ANTOLOGIA PICTORILOR / Doamna LIVIA BAR ne invită în oaza sa de creație. Aici descoperim tablouri impresionante

Distinsa Doamnă LIVIA BAR

Zori de zi în 8 decembrie, anul de grație 2022. Cu alte cuvinte suntem în Ziua Mondială a Călătoriilor în Timp. Deci, îmi iau bagajele și plec în călătorie în timp. Merg ce merg și ajung la momentul în care am cunoscut o distinsă pictoriță, este vorba despre doamna Livia Bar din Alba Iulia.

Este membră a Uniunii Artiștilor Plastici cu multe expoziții la activ, cu tablouri interesante pe care le veți putea vede la finalul acestor cuvinte, atunci când vom intra în galeria de imagini.   

Să îi dăm acum cuvântul pentru a cunoaște universul în care trăiește:

Lăngă una din frumoasele statui din Alba Iulia …

-Fac parte dintre absolvenții școlii clujene reprezentativă în spațiul cultural românesc, fără a subestima alte școli vocaționale. Dar la Cluj s-a păstrat în mare parte preocuparea pentru învățământul academic. Pe acest suport riguros, fiecare artist își clădește propriul stil, propria personalitate.

-Cum a fost pentru dvs anul 2022?

– În anul 2022, în contextul actual, ținând cont de evenimentele care se petrec și care au dus la schimbări fundamentale în modul de viață al tuturor, desigur că au fost resimțite și în domeniul meu în care îmi desfășor activitatea. Mă refer la cursuri care au avut loc on-line care au afectat nu tocmai benefic activitatea pe care o desfășor. Sunt genul de om și presupun cu siguranță că nu sunt singura care nu rămâne impasibilă la ce se întâmplă în jur. Dar am avut și câteva realizări în această perioadă. Spre exemplu am participat la câteva expoziții importante. Dintre acestea amintesc:

Salonul național de artă UAPR Filiala Alba Iulia 2021,

Salonul interjudețean de artă vizuală al Filialei Sibiu UAPR 2022

Vital 2, artiste din Sibiu și invitatele lor, Sibiu 2022

Expoziția membrilor Filialei Alba a UAPR 2021

BLANK ediția a III-a Alba Iulia , 2021 martie,   

UAPR ALBA B.B.K. Alba Galeria IANZA ART Petroșani 2021,

UAPR ALBA BBK Alba Galeria IANZA ART Germania 2021

Expo de grup  ,,Respirări,, Bistrița Năsăud 7 iulie 2022

Bienala internațională de artă Buzău 2022

Muzeul de artă a Moldovei, Chișinău, expune Filiala Alba a UAPR – Artă plastică contemporană

Salonul Național de Artă, noiembrie 2022, Galeriile de artă ale municipiului Alba Iulia.

-Felicitări. Ce mai putem afla despre dvs ?

-Mare parte din timp îl dedic formării viitoarelor generații de artiști, dacă nu este prea mult spus. Caut să îi îndrum în spiritul libertății de a crea neconstrânși, dar ținând cont și de a avea o bază solidă de unde ,,zbura în sensul creativității specifice fiecăruia.

Așa că timpul meu este împărți între școala unde predau și oaza mea unde mă regăsesc și transpun  pe pânză, ca suport, tot ce am acumulat,  tot ceea ce simt, ce gândesc în momentul respectiv. De cele mai multe ori, ideile îmi vin în timp ce lucrez. De aceea, la mine temele sunt diferite, ca urmare a stării emoționale de la momentul respectiv. Lumea mea în mare parte se desfășoară așa cum v-am povestit. Felul de cum se va desfășura mai departe depinde de nemilosul TIMP, de modul în care tinerii o vor face, deoarece ei vor influența mersul lucrurilor.  Mulțumim frumos.

-Unde ați lucrat efectiv?

-Am fost și scenograf la Teatrul de păpuși, am terminat Liceul și Facultatea din Cluj, eu mă trag din Câmpeni, județul Alba. Am terminat facultatea, am fost repartizată la Porțelanul,  nu am stat acolo decât două luni, nu mă regăseam și am intrat la Teatrul de păpuși din Alba Iulia, ca scenograf. Acolo am avut o perioadă în care am lucrat mult.

– Suntem la finalul anului 2022. Ce urați dumneavoastră pictorilor pentru anul viitor? Ce vă doriți pentru lumea artistică?

– Le doresc tuturor artiștilor mută sănătate, tot ce este mai bun pe lume! Să aibă multă inspirație. Despre lumea artistică? În lumea artistică este multă invidie, dar eu mă bucur când vad lucrări frumoase și artiști mari,

– Mulțumim foarte mult! Să invităm acum onorabilii cititori să intre în ….

GALERIA DE TABLOURI…

Livia Bar lângă noua se serie de pești. Tablourile ne duc cu gândul la minunile subacvatice…
Peștii se văd aici mai aproape de sufletul nostru

Concluzia?

Am avut marea șansă să cunosc un artist adevărat, un pictor de substanță, cu lucrări impresionante.

Continuăm călătoria noastră, ajungem la timpul prezent. Dar, acum, mult mai bogați sufletește deoarece am cunoscut preocupările unei pictorițe foarte interesante.

Îi dorim invitatei noastre să poată sta mai mult în oaza sa de creație, să poată oferi oamenilor noi și noi lucrări de valoare. Multă sănătate pentru invitata noastră de onoare, pentru toată familia sa!

Numai bine și frumos pentru toți!  

Aristotel Bunescu, director al Agenției de Presă Culturală și Sportivă – A.P.C.S., membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, – U.Z.P.R.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s