ANTOLOGIA PICTORILOR / DELLYA VICAS visează la o lume plină de culoare și lumină. În lucrările sale, ea chiar există!

Doamna DELLYA VICAS vă invită în lume artei sale…

De-a lungul drumurilor mele prin expoziții, muzee, ateliere și galerii de artă am descoperit de câteva ori o specie aparte de creatori. Este vorba despre oamenii pasionați de arhitectură.  În lucrările lor, dincolo de tehnică, virtuți cromatice, ori viziuni captivante, perspectivele bine puse în valoare aveau și au un rol copleșitor.

În această categorie aparte de artiști se înscrie și invitata noastră de astăzi, distinsa doamnă DELLYA VICAS.

Vă invităm să o cunoașteți, iar apoi să vedem o serie de lucrări cuceritoare.  

 -Sunt născută in Zalău, judetul Salaj la 25 mai 1979. Am urmat cursurile Școlii populare de Artă sectia Pictura promoție 2008 din Zalău. Deși am terminat un liceu de informatica si o facultate de psihologie…visul meu era sa devin arhitect. N am reusit…dar in pictura ma regasesc printre clădiri imaginare si casele din copilăria mea fericită de la țară de la bunici.

-Cum a fost întâlnirea cu pictura?

-Am inceput sa pictez din școala generală, pe lângă cea de baza era scoala generala de arte plastice in paralel…astea au fost începuturile….din 2013 pictez constant…

In 2005 am inceput sa pictez icoane pe lemn, apoi am pictat icoane pe sticla deoarece la icoanele pe sticla culorile sunt vii ,frumoase o cromatică mai bogată de culori…dar am simtit ca nu respect canoanele…in 2021 am descoperit pirogravura pe lemn si am inceput sa fac icoane pirogravurate pe lemn …si in continuare doresc sa fac cât mai multe icoane pirogravura, respectând desenul si canonul ce se cere…Dragostea de Icoana am regăsit o in pirogravura.

În 2022 sunt deja 3 ani frumoși de când fac parte din Asociația Artistilor plastici din Targu Mures, unde am întâlnit oameni frumoși care creeaza frumosul…mi – am găsit locul…

Internetul azi oferă multe posibilități…depinde de noi cum le folosim…astfel ca mi am făcut multi prieteni artiști si ne cunoaștem, povestim in particular si ne apreciem, sunt in diverse grupuri de arta unde văd ce se pictează în  general, in Romania si strainatate. Dar fac parte si din grupuri de handmade unde postez lucrările realizate cu tehnica servetelului….e un hobby relaxant unde din diverse bucăți de șervețele fac un colaj frumos…

-Cum doriți să fie lumea noastră?

-Cum as vrea lumea sa fie? Plina de culoare si lumină, liniște, frumos care sa ne bucure viața si să  ne redea bucuria de a trăi.

-Mulțumesc frumos. După aceste cuvinte, să vedem și niște lucrări. Poftiți deci la …

GALERIA DE ARTĂ!

Concluzia?

Am descoperit un artist autentic. În primul rând, dacă te uiți cu atenție la lucrările sale se vede cu claritate că avem în față un talent real. În al doilea rând sunt de remarcat temele, începând de la lumea divină, până la elemente naturale, create de mâna lui Dumnezeu.

Mulțumim pentru tot ceea ce ne-a oferit invitata noastră specială de astăzi și o așteptăm cu interes și cu un alt prilej, pentru a afla noi și noi aspecte din viața sa, dar și noi lucrări ce poartă semnătura sa. Multă sănătate!

Numai bine și frumos tuturor!

Aristotel Bunescu, directorul Agenției de Presă Culturală și Sportivă – A.P.C.S., membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România – U.Z.P.R.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s