ANTOLOGIA PICTORILOR / VIVIANA NIȚU, un creator de valoare declară: ,,Arta are un rol extrem de important, vital aș putea spune, în evoluția noastră ca oameni”

Viviana Nițu lână unul din minunatele sale tablouri …

 Deci arta arte un rol vital în viața evoluția noastră ca oameni. Atunci, să ne întoarcem mereu și mereu la artă. În cazul nostru la pictura. La această poezie fără cuvinte, cum se exprima Plutarh. Trăim zile speciale, de sărbătoare, atunci este cazul să vă aduc și eu în centrul atenției un subiect de sărbătoare. Este vorba despre tablourile de valoare semnate de doamna Viviana Nițu. Scriu aceste rânduri înaintea zorilor din 23 decembrie, anul de grație 2022. Cadourile pentru cei dragi sunt gata, iar Moș Crăciun își hrănește bine renii pentru drumul foarte lung ce începe peste puțin timp.

    Personal am pentru dumneavoastră un cadou de suflet. Pictura distinsei doamne Viviana Nițu.

La mine, procesul de a înțelege un om, creația sa începe de la numele său. Viviana…Avem cuvântul de origine latină ,,vivere”. Semnificația lui este …a trăi. Avem deci în față un artist plin de viață, energic. Dacă privești picturile sale memorabile, chiar asta simți efectiv, viața pulsând, energia cum vine spre tine și te încarcă pentru decenii. În plus are cea mai nobilă meserie din lume. Aceea de a face bine semenii care se află în suferință…

   Dar, până să admirăm creațiile sale, să facem prezentările. Detalii în următorul interviu…

– Vă rugăm să vă prezentați.

-Sunt Viviana Nitu și locuiesc în frumosul oraș Constanța. Profesez ca medic, având specialitatea de psihiatrie pediatrică. Sunt fascinată de psihicul uman și de pictură. Pictez din copilărie și am decis anul acesta să dau un contur concret pasiunii mele de a picta, începând să îmi expun lucrările. Simt că aceste doua domenii se îmbină foarte bine și au o strânsă legătura între ele. Încerc să transmit mai departe, prin picturile mele abstracte, experiența pe care am dobândit-o de-a lungul celor 15 ani de practică medicală. În aceste lucrări, ” vorbesc ” despre emoții profunde și despre esența unor fenomene complexe cu care ne confruntam în timpul întregii noastre existențe. Vreau să creez noi perspective picturale și știu că am găsit un limbaj pictural original.

Expoziții:

„Privind invizibilul” – Muzeul National al Marinei Române Constanța

„Aquaticum”-Muzeul National al Marinei Române Constanța

„Poveste de iarnă”-Paque Bistro București

„Loop:Inima&Pulse&Reload”-Universitatea de Arhitectură și Urbanism ” Ion Mincu” București

„Armonii Cromatice”-Hotel Athenee Palace Hilton București

Date de contact:

e-mail : viviananitu@yahoo.com

site web: viviananitu-art.com

instagram : viviananituart

facebook: Viviana Nitu

Mulțumim frumos. Impresionant. Ce vă doriți pentru viitor?

– Pentru următorii ani, visez să creez cât mai mult, să evoluez, să descopăr lucruri noi. Și desigur să expun lucrările mele, pentru a creea un dialog și o conexiune autentică cu alte persoane.

Cum doriți să fie lumea artei în general?

-Mi-aș dori ca în lumea artei să existe o susținere mai bună între artiști și o deschidere cât mai largă către comunicare și împărtășirea experiențelor artistice personale. Arta are un rol extrem de important, vital aș putea spune, în evoluția noastră ca oameni. În primul rând crește nivelul de empatie, apoi dezvoltă sensibilitatea, imaginația, inteligența emoțională, care sunt atât de necesare pentru a face mai buna lumea aceasta, în care trăim. Totul depinde de noi, de acțiunile și de alegerile noastre.

 – Adevărat. Vă mulțumim frumos. Acum să vedem câteva tablouri. Ele sunt prfațate de cuvintele criticului de artă Geta Deleanu…

LUCRĂRILE VIVIANEI NIȚU AU O ACURATEȚE ȘI O CLARITATE BINE DEFINITE, MĂRTURIE A UNUI SUFLET SINCER ȘI CURAT CE DESCHIDE PRIVITORULUI LUMEA SA DE VIS ȘI CULOARE, ASPIRAȚIILE UNEI PURITĂȚI DIVINE PE CARE ORICE ARTIST AUTENTIC AR DORI S-O EXPRIME.
LUCRĂRILE CAPTIVEAZĂ PRIVITORUL ȘI-L FAC SĂ VIBREZE LA UNISON CU TRĂIRILE SI SENTIMENTELE PLINE DE VIAȚĂ ȘI OPTIMISM ALE ARTISTEI.

GALERIA DE ARTĂ

” Delfinul care zboară către luna”
” Flori de apa”
„Scoica la feminin”
” Apa in desert”
” Capcana”
” Vita de Vie”
” Noapte de vara”
” Gotic”
” Spre cer”
” Distanțare socială”
” O naștere”
” In pădure”

Concluzia?

Eu am primit un mare dar chiar înainte de 25 decembrie, înainte de marcarea Anului Nou 2023. Este vorba despre pictura invitatei noastre de astăzi. Este cu adevărat puternică, impresionantă și dă energie. Eu deja sunt mult mai puternic după ce am privit lucrările Vivianei Nițu.

   Numai bine și frumos tuturor! Nu uitați să zâmbiți!

Io la tv…

 Aristotel Bunescu, director al Agenției de Presă Culturală și Sportivă – A.P.C.S., membru în Consiliul Director al Asociației Artiștilor Plastici – A.A.P.B, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, – U.Z.P.R.

P.S.

Tablouri ale pictoriței noastre se pot vedea și la Expoziția de grup deschisă pentru 20 de zile la Athenee Palace Hilton Bucureșt!

A. Bunescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s