CLAUDIA CARIANOPOL NE ADUCE COTIDIAN SĂRBĂTOAREA ÎN SUFLET

Claudia Carianopol – o floare între flori …

Suntem în 14 iulie, anul de grație 2022, când scriem aceste rânduri. Francezii sunt în mare sărbătoare. E ziua lor națională. Dar și admiratorii armoniilor cromatice de pretutindeni sunt în sărbătoare azi. La 14 iulie, în 1862, s-a născut cel care avea să devină, în viziunea multor specialiști în arte vizuale, drept cel mai mare pictor al tuturor timpurilor, meridianelor și paralelelor planetei noastre. Este vorba despre austriacul Gustav Klimt.

Dar, onorabili cititori, avem și noi superlativele noastre. Pentru mine spre exemplu, cea mai mare descoperire în lumea culorilor din acest an, chiar și mai mult, este… Claudia Carianopol.

Am publicat recent un dialog cu artista. El a avut un mare impact în mediul virtual. Dar și pentru memoria mea. Desigur, multe se explică dacă ne gândim că are pregătire în domeniul arhitecturii. Am observat asta, pictorii proveniți din domeniul arhitecturii au un succes deosebit, asta datorită studiului perspectivei cu care sunt obișnuiți. Apoi, atenția acordată detaliilor. Oricum, veți vedea și dumneavoastră lucrările și vă veți convinge rapid că am dreptate. Iată numai câteva argumente care m-au condus la lansarea unei invitații pentru un alt dialog. Ilustrat desigur cu superbe tablouri.  Reamintim că invitata noastră specială este creatoare în mai multe domenii:  rochii/fuste pictate manual, genți pictate manual, grafică în peniță pe coperțile de piele întoarsă ale unor agende, ouă de lemn pictate pentru Paste, globuri pentru Crăciun, pictură manuală pe plăcuțe de sticlă care urmau a fi transpuse în mărțișoare, obiecte/rame foto decorate manual.

-Care sunt pictorii de a noi care va plac mai mult?

-Sunt în admirația pictorilor clasici români Nicolae Tonitza, Ștefan Luchian, Nicolae Grigorescu, IonAndreescu, Theodor Pallady, dar îmi plac foarte mult și cei contemporani cu noi. Menționez doar câteva nume Mariana Baitelu, Nicu Dărăștean, Cornel Drăgan, dar sunt mulți alții în admirația mea, oameni care fac parte din lista prietenilor mei virtuali și sunt onorată pentru asta. Le urmăresc și admir postările. Prin toate formele artei lumea se remodelează.

-Dar dintre coloriștii străini de care va simțiți mai aproape?

-Cel mai aproape sufletește și cel ale cărui lucrări le-am privit întotdeauna cu admirație este pictorul luminii, Thomas KinKade. Sunt de asemenea in admirația pictorului contemporan rus, Vladimir Volegov, îi admir postările și cu fiecare zi încerc să învăț cate ceva nou din tehnica tuturor, fiindcă pe langă talent și exercițiu, desenul „se fură”, dar desigur fiecare transpune în operă, felul său unic și personal.

-Ce rol au avut muzeele, expozițiile, galeriile de artă în educare simțului dumneavoastră artistic?

-Am avut norocul să fiu născută într-o familie din care nu au lipsit din bibliotecă albumele de artă șide mică obișnuiam deseori să le răsfoiesc, îmi plăcea atât de mult Michelangelo Buonarroti, mă fascinau nu numai picturile, ci și sculpturile care erau atât de reale, încat în 2007, cand prin bunăvoința sorții am vizitat Italia și m-am aflat în fața statuii celebre La Pieta,  m-a cuprins o emoție greu de descris în cuvinte. Așadar chiar dacă au fost fotografii în albumele de arta, picturile lui Claude Monet, Rembrant van Rijn, Ivan Aivazovski și în special marii pictori clasici m-au atras in mod deosebit. Vizitam și muzee, dar mai rar, însă mă bucur de asemenea ca am avut ocazia de curand să vizitez și să apreciez cu ochii maturității opere de valoare în cateva dintre marile muzee ale lumii, aflate la Veneția și înca mai sper că voi ajunge într-o zi să admir pe viu, celebra Monalisa a lui Leonardo da Vinci, unul dintre cei mai celebri pictori ai tuturor timpurilor. Este un vis al meu în acest moment, pe care îl lansez în Univers.

-Ce sfătuiți un părinte care are un urmaș cu înclinații în domeniul artelor plastice? Să meargă pe acest drum, ori să încerce și alte domenii artistice, iar la final să aleagă singur ce îi face plăcere?

