Amintiri dragi de la Breaza, cu NICOLETA MANTA în rolul principal

Nicoleta Manta, sau un surâs luminos de la Breaza (Prahova) pentru restul țării, continentului european și restul lumii. Sănătate tuturor ! Acum, lectură plăcută!

  Scriu aceste rânduri în 16 ianuarie, anul de grație 2023. Am primit o invitație la o reuniune poetică dedicată Zilei Culturii Naționale, 15 ianuarie. Adică data de naștere a lui Mihai Eminescu.

  Dar, nu voi merge, am și eu subiectele mele poetice. Unul dintre ele este chiar emoționant pentru mine.

  Mă uit afară la blocurile din fața geamului meu. Strălucesc puternic în lumina soarelui de iarnă fără zăpadă măcar. Dar, gândul meu nu e aici, ci se află departe. La fix 103 km. La Breaza de Prahova.

  Am locuit acolo doi ani de vis, care nu îmi pot ieși din cap și din suflet. Și din inimă!

   În spatele Liceului Teoretic ,,Aurel Vlaicu,, este un loc unde mergeam foarte des. Lipite la parterul unui bloc, o farmacie și un magazin de tip general. Mă durea ceva, mergeam imediat și primeam o pastilă bine țintită. Cumpărături? Intrai la magazin și rezolvam totul. Pretutindeni oameni cu zâmbetul pe față…

   O să mă întrebe un cârcotaș pentru ce scriu toate astea? Pur și simplu, ele au revenit în actualitate, în  urma unui concurs pe teme eminesciene organizat de Agenția de Presă Culturală și Sportivă – APCS.

   Câștigătoarea este doamna NICOLETA MANTA, care lucrează chiar la …magazinul cu pricina.

   Ca să nu ziceți că preferințele juriului au fost marcate de preocupările mele, vă informez, onorabili cititori, că am comunicat la telefon cu învingătoarea, abia după ce era stabilit cine a luat premiu. Recompensa este un articol de prezentare, adică ce citiți acum..  

Acum, să o cunoașteți și dvs…

-Pentru început, vă rog să vă prezentați…

– Numele meu este Nicoleta Manta ,locuiesc în orașul Breaza ,oraș liniștit cu oameni minunați.

Un loc emblematic pentru oraș, parcul central …

Un vis special – LAC DE VERDE

– Cu ce vă ocupați efectiv?

-Lucrez ca vânzătoare de 10 ani în același loc în care oamenii vin cu drag sa își facă cumpărături,dar și dornici de conversație.

– Ce vă caracterizează?

– Iubesc sa ajut oamenii ,mai ales vârstnicii. De la mine au învățat multe bunicuțe cum sa folosească un card de cumparaturi, cum sa dea ,,laic ” pe Facebook cum spun ele….cum sa comunice cu copiii plecați departe pentru un trai mai bun. Iubesc ceea ce fac și ma consider la rândul meu,iubita de Dumnezeu.

– Ce vă așteptați de la 2023 și anii următori?

-De la anii ce vin, nu am așteptări prea mari. Sa fim sănătoși, sa fie pace sa reușim sa avem o ,,Românie educata” in adevăratul sens și sa ne înconjuram de oameni asemeni nouă. Cine se aseamănă se aduna!!! Acestea sunt gânduri de la un om simplu,ce va dorește tuturor sănătate și bucurii !!!

-Și noi vă dorim tot așa!

GALERIE CU IMAGINI

Concluzia?

Aștept dimineață, la prânz și seara să iau primul tren spre Breaza.

Aristotel Bunescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s