ANTOLOGIA POEȚILOR/ SABINA DOINA CHIRCU declară: ,, Văd în fiecare poet și în fiecare act al creației sale, harul lui Dumnezeu

Doamna SABINA DOINA CHIRCU

 Dincolo de diversitatea artei, cel mai important este sentimentul credinței. Omul care a cunoscut forța unică a divinității, infinita sa creație, trăiește o viață aparte, plină de multe bucurii, iar încercările sunt înfruntate cu îndrăzneală. Până se trece de ele, apoi iar soarele bucuriei se arată pe chipul său.

Un asemenea om al credinței este doamna SABINA DOINA CHIRCU.

Dragi cititori, vă invit, cu mare căldură să o cunoaștem…

-Vă rog frumos să vă prezentați…

-M-am născut într-un sat mirific din județul Gorj. Satul copilăriei mele va deveni mai târziu o sursă nesecată de inspirație pentru toate poeziile mele. Oricât de neînsemnat ar fi pe harta lumii, locul copilăriei rămâne unic în conștiința și sufletul fiecăruia dintre noi.

Poate si timpul nașterii mele, luna ”florar” a adus o contribuție la conturarea harului meu.

Comuniunea cu natura, ca de altfel și scrisul, pentru mine au reprezentat forme de terapie, forme de exprimare a emoțiilor mele interioare. Coloritul și mirosul florilor, ciripitul și zborul păsărilor, zumzetul albinelor, susurul apelor, foșnetul vântului, răsăritul și apusul soarelui, cerul plin de stele au fost forme prin care m-am conectat cu divinitatea. Alte sursă de inspirație pentru mine au fost relațiile interumane și lupta omului cu propriile neputințe.

Fiind o persoană profund credincioasă am simțit în interiorul meu o dorință foarte puternică de a venera prin poeziile mele, întreaga creație a lui Dumnezeu. Tocmai de aceea văd în fiecare poet și în fiecare act al creației sale, harul lui Dumnezeu. Poeziile poetul nepereche, Eminescu, au ajuns în adâncurile sufletului meu, cântecul sufletului său, contopind-se cu cântecul sufletul meu și ca într-un cor, acest cântec, l-am dăruit lumii. Un alt mare poet al lumii pe care l-am simțit foarte aproape sufletului meu este Jalaluddin Rumi. În poeziile lui Rumi, m-am regăsit prin ardoarea căutării lui Dumnezeu în tot ceea ce există.

În anul 2015, am publicat primul meu volum de poezie ”Cu sufletul în palme”, cu ajutorul unui suflet mare, frumos, Ninu Maria Ionela, care a văzut în mine un potențial creator și m-a îndemnat să fac primul pas spre a fi cunoscută.

Au urmat și alte volume de poezie: Balsamul sufletului meu, Lumea cuvintelor.

Cum a fost anul 2022 pentru dvs ?

-Anul 2022 a fost un an al promovării mele în mediu online, prin participarea mea la diverse concursuri și cenacluri literare, unde poeziile mele au fost distinse cu premii importante, care au contat foarte mult pentru mine. În continuare sper să public și alte volume de poezii; să continui activitatea în mediu online prin afilierea mea la diverse grupuri literare și astfel poezia mea să fie cunoscută de câți mai mulți cititori.

-Mulțumim frumos!  Vă dorim din inimă să reușiți ca speranțele să devină realități! Astfel, versurile dumneavoastră ajung la îndemâna iubitorilor de poezie și se vor bucura și ei.

Să vedem acum cel mai recent poem lansat în spațiul virtual de invitata noastră specială…

DORINȚĂ

Plouă, Doamne ,cu iubire

Că sufletul ne e însetat,

În lunga noastră rătăcire

fim buni, noi am uitat.

Răul ,în schimb, îl tolerăm

Și-i facem publicitate,

În capcana lui intrăm,

Deși mizăm pe dreptate.

Plouă, Doamne , cu iubire

C-am ajuns ca vai de noi,

Ne hrănim cu amăgire

Și pășim doar prin noroi.

Încrederea a dispărut

Că minciuna azi tronează,

Doar credința ne e scut

Ca un far ne luminează.

Plouă, Doamne, cu iubire,

Că ești al nostru păstor,

Nimicește acele fire,

Ce distrug tot în calea lor.

Binele iar să renască

Să fim cu toții mulțumiți,

Omul rău să se căiască,

Invocând pe ai tăi sfinți.

versuri: Doina Sabina Chircu

Drepturi rezervate de autor

Alte imagini relevante ….

Concluzia? Am descoperit un poet de valoare, dar în primul rand un om al credinței. O felicităm din inimă pe invitata noastră și îi dorim sănătate și noi poezii inspirate. Multă sănătate familiei sale!

Numai bine și frumos tuturor!

Aristotel Bunescu, directorul Agenției de Presă Culturală și Sportivă – A.P.C.S., membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România – U.Z.P.R.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s