Artista IRINEL DANIELA IACOB ne prezintă viziunea sa despre evenimentele trăite în aceste zile speciale pentru viața de credință

Artista IRINEL DANIELA IACOB

Viața noastră cotidiană a fost și este marcată de evenimente deosebite trăite pe plan sufletesc și trupesc. După un post îndelungat, iată a venit cea mai mare sărbătoare a lumii creștine, Învierea Domnului.

Ca un om care palpită la actualitatea din domeniul artelor plastice, am urmărit, cu mare atenție, cum trăiesc pictorii aceste momente.

Mărturisesc aici public faptul că o apreciez mult pe distinsa doamnă Irinel Daniela Iacob. O urmăresc cu încântare, la fiecare postare. (Rimă involuntară!)

Faptul că ne dă binețe în fiecare dimineață este un element luminos într-o lume, din păcate, marcată de tot mai multe elemente întunecate și crize de tot felul. De mult nu mai ascult știrile la posturile de televiziune. Faptul că Irinel Daniela Iacob ne prezintă cotidian drumurile sale făcute în interesul serviciului, în țară și peste hotare, ori în scopul relaxării, mai ales în zonele montane, este iar un aspect reconfortant pentru oricine.

Am observat, cu bucurie, că a oferit admiratorilor săi constanți, noi și noi tablouri pe tema săptămânii patimilor.

Așa încât, am îndrăznit să îi lansez niște întrebări pe acest subiect…

Doamna Irinel Daniela Iacob, în noi tablouri ați oferit călătorilor din infinitul spațiu virtual ce anume ați simțit în ultimele zile. Ce anume v-a determinat?  

-În săptămâna ce a trecut, numită și săptămâna patimilor, am postat pentru fiecare sărbătoare câte o cruce. Mă refer acum la FLORII, VINEREA mare, la Înviere.

Am primit multe aprecieri, dar și întrebarea următoare: ,,De ce am ales ca simbol floarea?

Ce răspundeți dumneavoastă la acest semn de întrebare?

-Am ales să îl simbolizez pe Isus Hristos printr-o floare din următorul motiv. Floarea este simbolul frumuseții, purității, al darului, al bucuriei. Bunul Dumnezeu l-a dăruit pe Fiul sau lumii pentru bucuria noastră ca tipar de frumusețe pentru sufletele noastre.

– Am înțeles și vă felicit pentru această viziune. Până la urmă sufletele noastre au înflorit.

– Da, în imaginea prezentată pentru sărbătoarea Învierii am arătat cum sufletele noastre au înflorit, fiind purificate de sacrificiul crucii.

– Vă mulțumesc foarte mult pentru aceste explicații. Este o viziune extrem de interesantă. La final, vă urez din inimă sănătate și să auzim de bine. Săptămâna luminată să fie plină de bucurii cu folos sufletesc!

-Vă mulțumesc!

A consemnat,

Aristotel Bunescu, director al Agenției de Presă Culturală și Sportivă – A.P.C.S., membru în Consiliul Director al Asociației Artiștilor Plastici – A.A.P.B, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, – U.Z.P.R.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s