Doamna Silvia Filip, un personaj de vis,  între poezii de valoare și tablouri nemuritoare…

Doamna Silvia Filip

Da, chiar așa ! Doamna Silvia Filip semnează și poezii de valoare, dar și tablouri nemuritoare. O să vă convingeți imediat.

În primul rând, doresc să o felicit pentru câștigarea concursului nostru despre Cer. Apoi, pentru calitățile sale de poet și pictor.

Scriu emoționat aceste rânduri, deoarece  soția mea se numește tot…Silvia.

Acum să facem prezentările…

-Cine sunteți?

-Mă numesc Filip Silvia Virginia sunt pensionară de câțiva ani. Viața la țară este f frumoasă. Ai parte în fiecare zi de activități diferite și nu ai cum să te plictisești. Eu sunt o persoană optimistă, ambițioasă, energică și f activă. Ar fi minunat dacă în viață am avea numai momente frumoase, vesele, bucurii, împliniri și toate cele bune însă viața ne rezervă surprize diferite plăcute sau neplăcute. Încă de pe băncile scolii am avut ca pasiuni pictura și creația de poezii, dar cum viața tumultuoasă nu mi-a lăsat timp să mă ocup de ele au rămas undeva într-un colț al inimii mele. Cum spuneam, viața ne surprinde cu unele evenimente neplăcute pe care nimeni nu și le dorește și nu le doresc nimănui. Cu trei ani în urmă după un edem pulmonar și stop cardiac am întrat în comă. Eu care până atunci nu am avut nici cel puțin o rețetă de la medic. După ce mi-am revenit spre uimirea medicilor care mi-au spus apoi că am fost adusă cu mult după limita de,, 8 min.. „ptr ca o pers. să poată fi resuscitată cu succes, fiind nevoită să stau f mult în casă ceea ce îmi dădea o stare de neputință și de depresie simțeam nevoia să fac ceva și atunci am scos la iveală pasiunile mele și așa am început să îmi petrec timpul făcând ceva util și plăcut. Terapia sufletului meu și faptul că psihologic am depășit cumpăna au fost și sunt și azi aceste două activități pe lângă toate treburile gospodărești.

-Felicitări, ce ne mai puteți spune despre dvs?

 -Am o familie unită și frumoasă cu doi copii minunați și doi nepoți superbi.

Familia mea este rațiunea vieții mele. Băiatul este la Buc. cu serviciul și nora de asemenea iar Mihaela locuiește cu fam. în aceiași comună cu noi. Familia m-a ajutat enorm să trec peste această cumpănă dar Mihaela suflet mare și inimă de aur a fost și este trup și suflet ptr mine chiar și după recuperare. Ea m-a cărat pe brate și s-a zbătut peste tot ptr mine împreună cu soțul și fiul meu fiind persoana de oțel din familie. Tuturor le place ceea ce fac și mă încurajează. Dintre toate tablourile unul este și v-a rămâne,, tabloul de suflet „Este cel cu inima înghețată semnificând inima mea care a încetat să mai bată și alături trandafirul care o dezgheață reprezentând pe d-na dr. A. Dumitrașcu de la Pantelimon căreia îi voi rămâne veșnic recunoscătoare ptr tot ce a făcut ptr mine.

Doctorii îmi arătau în sus către cer, către D-zeu că lui să îi mulțumesc ptr așa o minune. Atât cât voi trăi îi voi mulțumi și îi voi fi recunoscătoare bunului D-zeu ptr minunea pe care a făcut-o și ptr cea de a doua șansă la viață. Lăsând în urmă acea perioadă grea din viața mea trec acum la pasiunile mele. Nu am urmat cursuri de specialitate am urmărit doar lecții date de anumiți pictori  consacrați. Din fire nu sunt lăudăroasă însă iubesc tot ce realizez și e nevoie de multă muncă de aceea toate lucrările mi se par frumoase 😊

După părerea mea toate pers. care scriu poezii sau pictează au un suflet romantic, visător. Ei văd frumosul în lucruri pe care alții nici nu le observă. Cât despre cer, este infinitul care inspiră pe orice creator din orice domeniu de creație .

Ceru-i..

Năframă plină de culori

Văd de la noi până la nori.

Simt adieri de vânt ușoare

Din vârf de munte pân-la mare.

Zâmbește-n zori cu raze blânde

Ș-apune-n focul ce-l cuprinde,

Falnicul soare darnic, scump

Fără el ce – am fi pe pământ?

Ssst! Luna – i în sfat cu stelele

Umple cu dor inimile.

Acolo-s suflete plecate

Din astă lume prea…..departe!

Când cade sfânta picătură

Totul e viu în bătătură

Căci viața – i apa știți și voi

E hrană ptr noi și voi!

E aerul ce-l respirăm

Curat ptr veci să-l păstrăm.

Așa văd cerul meu senin

Înmiresmat, de viață plin!

Către cer toți privim mereu

Rugându-ne la Dumnezeu

Să fim sănătoși, pace-n țară

Iar celor duși,, țărână ușoară „

Foarte frumoase poeme. Felicitări! Să vedem acum și câteva tablouri, dar și alte imagini….

Un tablou care a revenit în actualitate prin toate evenimentele organizate în țară și la București dedicate zilei de 24 ianuarie. Cuza a fost la Mica Unire eroul principal…
Tabloul preferat al autorului acestor rânduri …
Aici sunt 2 dintre medicii care m-au ajutat enorm ptr recuperare.

Concluzia?

Am redescoperit un om deosebit. Îi dorim multă sănătate și numai bine în viață…

Acum, niște rânduri pentru cititori…

Orice cititor, chiar și tu, poate deveni protagonistul unui articol de presă la Agenția de Presă Culturală și Sportivă – A.P.C.S., și /sau Cristoiu blog și /sau Radio Punct, postul de radio al românilor din Marea Britanie – practic se aude peste tot în lume fiind recepționat pe internet la adresa https://radiopunct.com/ -. Nu trebuie să ai pasiunea picturii, poeziei ori altceva. Promovăm și oameni normali, deoarece cititorii doresc să urmărească povești de viață, într-o lume în care sunt agresați permanent de știri negative…

Pentru asta este suficient să mă contactezi fie pe Facebook, pe contul privat Aristo Bunescu fie pe adresa de e-mail aristotel.bunescu1@gmail.com sau dacă e mai comod pe whatsapp la numărul 0730 848 011. Încearcă! Mult succes!

Aristotel Bunescu, director al Agenției de Presă Culturală și Sportivă – A.P.C.S., membru în Consiliul Director al Asociației Artiștilor Plastici – A.A.P.B, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, – U.Z.P.R.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s