CONSTANTINESCU

Trec zilele ca gândul, săptămânile zboară, iar lunile aleargă prin fața noastră. Mâine, poimâine trecem în anul 2023. Este acum vremea anchetelor pentru 2022. Cel mai bun fotbalist, cel mai bun sportiv, apoi se fac selecții pentru cel mai bun scriitor, cercetători și așa mai departe, în fiecare domeniu de activitate.

  Dar, ce rămâne de anul artelor plastice 2022? Care sunt creatorii care s-au afirmat, care au confirmat, care au ajuns la notorietate națională, iar apoi internațională ?

  Pentru mine, care bat galeriile, atelierele, expozițiile și muzeele de peste patru decenii, revelația anului este doamna   DIANA IVANA – CONSTANTINESCU…

-Vă rugăm să vă prezentați.

-Mă numesc Diana Ivana (Constantinescu după numele de fată). Sunt născută în Braşov unde am absolvit Liceul de arte „Hans Mattis Theutch”. Mi-am continuat studiile la Universitatea de Arte şi Design Cluj-Napoca la secţia de pictură. Acolo am beneficiat de o bursă Erasmus în Spania, lucru care m-a ajutat să dau o formă mai contemporană artei mele. După absolvirea licenţei în Cluj, am început masteratul la Bucureşti, la departamentul de artă sacră al facultăţii de Teologie. Acest lucru m-a ajutat mai mult personal decât profesional, întemeindu-mi o familie şi devenind mamă. Şi cum viaţa profesională şi cea personală a unui artist sunt interconectate, statutul de mamă m-a ajutat sa mă dezvolt ca artist, mi-a oferit o forţă creativă deosebită.

-Impresionant. Cum a fost 2021?

-În anul 2021 nu prea am lucrat, în schimb, am experimentat mult acasă, împreună cu copiii, în domeniul textil. Ne-am jucat mult cu lână şi am folosit orice rest alimentar sau materiale vegetale adunate din plimbări pentru a o vopsii. Am avut ocazia în acel an să călătorim în Portugalia unde pământul frumos colorat m-a inspirat să-l prelucrez în pigment şi să-l schiţez în acuarelă. Tot în 2021 am rămas însărcinată cu al 4-lea copil.

– 4 copii! Felicitări din inimă! Chiar mă întreb când mai aveți timp și pentru artă? Dar este impresionant ce ați realizat pe toate planurile. Cum este 2022?

-2022 este un an prosper pentru cariera mea. A început cu o invitaţie la o expoziţie-eveniment de ziua femeii La muzeul de arte din Braşov. Am reuşit să pun în practică experimentele într-o serie nouă pe care o voi expune în decembrie, voi participa şi în Bucureşti la expoziţia „Simbioze Six T” cu una din aceste lucrări şi pregătesc o expoziţie colectivă pentru anul viitor, tot cu ocazia zilei femeii.

Sper pentru următorii ani să am o evoluţie profesională continuă şi să reușesc să balansez nevoile familiale, spirituale şi profesionale.

Eu vă doresc din inimă să reușiți. Cum vreți să fie lumea dumneavoastră?

-Îmi doresc ca lumea mea sa fie liniştită, să cresc armonios împreună cu copiii şi soţul meu înconjuraţi de cât mai multă natură. Sper ca Lumea artei sa aibă de câștigat în urma războiului, să nască mișcări noi şi pe viitor să fie cât mai deschisă pentru tineri, accesibilă pentru public şi bazată mai mult pe colaborări decât pe competiţie. Pentru lume în general îmi doresc să trecem ușor de perioada asta de criză şi să se aşeze lucrurile mai bine de data aceasta.

– Mulțumim foarte mult! Să vedem acum și niște lucrări ale dumneavoastră. Să invităm deci pe onorabilii cititori la …GALERIA DE ARTĂ ….

Concluzia?

Cu adevărat, ceva aparte. Ceva deosebit, cum spune fiul meu. Am avut marea bucurie să descoperim un mare Om. Doamne, cu patru copii, cu familie mare, să poți oferi oamenilor aceste lucrări …Mai important este că din toate transpare o intensă legătură cu lumea divină. O familie pe care și-a pus pecetea trinitatea este una binecuvântată.

Felicitări pentru tot ce faceți doamnă DIANA IVANA – CONSTANTINESCU.

Numai bine și frumos tuturor!

Aristotel Bunescu, directorul Agenției de Presă Culturală și Sportivă – A.P.C.S., membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România – U.Z.P.R.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s