ANTOLOGIA CREATORILOR: MIOARA OLTEANU A DEBUTAT STRĂLUCIT ÎN PICTURĂ

Mioara Olteanu, un nume la începutul afirmării în lumea minunată a picturii.

Privesc de multe ori harta României și rememorez locuri prin care am trecut. De multe ori am dorit să plecăm din București. Cu mai mult timp în urmă, când eram tineri, am spus gata, alegem o zonă frumoasă și ne mutăm. Alții se duc peste mări și zări și noi nu putem măcar aici la noi să schimbăm orașul? Zis și făcut. Ce să alegem? Să alegem măcar unde este mai frumos…Ne-am oprit evident la Sibiu. Aveam repartiție de la un ziar central în calitate de corespondent de Sibiu. Mă prezint la autorități, primesc chiar un apartament. Dar… nu era finisat. Școala începea peste două săptămâni, eram în vacanță. Așa am ratat transferul nostru. Dar gândul meu tot acolo a rămas. Caut mereu subiecte din zonă. Măcar să scriu despre oamenii din Sibiu, dacă nu pot trăi printre ei.

Așa am descoperit un pictor aparte. Pe distinsa doamnă Mioara Olteanu. Este o mare coloristă, veți vedea tablourile sale și îmi veți da dreptate. Acum, un scurt dialog introductiv…

-Vă rugăm să vă prezentați.

-Numele meu este Mioara Olteanu, sunt din Sibiu si am 54 ani.

Pasiune mea pentru pictura am inceput inca din anii de scoala, dar nu am mai continuat atunci.

Am reinceput sa pictez acum doi ani, in primavara anului 2020, martie, in plina pandemie la indemnul sotului meu si al fiicei mele, carora le-am spus ca am ceva talent in acest sens. Am vrut sa le arat si lor ce stiu si pot sa fac.

Tin sa mentionez ca familia ma sutine in tot ceea ce fac.

 Stiu ca sunt incepatoare in acest domeniu, dar iubesc sa fac asta. Totul porneste din interior si pun mult suflet in ceea ce fac.

Iubesc enorm, natura cu toate minunatiile pe care ni le ofera ea, iubesc foarte mult animalutele si nu in ultimul rand oamenii, dar cei de calitate. Urasc minciuna si ipocrizia. 

-Cum a fost anul 2021 pentru dumneavoastră ?

-Ani 2020, 2021 au fost foarte buni pentru mine. Am observat ca am facut ceva progrese, dar stiu ca este loc de mai mult si mai bine.

Recunosc, e adevărat,  ca am si defecte. Da, sunt perfectionista si-mi place sa fac totul foarte bine.

Știu ca trebuie sa muncesc mai mult, sa ma perfectionez. Desigur ca m-am mai  documentat, atat cat s-a putut. Ma ajutat in acest sens, mult de tot internetul si tutorialele pe care le-am vizionat.

-Cum a început 2022?

-Anul 2022 a inceput binisor, spun asta pentru ca la sfarsitul lui 2021 si inceputul lui 2022, am avut ceva probleme de sanatate, probleme pe care le-am rezolvat doar partial, dar sper ca se vor rezolva intr-un viitor cat mai apropiat.

Cel mai mult imi doresc in acest an, 2022, sa dispun de mai mult  timp pentru ,,Iubita mea,, pasiune. Sa continui sa ma dezvolt mult, foarte mult in acest domeniu. Nu vreau sa fiu inteleasa gresit, dar fac totul doar pentru mine, pentru starea de bine pe care o resimt atunci cand pictez. Ma bine dispune enorm asta. Nu vreau bani, nu vreau faima.

 Ce-mi mai doresc foarte mult de la anul 2022?  Imi doresc pace, sa se termine aceasta mizerie de razboi. Sufar enorm cand vad cati oameni si copii mor nevinovati. Nu este corect si drept ceea ce se intampla. Acei oameni si aceea tara nu au gresit cu nimic.

Va multumesc si va doresc multa sanatate si  o zi frumoasa !

-Și noi mulțumim foarte mult.

Poftiți acum să vedeți niște tablouri superbe. Să intrăm deci în

G A L E R I A D E A R T Ă

Un portret impecabil după mai multe lucrări cu flori și pictură abstractă.

La final, florile bucuriei. Bucuria de a descoperi un om aparte – MIOARA OLTEANU

Am terminat așa cum am început. Cu portretul pictorului.

Concluzia?

O mare revelație! Pariez că peste puțin timp va surprinde plăcut un număr din ce în ca mai mare de admiratori ai armoniilor cromatice.

Multă sănătate pictoriței noastre ! Pe curând. Sperăm să aflăm atunci și tehnica folosită la lucrările abstracte…

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s