LUCIANA CRISTINA IONESCU ne conduce în lumea îngerilor. Noi îi mulțumim pentru tablouri și spunem LA MULȚI ANI pentru aniversarea sa

Doamna LUCIANA CRISTINA IONESCU, sărbătorita zilei de azi, când este anivesarea sa, ne conduce în spațiul divin

Scriu aceste rânduri, cu gândul la ziua de 5 ianuarie, anul de grație 2023. O zi specială din mai multe puncte de vedere. Este Ajunul Bobotezei, când conform tradiției populare se deschide cerul, iar animalele prind grai. A venit la mine un pui de căprioară și mi-a spus la ureche: ,,Privește în sus, s-a deschis cerul și se văd îngerii zburând”. Ridic privirea și minune…mulțime de îngeri trec peste capetele noasatre.

Este imposibil să nu pot arăta și onorabililor cititori așa ceva… Pentru asta apelez la tablourile semnate de doamna Cristina Luciana Ionescu, avocat de profesie și artist plastic.Începând cu anul 2020 a devenit membră în Asociația Artiștilor Plastici București.

5 ianuarie este chiar aniversarea Cristinei Luciana Ionescu. Dacă scriem despre Ajunul Bobotezei, data ce marchează finalul sărăbătorilor de iarnă, este firesc să apelăm și noi la o sărbătorită…

Primul înger. Veți mai avea ocazia să vedeți și alții mai târziu puțin…Acum, urmează un nou dialog cu invitata noastgră, după cel făcut acum câteva luni de zile…

-Care sunt pictorii români care vă plac mai mult ?

-Dintre pictorii care au marcat evoluția picturii românești și care mă impresionează cel mai  mult sunt  Nicolae Tonitza, remarcabilul creator al portretelor, Theodor Aman și Ștefan Luchian.

– Dar dintre coloriștii străini, de care vă simțiți mai aproape ?

-Van Gogh, Renoir, Monet însă nu mă opresc neaparat aici deoarece admir cu plăcere remarcabilele lucrări de artă ale pictorilor consacrați.

– Ce rol au avut muzeele, expozițiile, galeriile de artă în educarea simțului dumneavoastră artistic?

-Artiștii au mereu de învățat, ne perfecționăm și ne depășim limitele. Admirând operele de artă din cadrul muzeelor, expozițiilor și galeriilor de artă ne găsim inspirația și motivarea.

– Ce sfătuiți un părinte care are un urmaș cu înclinații în domeniul artelor plastice ?

Să meargă pe acest drum, ori să încerce și alte domenii artistice, iar la final să aleagă singur ce îi face plăcere ?

-Arta, sub orice formă, face inima privitorului să vibreze și dacă cineva are puterea aceasta îl sfătuiesc să își ducă menirea mai departe. Avem nevoie de frumos, de emoții pozitive, de urmași cu calități valoroase.  Facem ceea ce simțim, ce ne dictează inima. Iar dacă aceasta revarsă frumos, sub orice formă artistică,  trebuie să urmăm acest drum în beneficiul semenilor noștrii.

Așadar fiecare trebuie să urmeze calea pe care inima sa o dictează.

 – Dintre toate tehnicile folosite, cu care vă simțiți mai confortabil ? Ulei, acuarele, care anume?

-Majoritatea lucrărilor mele sunt realizate în ulei și acrilic. Totodată îmi face  plăcere să combin tehnicile de pictură și să experimentez.

– În afară de postările de pe internet, în ce loc vor mai putea admiratorii dumneavoastră să întâlnească tablourile pe care le semnați ?

-Expun in galerii de artă, atât fizic cât și on line în țară și în afara țării. Lucrările mele vor putea fi admirate în galeriile de artă cu care colaborez precum și în cadrul Muzeului Național al Țăranului Român, Muzeului de Geologie și în cadrul altor instituții unde se organizează expoziții de artă.

– Până unde știți că a ajuns cel mai departe, fizic, concret, nu pe internet, o lucrare de-a dumneavoastră ?

-Am trei picturi care au ajuns la Chicago. Să spunem că acestea sunt în cel mai îndepartat colț de lume, restul sunt în Europa și bineinteles o parte dintre ele în diverse orașe din țară.

-Felicitări, impresionant. Să vedem acum și niște imagini. Să invităm deci onorabilii citotori în …..

GALERIA CU FOTOGRAFII

Acum, alți și alți îngeri ….

Trecem la un alt domeniu… Astrele…

Pictorița noastră cunoaște bine și maniera abstractă …Iată o dovadă …

Trecem acum la viziuni mai realiste …

Aici este inima artistei. Evident, nu oricine are posibilitatea de a deschide lacătui ei…Dar bunătatea, sugerată de penele de la aripile de înger poate să fie și ea o soluție pentru a deschide inima. O invitație deci la bunătate.

Conlcuzia?

Am avut din nou posibilitatea să vedem tablouri încântătoare semnate de un artist de mare talent. Nu facem aceste aprecieri deoarece este aniversarea sa. În calitate de gazetar din generația veche, formată din oameni ce au misiunea nobilă de a transmite doar purul adevăr, așa este și astăzi. Scriu numai adevărul gol goluț. La final, din nou o urare sinceră de LA MULȚI ANI ȘI SĂNĂTATE!

Aristotel Bunescu, director al Agenției de Presă Culturală și Sportivă – A.P.C.S., membru în Consiliul Director al Asociației Artiștilor Plastici – A.A.P.B, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, – U.Z.P.R.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s