Fotbal: TOMA HRISTEA din Iași comentează C.M. din Qatar

Spectacolul fotbalistic la nivel mondial continuă să capteze atenția tuturor fanilor de pe glob.

Dincolo, de rezultate pe care le găsiți pretutindeni, iată și ceva deosebit. Jucătorii Arabiei Saudite au primit cate o mașină de lux după victoria cu echipa națională a Argentinei.

Păi, dacă e vorba pe așa, intrăm și noi în teren și jucăm tare! Poate ne vine și nouă ceva în garaj.

Așa după cum v-am obișnuit și la edițiile trecute, invitatul nostru special, domnul Toma Hristea din Iași, comentează că a văzut mai interesant, încă de la ceremonia de deschidere.

Ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial de fotbal din Qatar, ediția 2022, a fost diferită, spre deosebire de alte ceremonii similare. Organizatorii au pregătit totul, până la cele mai mici detalii, ajungând la o adevărată feerie. Ideea de a prezenta imnurile celorlalte ediții a fost binevenită numai că a fost omis imnul C.M. de fotbal din Italia 1990.

In cadrul ceremoniei nu a fost prezentata mingea de fotbal. Minunat a fost jocul cu lasere. Trecând  la alt aspect nu am înțeles de ce suporterii sunt cazați în containere. În Qatar nu sunt hoteluri, ori sunt prea scumpe? Trecând la fotbal efectiv,  păcat că țara gazdă nu a obținut rezultate slabe. Mă așteptam, sincer să fiu, să arate mai multă agresivitate în joc. Ceea ce nu s-a mai pomenit este instalarea la fiecare loc a unui monitor.

Echipa Iranului s-a prezentat foarte slab la acest Campionat Mondial. Nu a jucat bine Anglia a jucat slab Iranul. Scor final 6-2 pentru englezi.

 Păcat de Senegal care a jucat foarte bine și a pierdut având jucători de valoare la cluburi puternice. USA s- a prezentat cu o echipa foarte bună.

Sunt impresionat de marea surpriză din meciul Argentina – Arabia Saudită  1- 2 după ce Argentina primise cu multă ușurință un penalty în urma unei faze ca la rugbi care nu se penalizează în mod normal la fotbal.

 Argentinienii nu și-au făcut jocul cunoscut de mult timp, iar fotbaliștii saudiți au fost niște adevărați luptători.

Referindu – ne acum la arbitraj, cu toate că s-a introdus tehnica intitulată VAR, încă se mai fac greșeli care influențează rezultatul. Nu este corect să rămână la latitudinea arbitrului de centru decizia asupra unei faze fără a consulta VAR. De exemplu, în meciul Danemarca – Tunisia nu s-a acordat Tunisiei penalty. Nu s-a acordat penalty pentru Qatar in meciul cu Senegal. În meciul Olanda- Ecuador s-a anulat un gol perfect valabil Ecuadorului. În meciul Portugalia-Ghana la scorul de 0-0, arbitrul american a făcut cadou portughezilor un penalty care s-a dovedit a fi decisiv la scorul final. Revenind la fotbal Japonia a câștigat meciul cu Germania prin inteligentă.

Aici se termină comentariile invitatului nostru special.

Acum, intrăm în faza eliminatorie. După jocurile din grupe se vor vedea alte partide de mare spectacol.

Să le urmărim!

A. Bunescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s