Zori de zi 12 ianuarie 2023. Cum 12 are o semnificație specială, – 12 apostoli, 12 anotimpuri, 12 ore + 12 ore = o zi, etc, – mi-am spus că trebuie și eu să vă ofer un subiect special. Adică un pictor pe care îl apreciez foarte mult pentru calitățile sale aparte, pentru familia sa deosebită, pentru destinul său prin viață și multe altele.
Mă gândesc, mă gândesc….A! Gata! Am găsit. Este vorba despre un artist plastic născut la Timișoara….Pentru reintra în contextul recentelor sărbători, vă spun că am primit un mesaj de la distinsa doamnă DANIELA LUKACS.
,,Noul an a început de câteva zile, ocazie cu care vă doresc sănătate și pace, pentru a avea putința să ne bucurăm de prezența celor dragi, de lucrurile mărunte sau importante de fiecare zi dar și de mulțumirea pe care o simțim când ne împlinim pasiunile”.
Am făcut împreună mai multe articole, deci nu pierd prilejul unor noi provocări…
-Vă propun să revenim la pictură…
-Una dintre pasiunile mele din copilărie a fost pictura. Și dacă patruzeci de ani am neglijat-o total, a fost pentru că viața m-a purtat pe drumuri mai prozaice. Acum patru ani însă am regăsit bucuria de a picta, și de atunci acuarela a devenit parte din viața mea de zi cu zi, însușidu-mi tot mai mult din tainele ei prin studiu autodidact, prin tutoriale descoperite pe YouTube ca și prin lecțiile oferite cu generozitate prin e-mail de leaderul Asociației Acuareliștilor români, arh. pictor Ovidiu Iovanel. Am avut șansa ca prin munca asiduă îmbinată cu pasiunea și talentul moștenit de la mama, bunica și chiar mai din urmă, împreună cu posibilitățile oferite de mediul virtual, să primesc aprecieri de la prieteni și nu numai, care îmi dau imboldul să continui cu și mai mare elan să îmi completez și îmbunătățesc cunoștințele, experiența și stilul de a picta, astfel încât acuarelele mele să fie tot mai reușite, mai frumoase.
-Felicitări, cum a fost 2022?
-Anul care a trecut pot spune că a fost o încununare a muncii de până acum, cu participarea la numeroase expoziții interne și internaționale, dintre care amintesc ,, Expoziția Națională a Acuareliștilor din România”, expozițiile cu scop caritabil organizate de ,, Arhiva de Artă” la Muzeul Țăranului Român, la Palatul Cotroceni și la Palatul Parlamentului în București, expoziția,, Pro Boholț „organizată la Muzeul de Artă din Galați. Foarte importantă pentru mine este și activitatea din cadrul Asociației ,, Prezent” din Timișoara, din care fac parte, participând la aproape toate expozițiile organizate de aceasta ( ciclul de expoziții,, Armonii Cromatice”), în mai multe localități din țară. Tot în cadrul asociației am participat la un Simpozion Cultural Internațional la Vârșeț, ca și la alte acțiuni artistice din cadrul aceluiași contract de colaborare cu românii din Serbia.
În afara țării, am participat la Festivalul de acuarelă de la Fabriano, la Salonic în Grecia și la alte expoziții cu participare pe simeze sau on-line .O altă reușită frumoasă a fost prezentarea, în urma voturilor primite de la cititori, a două dinte lucrările mele în cea mai prestigioasă revistă de acuarelă din lume ,, The Art of watercolor „.
-Impresionant. Ce vă doriți pentru 2023?
-Bineînțeles că pentru anul care a început îmi doresc realizări la fel de frumoase, în ce privește participarea la expoziții și activități artistice, dar ceea ce depinde doar de mine este munca susținută, studiul, pe cât posibil zilnic și realizarea cât mai multor lucrări de calitate, apreciate pozitiv de cei care le privesc.
Pentru mine acuarela reprezintă posibilitatea pauzei de la activitățile cotidiene, a introspecției, este activitatea care îmi permite să mă relaxez și să îmi regăsesc identitatea în cadrul familiei mele numeroase, căreia îi sunt recunoscătoare că mă susține în această pasiune.
-Adevărat ați spus. Pentru mai mulți artiști, cuvintele sunt valabile. Este timpul să invităm onorabilii cititori la…
GALERIA DE ARTĂ…
Concluzia?
Am revenit într-un univers pictural fascinant. Cu tablouri care se uită greu dacă ai șansa să le vezi. Dorim pictoriței multă sănătate, să se bucure de lucrările sale, dar mai important de familie. Să fie acolo toți sănătoși și bucuroși!
Numai bine și frumos tuturor!
Aristotel Bunescu, director al Agenției de Presă Culturală și Sportivă – A.P.C.S., membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, – U.Z.P.R.