PAULA MĂRIUȚ CIOBANU merită toate aplauzele din lume. Un dar la aniversare de la EMILIANA PISTA

PAULA MĂRIUȚ CIOBANU in stânga SI EMILIANA PISTA în dreapta, DOUĂ PICTORIȚE DIN ROMÂNIA CARE AU CUCERIT ITALIA!

Scriu aceste rânduri în 13 ianuarie care figurează în calendarul internațional ca Ziua îndeplinirii visurilor. Personal am două vise, să scriu despre pictură și să vizitez Italia.

Dragi cititori, avem azi onoarea să urmăriți un subiect in care se îmbină ambele. Și pictura și Italia. Am primit din peninsulă un mesaj emoționant de la doamna Emiliana Pista, dedicat doamnei Paula Măriuț Ciobanu cu ocazia aniversării sale. Precizez că ambele doamne sunt dedicate trup și suflet picturii.

Iată textul…

,,Artista Paula Mariut Ciobanu ptr mine este o artista curajoasà si puternicà. Mi- a deschis casa inimi sale. De cànd o cunosc viata mea s a schimbat extraordinar de frumos si minunat. Mi -a deschis usa unde am pàtruns cu bucurie càtre o lume necunoscutà ptr mine. Lumea artei…Sunt fericità si ii multumesc frumos din suflet ptr.  cheia succesului…Am fost o simplà  spectatoare si datorità artistei Paula Màriut Ciobanu am reusit sa urc o treapta pe scenà. Merità  toate aplauze din lume. Felicitari si mult succes in continuare.

Să o cunoaștem pe doamna Ciobanu in cadrul unui interviu…

– Sunt Paula Măriuț Ciobanu. Nascuta pe data 6 ianuarie 1960. Comuna Traian, judetul Bacau. Provin dintr- o familie cu 8 copii, 4 fete si 4 băieti.

Am studiat la Traian 8 clase. Apoi, Liceul de muzica si arta, judetul Bacau. Scoala populara Bacau. Am lucrat la I.P.E.P Bacau ca pictorita industrială  22 de ani.

Sunt căsătorită de 40 de ani cu soțul meu. Avem 3 copii minunați, 2 fete și un băiat și 3 nepotei. Ei sunt mândria noastră.

-Minunat, felicitări din inimă. Trecem acum la pictură…

-Pe plan profesional mă simt realizată. In tară am facut expoziție personale și de grupuri, cu premii si concursuri pentru desen. Multe desene Ex Librisuri (desene mici) Apoi am schimbat grafica alb negru in culori vii colorate. Tehnica mea grafica moderna,stilul liber.

Am colaborat in Torino cu toate asociatile de diferite nationalitati.

Facem afise scrise la mànà pe urmà pictate. Suprafata de 9,10 metri pe pe pànzà albà.  In total sunt cam 90 de afise.

–Cum vă împărțiți timpul între pictură și serviciul dumneavoastră ?

-Ptr mine timpul nu se opreste. Noaptea pictez iar dimineata plec la muncà. Grafica a devenit o placere de a crea noi tablouri.

Cànd am venit la Torino mi s-a dus vestea precum as fi creat un stil unicat. Toti erau bucurosi ptr. a ma invita in galeriile lor. Eram un exemplu ca emigrant in tara lor.

Cariera de pictor este frumoasà cu mintea deschisa la propriu.

Mà màndresc cà sunt romàncà. Port portul popular cu drag in orice moment cultural organizat.

–Cum a fost anul 2022 pentru arta dumneavoastră?

-Ptr mine anul  fost un an bogat. Am obtinut diplome  peste diplome la Napoli, Caserta, Palermo, Milano, Torino e.t.c. Am făcut multe  expozitii personale.

–Felicitări, foarte frumos. Când ați început pictura ?

-La vàrsta de 5 ani pictam peretii casei bunicilor mei. Cu càrbune din sobà. Pesti, fluturi de toate màrimile. Apoi trecànd anii imi fàceam pensule din pàrul meu ptr grafica dupa màrime. Culegeam pietre din pàràu ptr a crea compozitii cu nisip cu chibrituri  ,cu seminte de bostan, de floarea soarelui si fasole. Era cel mai mare vis ptr a le realiza frumos. Le lipeam cu fàina albà amestecatà cu apà fierbinte. Pe urma făceam colaje din coajă de oua. Pàpusi, màsti de toate tipurile ptr.  sarbatorile de iarnà.

–Minunat! Felicitări. Ce ne mai puteți spune despre arta dumneavoastră ?

-Toatà munca mea este ràsplàtità. Am peste 200 de diplome obtinute in cariera mea artisticà.

–La final, să ne spuneți care este dorința dumneavoastră cea mai mare?

-Dorinta mea cea mai mare este sà urmeze si nepotìi mei acelasi drum.

– Vă dorim să vă vedeți mari nepoții, să îi vedeți pictând. Să obțină și ei tot așa ca dumneavoastră multe, multe diplome.

***

Dragi cititori, după atâtea cuvinte să vedem și niște imagini. Tablouri, premii, articole și multe altele. Vizionare plăcută! Poftiți deci în …

GALERIA CU IMAGINI!

URMEAZĂ CÂTEVA TABLOURI DE VIS …ALE DOAMNEI CIOBANU …

ACUM URMEAZA IMAGINI DE LA O RECENTA EXPOZITIE DEDICATA NAȘTERII DOMNULUI NOSTRU …

ACUM URMEAZA CATEVA PREMII

LA FINAL MULȚUMIM FRUMOS DOAMNEI EMILIANA PISTA PENTRU SUBIECT ….

EMILIANA PISTA

ȘI SPUNEM ȘI NOI DIN TOATĂ INIMA LAAAAAAA MUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUULTI AAAAAAAAAAAAAAAAAANI ! PENTRU DOAMNA PAULA MĂRIUȚ CIOBANU

NUMAI BINE ȘI FRUMOS TUTUROR!

Aristotel Bunescu, director al Agenției de Presă Culturală și Sportivă – A.P.C.S., membru în Consiliul Director al Asociației Artiștilor Plastici – A.A.P.B, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, – U.Z.P.R.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s