INVITAȚIILE DOAMNEI PICTURA: MARIANA FRUM CREDE ÎN VIITORUL ACESTEI ARTE

 

 

frum coperta

Bun găsit, prieteni! Sunt Mariana Frum. Mă bucur mult să vă revăd aici. Cum stați cu căldura? Dar cu ploile ? De viruși nu vă mai întreb că sunteți deja saturați de subiect. (NOTĂ. Explicațiile foto aparțin redacției)

Suntem în 12 august, anul de grație 2020. Cu alte cuvinte, Ziua Internațională a Tineretului. Cu acest prilej solemn, transmit un gând luminos tuturor prietenilor mei, mai vechi, ori mai noi care au în pieptul lor, un suflet mereu tânăr. Printre cei mai noi prieteni se află și familia Frum, cea care ne-a făcut mai multe bucurii.

1 ) Pictează frumos

2 ) A acordat un interviu agenției noastre care a fost bine primit de cititori.

3)  Ne-am înțeles minunat, drept pentru care, doamna și domnul Frum s-au suit în mașină și până la Breaza nu s-au mai oprit.

4) Am profitat de ocazie și am formulat o nouă invitație, care a fost acceptată cu multă plăcere.

Iată ce a ieșit.

Dar, înainte de dialog, să rememorăm cine este doamna pictor din Ardeal…

Mă numesc Mariana Frum, sunt născută în anul 1964, 6 februarie. În zodia    vărsătorului!  Am  vârsta de 56 de ani. Sunt căsătorită, am doi băieți, unul   căsătorit și sunt de 3 ani bunicuță!  Avem un nepoțel minunat! Profesia mea   de baza este de tehnician, dar în ultimii ani am profesat ca secretară!

1 Mulți oameni comentează, așa cum pot, tablourile unei expoziții. Dar, lucrările de pe simeze ce ar spune despre cei care trec prin fața lor?

  1. Tablourile despre vizitatori!  Ar spune multe, foarte multe! Odată ce le privesc figurile , vin în contact cu gândurile și stările lor. Eu cred ca ele ar dori sa fie calmi, sa lase toate  problemele,temerile acasă. Doar așa pot  transmite întreaga energie creata de sensibilitatea artistului.

    Recent ați făcut o frumoasă călătorie la Breaza. Ce ne puteți spune despre ea?

  1. Călătoria mea la Breaza a avut un impact deosebit. Primul lucru de la Breaza care mi-a  atras atenția  a fost momentul dedicat scriitorului Mihail Sebastian.  El este cel care a încântat zilele adolescenței prin minunatele sale romane. După vizitarea casei memoriale, amplasată atât de frumos pe aleea cu tei, am trasat în minte imaginea pe care cu siguranță o voi transpune pe pânză.

    Mariana Frum la monumentul lui Sebastian și casa unde a lucrat dramaturgul. Acum este locuită de familia profesorilor Ungureanu. 

3 Lucrați mai bine în natură, ori după schițe și fotografii ?

  1. Poate fi maniera prin care, un artist în trecere, nu vrea să piardă din expresivitatea observațiilor lui. Este cu totul altceva, cu adevărat,  să poți simți vibrația acelui peisaj și să analizezi detaliile cu șevaletul care stă liniștit în fața ta
  2. Cum vedeți viitorul în arta armoniilor cromatice ?
    Eu cred cu tărie că pictura are viitor . Oamenii sunt prinși în încăperile lor, fiecare în fața calculatorului lor . Însă spiritul dorește sa fie liber, el are nevoie în continuare de frumos, de visare. Asta face parte din structura noastă a oamenilor pentru a putea supraviețui.

Acestea au fost cuvintele, acestea au fost tablourile. Nouă ne plac și unele și altele.  Drept pentru care urăm familiei Frum, multă sănătate, putere de muncă și poate reușim să le întoarcem vizita. Să cunoaștem artistul în mediul său.

Talentul revărsat abundent pe farfurii

frum la mare

Dacă urcă termomentrul prea tare, mergem rapid la mare! Rima zilei Mariana Frum cu tot universul marin în spate…

Obiecte de artă. Nu se bea niciodată din ele…Sunt făcute de invitata de azi la interviul zilei.

Spectacolul armoniilor cromatice

frum lamasa

Un interior autentic …Ce frumos. 

frum in ie

Frumusețea iei nu pate să fie egalată de nimic.

frum 2 spre breaza

Familia Frum în călătorii pentru căutarea armoniilor ce vor face subiectul viitoarelor tablouri.  

Semnează un admirator fidel,

Adică Bunescu Aristotel

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s