Radu dă știri

Recital – eveniment la Sala Radio

Concert sustinut de castigatorul Bursei „Mostenitorii Romaniei Muzicale”, editia 2023

Radu Popa

Pianistul Nil Mladin, castigatorul Bursei „Mostenitorii Romaniei Muzicale” – editia 2023, va sustine un recital – eveniment, joi, 6 iunie 2024, ora 19.00, la Sala Radio din Capitala.

Lucrari rar interpretate pe scenele romanesti

In repertoriu vor figura o serie de piese foarte cunoscute, dar, in mod paradoxal, foarte rar interpretate pe scenele din Romania: „Sonata op.53 „Waldstein”, de Ludwig Van Beethoven, „7 fantezii op. 116”, de Johannes Brahms si „Le Baiser de l’infant Jesus”, de Olivier Messiaen.

Dan Sucu Jr. si Victor Angelescu prezenti in Giulesti

Oaspeti – surpriza la antrenamentul Rapidului inaintea meciului cu Universitatea Craiova

Radu Popa


La antrenamentul efectuat diminica seara de giulesteni, su asistat doi „spectatori – surpriza” : Dan Sucu Jr., fiul actionarului majoritar al Rapidului si Victor Angelescu, actionarul minoritar al clubului. Alaturi de ei s -a aflat si Jakub Hromada, mijlocasul defensiv slovac al Rapidului, accidentat la mana in meciul disputat de feroviari impotriva F.C.S.B.


„Pescarusul” de Cehov la Teatrul Nottara

Radu Popa

Luni, 13 mai 2024, ora 19.30, la Teatrul Nottara din Capitala va avea loc un spectacol cu piesa „Pescarusul” de Anton Pavlovici Cehov.

O a abordare moderna

Spectacolul beneficiaza de o punete in scena modernista. Dupa spusele autorului, piesa este o comedie, o poveste complexa despre aspiratii si deziluzii, iubire si dorinte neimplinite, abordand teme precum alienarea, superficialitatea, goana dupa succes.

Echipa profesionista

Regia spectacolului apartine lui Matei Stoian;
Scenografia este semnata de Anca Maria Ciofirla.
Din distributie fac parte:

  • Raluca Botez;
  • Cosmin Cretu;
  • Alecandru Nicolae;
  • Vlad Popescu;
  • Ioana Antal;
  • Oana Branzan;
  • Matei Stoian;
  • Anca Maria Ciofirla;
  • Serban Melnic;
  • Tudor Georgescu.

Incursiune repetitiva in trecut

„Remember me” – „Eterna stralucire a uitarii” la TNB

Radu Popa

Luni, 6 mai 2024, de la ora 20.30, la Sala „Atelier” a TNB, are loc un un spectacol cu piesa „Remember Me” – „Eterna stralucire a uitarii”.

O eterna intrebare

Daca ai putea sterge din memorie amintirile dureroase, ai face – o?
Dar, daca asta ar insemna sa stergi si cele mai frumoase amintiri, ai mai face – o?
Captiv in propria minte, Joel face o calatorie in meandrele trecutului, cu bucurii, suferinte si sentimente de mult uitate.
Dar, mereu Clementine apare in calea sa.
Din distributie fac parte:

  • Axel Moustache;
  • Andreea Moustache.
    Regia este semnata de Monica Pop;
    Scenografia este realizata de Daniela Banciu.
  • Mircea Lucescu, din nou pe banca Rapidului?

Radu Popa

Mircea Lucescu, favorit sa preia echipa de sub Podul Grant

In ultima perioada numele lui Marius Sumudica este vehiculat tot mai des ca posibil inlocuitor al italianului Cristiano Bergodi, recent demis, pe banca Rapidului.
Dar, luarea unei decizii in privinta acestuia este, deocamdata amanata.
Se pare, insa, ca cei din conducerea clubului depun eforturi pentru a – l convinge pe Mircea Lucescu sa preia banca tehnica a echipei feroviare.
Acesta este „artizanul” performantei din editia 1998 – 1999 a Rapidului, cand echipa giulesteana a reusit sa castige campionatul Romaniei
Pana in prezent, tehnicianul roman, in varsta de 78 de ani, a amanat raspunsul, deoarece recent, echipa turca Besiktas Istanbul si – a manifestat intentia de a colabora cu el.

De Paste, Muzeul Antipa are Program Special

In perioada Sarbatorilor Pascale, Muzeul Antipa ofera celor interesati un program special de vizitare:

  • 1, 2, 3 mai 2024: Deschis;
  • 4 mai 2024: Deschis in intervalul orar 10.00 – 14.00(ultimul vizitator poate intra pana la ora 13.00);
  • 5 mai 2024: Inchis;
  • 6, 7 mai 2024: Deschis.
  • Muzeul se poate vizita intre orele 10.00 si 20.00.(ultima intrare are loc la ora 19.00).

Radu Popa

Se pare ca o oferta de ultima ora a venit pe adresa clubului Rapid Bucuresti pentru jucatorul kosovar Ermal Krasniqi. Acesta a trezit interesul echipei germane Werder Bremen, ocupanta locului 10 in Budesliga.
Echipa giulesteana a stabilit pretul dorit pentru Krasniqi la 3 milioane de euro, plus 20% dintr – un eventual viitor transfer.

