Tudor Gafton – ,,Duminică la Petrova”

Continuăm demersul nostrum publicistic de a prezenta lucrări semnate de pictorul Tudor Gafton.

Pentru început, să ascultăm chiar mărturia pictorului:

Lucrarea se numește „Duminică la Petrova”, 70 x 80 cum, ulei pe pânză. Lucrarea se afla în expoziția personală de la Cazinoul Sinaia , Galeria Regala. … Lucrarea surprinde un grup de tineri din comuna Petrova de pe Valea Vișeului, care s-au întâlnit, după slujba de Duminică, în  zona pieței comunei. Cred că scena reușește să moduleze și să aducă privitorul pe lungimea de undă a duhului Maramureșului . Verdele lac al unei zile fără soare combinat cu roșul pur, albul și negrul din costumele tradiționale purtate surprinzător de dezinvolt de adolescenți transmite viața adevărata, dârzenie, tradiție, bucurie, conștiința binelui….

Aici se termină cuvintele pictorului.

Ca unul care admiră lucrările semnate de domnul Tudor Gafton, vreau să remarc acum faptul că totul este dominat de duhul credinței.

Biserica plasată în partea superioară a lucrării emană o puternică energie care trebuie să fie valorificată de fiecare om.

Revenim acum la personajele centrale. Dincolo de costumele populare unice, remarcăm seninătatea de pe chipurile lor. Așa este un om care vine după ce ascultă iar episoade din viața Domnului nostru Iisus Hristos.

   Iată cum ce tablou propunem pentru episodul următor.

Numai bine și frumos pentru toți!

Aristotel Bunescu, director al Agenției de Presă Culturală și Sportivă – A.P.C.S., membru în Consiliul Director al Asociației Artiștilor Plastici – A.A.P.B, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, – U.Z.P.R.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s