Doamna GABRIELA UȚĂ face pași siguri pe drumul evoluției în pictură

Doamna Gabriela Uță

MOTTO:

,,Se poate trăi fără artă și cultură? Da! Dar nu merită”.   Toma Caragiu  

Zori de zi în 23 februarie, anul de grație 2023. Este o zi specială pentru mine, deoarece la 23 februarie, dar anul 1685, s-a născut marele compozitor german Georg Friedrich Händel. Din lumea armoniilor sonore, facem un salt elegant în lumea armoniilor cromatice deoarece doresc să vă aduc în centrul atenției, un pictor special. Este vorba despre doamna Gabriela Uță, din Hunedoara.

 Mereu mi-au plăcut, în mod deosebit, pictorii care provin din domeniul financiar – bancar. În această categorie intră doamna Daniela Bercea, din Focșani, care lucrează tot în sistemul bancar. Acești oameni au marele avantaj că sunt mai realiști, mai ancorați în problemele vieții cotidiene, în comparație cu pictorii care provin din instituțiile de învățământ artistic. Munți dintre aceștia, talentați, nu se descurcă și rămân în turnul lor de fildeș. Acolo, pot să fie tablouri de valoare, dar …nu le vede nimeni, în afară de autor.

   Călătorind pe căile infinite ale spațiului virtual, ca orice internaut curajos, am descoperit pagina de Facebook a doamnei Gabriela Uță. Pe frontispiciul său stau scrise câteva cuvinte …

Merg mai jos și încep să se deruleze în fața ochilor mei încântați minunății colorate. Veți vedea și dumneavoastră o parte dintre ale la Galeria cu imagini de la finalul acestor rânduri.

    Am remarcat diversitatea tematică, dar și stilurile diferite în care doamna Gabriela Uță se vede că se simte foarte bine.  Un loc special între tablourile sale impresionante îl ocupă valoroase interpretări ale unor lucrări celebre în istoria picturii. Dar și lucrările sale.

    Am admirat apoi minute întregi  tablourile sale de pe parcursul anului calendaristic 2022 , toate realizate în cuțit de paletă/ ulei la „Cursul de Pictură – tehnica în cuțit” susținut de Adrian Negrea – Școala Art-M.

     După atâtea cuvinte, să vedem acum și niște fotografii relevante. Fie cu tablouri, fie cu ipostaze în viața invitatei noastre, doamna Gabriela Uță.

Deci, onorabilii cititori sunt invitați la …

GALERIA CU IMAGINI…

Apus pe mare
Tehnica: ulei/pânză
Dimensiuni: 40×60
Interpretarea lucrării ” La Princesse de Broglie” a neoclasicului francez, Jean Auguste Dominique Ingres.
Tehnica: ulei/ pânză pe șasiu.
Dimensiuni: 40×50.
Natură statică cu flori ( anemone de toamnă)
Interpretarea lucrării „Floral Still Life”a luiCharles Ethan Porter ( între 1880 și 1890).
Tehnica: ulei/ pânză pe șasiu
Dimensiuni: 30×40.
Interpretare – “Fată citind” a lui Jean-Honore Fragonard .
Tehnica: ulei / pânză pe șasiu/ 40/50
Mișcarea artistică: Rococo.

Concluzia?

Am descoperit un pictor de valoare. Se poate observa cu mare ușurință în tablourile doamnei Gabriela Uță că deși declară cu mare modestie că pășește ,,timid în artă”, are multe calități indiscutabile.

 Toate aceste îi asigură un …,,zbor” lin către notorietate. Cu aripi puternice…

Numai bine și frumos tuturor!

Aristotel Bunescu, director al Agenției de Presă Culturală și Sportivă – A.P.C.S., membru în Consiliul Director al Asociației Artiștilor Plastici – A.A.P.B, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România – U.Z.P.R.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s