Rapid, adio cupe europene!

Infrangere dramatica, in minutul 96, in Giulesti

Luni, 29 aprilie 2024, pe Superbet Arena – Stadionul Giulesti, in etapa a – 7 – a a Play – Off – ului a avut loc meciul dintre Rapid si Universitatea Craiova. Potrivit organizatorilor, partida a fost urmarita de 9 300 de spectatori.

Universitatea Craiova castiga in prelungiri

In minutul 30 Andrei Ivan deschide scorul pentru olteni printr – o lovitura cu capul din careul mic.
In minutul 77, Rapidul egaleaza prin Burmaz.
Pentru ca, in minutul 96, Universitatea Craiova sa obtina toate cele 3 puncte prin golul inscris de Cretu: Rapid – U. Craiova: 1 – 2.
Scorul avea sa ramana neschimbat pana la finalul partidei.

Giulestenii, fara victorie in Play – Off

Rapid Bucuresti este singura echipa care nu a reusit sa castige niciun meci in actuala editie a Play – Off – ului Superligii Romaniei. In urma rezultatului inregistrat luni seara, 1 – 2, cu Universitatea Craiova, Rapid a acumulat 6 infrangeri si un rezultat de egalitate.
In prezent, feroviarii ocupa pozitia a cincea in clasamentului Play – Off – ului, cu 29 de puncte.
Iar, Universitatea Craiova a urcat pe locul doi, cu 37 de puncte.

Florin Piersic, operat de urgenta!

Actorului i s-a facut rau in timpul unui spectacol

Radu Popa

Duminica, 29 aprilie 2024, indragitul actor roman Florin Piersic, s -a confruntat cu o grava problema de sanatate.
Acestuia i s -a facut rau in timp ce sustinea un spectacol la Cluj si, la sfarsitul reprezentatiei, a fost transportat de urgenta la spital.
La scurt timp dupa internare, medicii au decis sa il supuna pe artist, acum in varsta de 88 de ani, unei interventii chirurgicale, in urma unei infectii la genunchiul stang.
Decizia lor a gost motivata de faptul ca starea de sanatate a cunoscutului actor s-a inrautatit brusc dupa spectacol.
Interventia chirugicala s-a incheiat cu succes, aceasta fiind efectuata de medicul Claudiu Chitea, un reputat specialist clujean in domeniul ortopediei.

Ziua Internationala a Jazz – ului

Radu Popa

Din anul 2012, iubitorii jazz – ului din intreaga lume au prilejul de a sarbatori la 30 aprilie Ziua Internationala a stilului muzical pe care ei il indragesc atat de mult.
Rolul acestei zi de sarbatoare muzicala este de impulsiona jazz – ul si rolul sau „diplomatic”, acela de a reuni oamenii din intreaga lume. A sosit, din nou, ziua in care oameni de pretutindeni celebreaza diversitatea muzicii si totodata caracterul ei unitar.

Hèrbie Hancock, un muzician cu initiativa

Cunoscutul pianist de jazz Herbie Hancock si Directorul General al UNESCO, Audrey Azoulay au preluat, in anul mentionat, initiativa pentru instituirea unei „Zile Internationale a Jazz -ulùi”.

„Cerere in casatorie” la TNB

Radu Popa

Luni, 13 mai 2024, de la ora 18.30, la TNB, Sala „Pictura”, va avea loc un spectacol cu piesa „Cerere in casatorie”.
Piesa, care este o comedie intr – un singur act scrisa de Anton Pavlovici Cehov, descrie o intamplare pe cat de simpla, pe atat de plina de umor.
Lomov, un barbat emotiv si ipohondru, isi face curaj si merge sa ii ceara mana frumoasei si temperamentalei sale vecine, Natalia.
Tentativa sa da nastere unor momente pline umor bunadispozitie.
Din distributie fac parte:

  • Oana Borcescu;
  • Gratiela Popa;
  • Radu Catana.
    Regia este semnata de Andrei Cotarcea.
    [16:25, 30.04.2024] radu popa: Tortele, eterna problema a galeriei rapidiste

Derbiul Rapid – F.C.S.B. risca sa se joace fara spectatori

Radu Popa

Programata in ultima etapa a Play – Off – ului actualei editii a Duperligii Romaniei, intalnirea dintre Rapid si F.C.S.B. s – ar putea disputa fara suporterii giulesteni in tribune.
Inaintea partidei dintre Rapid si Universitatea Craiova, disputata sambata seara, de la ora 20.30, pe Superbet Arena – Stadionul Giulesti si incheiata cu scorul de 2 – 1 in favoarea echipei oltene, suporterii rapidisti au aruncat cu torte in teren.

Posibila suspendare a arenei

In urma gestului de neinteles al sustinatorilor Rapidului, echipa risca sa joace urmatoarele meciuri din Superliga fara spectatori in tribune.
Reactia fanilor giulesteni este greu de inteles in conditiile in care presedintele Rapidului, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, in scandalul legat de folosirea materialelor pirotehnice la meciul Rapid – F.C.S.B. disputat pe Arena Nationala.

Lasă un comentariu