
Un zâmbet printre flori. Un zâmbet pentru dumneavaostră, dragi admiratori ai minunatei arte a picturii
Doamnelor și domnilor, stimați admiratori ai artelor vizuale,
Distinse oficialități,
Un salut călduros tuturor celor care au intrat în expoziția virtuală realizată cu tablouri semnate de pictorii incluși in ANTOLOGIA ARTIȘTILOR.
Este momentul să vă oferim, spre bucuria noastră și a dumneavoastră, câteva lucrări realizate de Doamna CĂTĂLINA ADINA SORESCU.
Dar, mai întâi să vedem cum a fost anul trecut și ce dorește de la acest an invitata noastră:
– Cum a fost anul trecut pentru dumneavoastră ? Pentru frumoasa pictură pe care o realizați?
– În primul rând, țin vă să mulțumesc domnule Aristotel Bunescu pentru solicitarea dumneavoasră de a acorda acest al treilea interviu.
– Și eu mulțumesc pentru faptul că ați răspuns invitației noastre. Artiștii interesanți este normal să fie întrebați din când în când ce mai fac, ce mai lucrează ? Deci cum a fost anul trecut ?
-A mai trecut un an. Pentru mine anul 2021 a trecut cu bine. Din punct de vedere al activității mele ca pictor în devenire, ce pot să vă spun? Pictura a fost pentru mine refugiul, scăparea din cotidian. Când încep să pictez uit de toate lucrurile neplăcute, uit de realitatea pandemică în primul rând.
În anul 2021 am lucrat destul de mult. Am încercat să mă perfecționez ca artist plastic. Am citit mult, am studiat, am vizionat tutoriale. Am urmărit cursuri online, am continuat cursurile Școlii de Artă București, anul II.
Am încercat sa depășesc condiția de început, când îmi era frică de rezultatul muncii mele. Când începeam un tablou mă întrebam: Oare, la final, îmi va fi rușine să-l arăt?
Acum am prins curaj. M-au încurajat prietenii și toți cei care mi-au văzut si mi-au apreciat tablourile și cărora le mulțumesc mult pentru tot.
M-am gândit că merită să perseverez.
În anul 2021 am participat la o serie de expoziții de grup organizate de Asociația Artiștilor Plastici din București, a cărei membră sunt.
Unele dintre aceste expoziții au fost organizate online, altele au fost organizate fizic în diverse locații. Amintesc aici expozițiile care au avut loc la Uzinexport , cu prezență fizică, la sediul Centrului Cultural Mihai Eminescu și la Cercul Militar București, tot așa cu prezență fizică.
De asemenea, am participat la expozițiile organizate de doamna curator Titrea Adina Moldova la Balcic în Bulgaria, la sediul Galeriei Occidentului și la sediul din Pache Protopopescu – Paque Bistro & More.
–Felicitări din inimă! Bogată activitate! Ce vă doriți pentru 2022 ?
-Pentru anul 2022 îmi doresc în primul rând să fiu sănătoasă, îmi doresc ca toate persoanele din familia mea să fie sănătoase, ca toți prietenii și cunoscuții să fie sănătoși și, în general ca toți oamenii să fie sănătoși la minte și la trup.
Îmi doresc să revin și să revenim la viața normală, la viața în care puteam participa la întruniri, simpozioane, expoziții fără frica contactării vreunui virus, fără frica de a ne întâlnii cu prietenii, fără frica de a merge pe stradă sau în incinte închise, fără mască pe față. Îmi doresc să pot călători liber.
Dacă aceste lucruri nu vor fi posibile, ca și în anul 2021 mă voi refugia în pictură. Voi căuta să studiez, să mă perfecționez în continuare. Îmi doresc să finalizez cursurile Școlii de Artă București, respectiv anul III, ultimul an.
Îmi doresc să particip la expozițiile organizate de Asociația Artiștilor Plastici din București și / sau organizate de alte organizații / asociații / colaboratori, dacă voi avea aceste oportunități.
Îmi propun chiar o expoziție personală – aniversară, dacă se va putea.
Mă rog la Dumnezeu să realizez tot ce mi-am propus.
-Foarte frumos! Vă promitem că vă vom sprijini efectiv în realizarea expoziției dumneavoastră !
Aici se termină cuvintele. Dar încep imaginile…
GALERIE DE TABLOURI








Studiu după Paul Cezanne, „Monte Sainte Victoire văzut dinspre Belvedere”.

Tablou inspirat de „Sonata pentru pian nr.14”, numita „Sonata lunii”, compusa de Ludwig van Beethoven.

Tablou inspirat din „Concertul de Aranjuez”, compus de Rodrigo Joaquin.

Daaa! Ne-a plăcut. Ne-a plăcut foarte mult.
Sănătate pentru dumneavoastră, pentru familie, pentru marea familie a pictorilor și admiratorilor atei armoniilor cromatice. Vă așteptăm cu drag și data viitoare la un nou dialog!
Pe curând!
Cu simpatie crescândă,
Aristotel Bunescu