ARTISTA IRINEL DANIELA IACOB LAUREATĂ CU PREMIUL DONATELLO INTERNATIONAL PRIZE LA FLORENTA, ITALIA

Distinsa doamnă IRINEL DANIELA IACOB și cel mai nou premiu al său – Premiul DONATELLO

  Recunosc. Palpit mereu la lumea culturii în general, a artei în special și încerc să fiu la curent cu noutățile din acest univers fabulos.

  În urmă cu câteva zile, o veste poveste a străbătut rapid, precum o cometă strălucitoare, infinitul spațiu virtual. Artista IRINEL DANIELA IACOB a primit Premiul DONATELLO INTERNATIONAL PRIZE LA FLORENTA, ITALIA.

   Am pus motoarele gazetarului în funcțiune și am dorit să aflu mai multe detalii despre această știre foarte bună, într-un ocean parcă nesfârșit de informații negative.

   Printre altele, am rugat-o pe Doamna IRINEL DANIELA IACOB să îmi relateze contextul. Cu amabilitatea și promptitudinea proverbiale pictoriței, am primit următoarele rânduri:

,,După un an 2022 al cărui bilanț generos a inclus trei expoziții personale și multiple participări la expoziții în țară și străinătate dintre care menționez expozițiile de la Muzeul Țăranului Român,  Muzeul Național Cotroceni,  Muzeul de Geologie, precum și expoziții ce au avut loc la Paris, Londra, Madrid, Barcelona,  Milano, Florența, Buenos Aires,  Balcic, sunt fericita și onorata să anunț în deschiderea anului 2023, primirea Premiului International Donatello.

   Ceremonia de premiere a avut loc în data de 21 ianuarie, 2023, la Palatul Borghese din Florența, Italia.

   Imediat mi-a plecat gândul la Florența, orașul-muzeu al Italiei.

Un oraș în care s-au născut, ori au trăit oameni precum Leonardo da Vinci, Michelangelo, Botticelli, Dante, Boccaccio și alte multe figuri ale culturii mondiale. Printre ele și Donatello, renumit pictor și sculptor de la începutul Renașterii italiene. Și-a început și terminat viața la Florența, fiind legat cu multiple fire de capitala regiunii Toscana.

DONATELLO

    În acest cadru, la Palatul Borghese,

unul dintre cele mai impresionante edificii ale perioadei neoclasice din oraș, a avut loc ceremonia de decernare a Premiul DONATELLO.

    Avem plăcerea să oferim onorabililor cititori o suită de imagini de la acest eveniment…

     Concluzia?

Palmaresul impresionant al artistei IRINEL DANIELA IACOB se îmbogățește cu un element extrem de important. Pictura sa a fost de numeroase ori remarcată, pentru calitățile sale indiscutabile, atât în țară, dar și peste hotare.

În așteptarea viitorului mare premiu ce va veni, cu siguranță, în palmaresul pictoriței  IRINEL DANIELA IACOB, semnez și mă bucur mereu…

Aristotel Bunescu, director al Agenției de Presă Culturală și Sportivă – A.P.C.S., membru în Consiliul Director al Asociației Artiștilor Plastici – A.A.P.B, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, – U.Z.P.R.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s