MARIEANA LUNGU, un artist valoros, declară: ,,Pictura este oaza mea de liniște”

Bucuriile sunt posibile dincolo de vis! Ne demonstrează acum doamna MARIEANA LUNGU. Lectură plăcută !

Încet, încet, 2023 a început să își deruleze zilele. Ce rămâne în urma lor? Ce rămâne după lunile care au trecut?

Nu este scopul nostru să scoatem la lumină realitățile negative care ne bombardează din oră în oră, cu o energie demnă de o cauză mai bună. Dorința explicită este de a vă oferi momente luminoase, de bucurie reală, de …,,vis”. Așa cum spune interlocutoarea noastră de azi, distinsa doamnă MARIEANA LUNGU din Fălticeni.

Revenim cu mare plăcere în universul armoniilor sale cromatice pentru a evidenția cum un Om se poate bucura și cum poate oferi mari satisfacții semenilor săi. Detalii în rândurile următoare…

-Cum a fost anul trecut pentru dumneavoastră, din punct de vedere artistic?

-Mulțumesc mult d-le Aristotel Bunescu pentru interviu și pentru șansa de a avea un dialog cu d-voastră despre artă, despre mine ca artist, despre viața care trece atât de repede încât te bucuri ca un copil când întinzi mâna și vezi că în palmă îți rămân stropi de fericire, de lumină care îți dau o noua interpretare vieții.

Cum a fost anul 2022 pentru mine?

   A fost un an plin de nuanțe și culori, plin de tablouri, culminând în Decembrie cu o expoziție personală  “Armonie si culoare”-120 picturi.

   Vernisajul a fost pe 16 dec la “Muzeul Apelor “ Mihai Băcescu din Fălticeni.

   -Ce teme ați abordat, ce tehnici folosit în tablouri ?

  -Toate stilurile, toate tehnicile care m-au fascinat. Am expus portrete, flori, peisaje, reproduceri, icoane, artă abstractă, case din toate zonele. (Îmi plac foarte mult, am impresia că în altă lume am trăit în acele locuri).

– Cum s-a simțit pictorița noastră la vernisajul expoziției sale?

-Nu pot descrie în cuvinte. Emoții, bucurie , fericire, parcă nu a fost la nici o expoziție așa.

Prieteni mulți, lume iubitoare de artă, familie, colindători, public care a dorit să vadă o noua parte a jurnalului de imagini pe simezele Muzeului.

-Cine a vorbit efectiv?

– Vernisajul a fost deschis de d-na muzeograf Maria Crăciun, care i-a introdus pe cei prezenți într-o lume a culorilor create de mine ca artist.

   La vernisaj a fost prezentă d-na curator Ceica Loredana Mihaela, inspector de arte, la Inspectoratul județean Suceava, care a vorbit despre drumul parcurs de mine de la începuturi până în prezent și despre dorința mea de a mă autodepăși și de a face totul ca la carte.

  La final am luat cuvântul vorbind despre pasiunea  mea, dăruirea de sine, de instruirea în artă prin ochii și ochiul prin minte.

   Pictura este oaza mea de liniște, sunt prea multe aspecte neplăcute ale vieții. Pentru a le contracara pictez mereu. Scopul este de a  crea și mai multe de aceea toate tablourile sunt vii, în culori plăcute ochiului.

   Întâlnirea cu mediul cultural din Fălticeni s-a încheiat cu un spectacol de colinde și discuții despre artă. A fost de vis! – O grozav, felicitări din inimă. Să vedem și noi acum câteva imagini. Invităm deci pe  onorabilii cititori să intre la …

GALERIA DE IMAGINI …

O îmbrățișare care spune mai mult decât 1000 de cuvinte !

Pe scaunul din dreapta, aparent gol, a stat sufletul meu și s-a bucurat ! El nu se vede, dar e acolo vă asugur…Explicație foto semnată de autorul articolului ….

Concluzia? Am început foarte bine anul 2023, cu rememorarea unui moment luminos, de vis, cum spune invitata noastră, care a avut loc în luna decembrie. Îi dorim, din inimă să fie mereu așa, tot anul 2023, 2024, și cei care urmează.

Noi ne bucurăm mult că am revăzut un om drag, un pictor de valoare, tablouri impresionante, dar am și citit amintiri greu de uitat…

Tuturor, numai bine și frumos!

Aristotel Bunescu, director al Agenției de Presă Culturală și Sportivă – A.P.C.S., membru în Consiliul Director al Asociației Artiștilor Plastici – A.A.P.B, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, – U.Z.P.R.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s