-Așa cum și eu am fost încurajată de mama mea, fiindcă din păcate mi-am pierdut tatal la vârsta când încă nu știam încotro va merge visul meu mai departe, sunt pentru a descoperi talentul copilului de mic și îndrumat spre ce poate să îi aducă lui satisfacție, fiindcă numai așa un copil înflorește și oferă tot ce are el mai bun. Fie că au înclinații artistice, spre literatură sau sport, copii trebuie încurajați mereu, ca mai apoi tot ei să decidă drumul lor. Noi ca părinți nu trăim în locul lor, noi trăim cu visurile noastre, unele se realizează, altele răman în tăcerea sufletului ascunse poate mereu, dar copii trebuie să își trăiască visurile lor.

-Dintre toate tehnicile folosite, cu care va simtiți mai confortabil?

-Desigur că zona mea de confort înclina mult spre grafică, însă pasiunea pentru detaliu încerc să o transpun și în picturile de ulei, care mă atrag tot mai tare. Și vreau pe viitor să dau tot ce am mai bun în mine ca să pot bucura sufletește privitorul, fie chiar și într-o postare pe facebook, deși un tablou fotografiat nu poate transmite la fel cu un tablou expus, în care citești pasiunea și emoția artistului.

-În afară de postările de pe internet, în ce loc vor mai putea admiratorii dumneavoastră să întalnească tablourile pe care le semnați?

-Deocamdată lucrările mele apar în postările pe rețelele de socializare, dar îmi doresc ca lucrările mele sa fie admirate într-o zi și real nu numai virtual, „să comunice” cu privitorul. Pictura este un talent care poate fi descoperit la orice vârstă. Îmi doresc multe și îmi dau timp să le primesc cu răbdare și recunoștința. Vesela sau tristă, creez în fiecare zi și dacă la sfârșitul zilei mă simt fericită, atunci mă consider un om împlinit. Este minunat să trăiești, să fii cine ești și să te dezvolți, în cele din urmă asta este tot ce contează.

-Pană unde știți că a ajuns cel mai departe o lucrare de-a dumneavoastră?

-Cel mai departe au ajuns lucrările mele în peniță, desenate pe coperțile de piele ale unor agende lucrate manual și anume la Viena, la Târgul de Crăciun de la Stephansplatz. Am avut o colaborare foarte frumoasă timp de 2 ani cu niște tineri frumoși și talentați care participau la astfel de evenimente.

-Felicitări!  Minunat! Să invităm acum onorabilii cititori în ….

GALERIA DE ARTĂ

Un drum liniștit printre casele satului. Deasupra guvernează lumea divină reprezentată prin turla bisericii…(NOTA: Comentariile de la imagini aparțin redacției)

Mai stăm în atmosfera bisericii. Acum ocupă locul central din lucrare. Să ne minunăm…Priviți detaliile construcției

Ați văzut ceva mai frumos în ultimul timp ? Hai, fiți sinceri. Pe mine m-a copleșit acest tablou. Splendorile naturii, creația divină.

Trecem în alt registru. Facem un salt elegant de la lumea armoniilor cromatice în lumea armoniilor sonore. Scoicile și steluțele de mare ne aduc mai aproape imensitatea adâncului de ape. Să admirăm în liniște …

Apoi, revenim din adâncuri la suprafață. Pășim pe puntea unui vas și începem călătoria. Printre tablouri și vise …

Chiar dacă se face noapte, avem ce să admirăm. Măreția cerului. Ne gândim apoi ce este dincolo de el…

Apoi ajungem pe țărm. Ne întâmpină florile. Flori de tot felul. Uneori parfumul lor iese din imagine și ne amețește rapid…

Vedem aici cum visează fluturii
Apoi, iar pe drumuri de ape

Fără comentarii

Casa cu povești de dragoste, viață, copilărie, adolescență, tinerețe veșnică…

Răsărit. Pentru mine a răsărit o setea – CLAUDIA CARIANOPOL

Drumul ei spre notorietate este lin acum …

Ce vă uitați așa? Eu sunt cel mai bun prieten!

Ce putem spune la finalul acestui articol ? Ne bucurăm mult de noua noastră ,,stea”.

Claudia Carianopol

Revenind cu picioarele pe pământ, îi dorim să expună cât mai repede în manifestari colective, ori expoziții personale. Agenția noatră de presă se va implica pentru ca acest vis să devină cât mai rapid realitate.

Numai bine și frumos tuturor!

Aristotel Bunescu

Un gând despre „CLAUDIA CARIANOPOL NE ADUCE COTIDIAN SĂRBĂTOAREA ÎN SUFLET

  1. Este minunata, un om cu suflet frumos , care nu ține doar pentru ea frumosul.
    Alege si culege ce-i bun si frumos, din fiecare zi, apoi, ni-l dăruieste si noua.
    Daca va intâlniti cu ea dimineata in metrou, credeti-ma, ziua vă va fi mai buna !
    Mult spor si bucura-te de soare Claudia mea, pentru ca meriți ! 💞

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s