IRINEL DANIELA IACOB. EUFORIE! CONCLUZIE LA O EXPOZIȚIE EVENIMENT. EPISODUL 8

După un an de muncă, acum o scurta perioada de odihnă, pentru artiști, pentru comentatori, pentru toată comunitatea oamenilor ce palpită în jurul armoniilor cromatice.

În multe locuri, canicula a pus stăpânire deplină pe situațiune, iar reacția de a pleca în zone mai răcoroase este firească. Printre privilegiați, Irinel Daniela Iacob degustă odihna meritată din plin după o expoziție care a dominat actualitatea artelor vizuale.

Dacă litoralul este departe, iar la munte veți ajunge abia în perioada următoare, aveți la dispoziție o soluție rapidă. Anume? Săriți în …ACVARIU. Sugerat de titlul unui tablou din expoziție.

Pictorița a evidențiat care sunt concluziile sale, în cadrul unui episod anterior din serialul nostru. Acum, vă rog să dați voie și autorului acestor modeste rânduri să își spună ce are pe suflet.

 După mai multe zile necesare comparațiilor, sedimentărilor și analizei în sine, într-un singur cuvânt putem spune așa …EUFORIE. Folosind titlul unui alt tablou impresionant din recenta expoziție.

În mai mute cuvinte, a fost o veritabilă demonstrație de viziune, calități plastice, energie pozitivă, toate reunite în cadrul unei personalități bine conturate.

De la primul, până la ultimul tablou, totul este o desfășurarea impresionantă de imagini expresive, care rămân mult timp întipărite pe retină, ori în tezaurul celor mai prețioase amintiri.

Prima lucrare este LOVE STORY. Sau orice începe cu o poveste de dragoste, o căsnicie, o viață, un vis.

…Parcurgem drumul artistului printre zile și nopți, adică MY WAY…

Întreb pictorița pentru ce a ales un mic dragon pentru finalul acestei succesiuni de lucrări valoaroase ?

,,În cultura asiatică, chinezească în mod special, dragonul este protectorul casei, aduce belșug și siguranță celor care îl venerează. Mai este purtător de noroc și deschizător de drumuri”. Acesta este răspunsul primit și acum înțeleg bine. Se deschid noi drumuri. Noi drumuri în pictură, în arta vizuală. Ne vom bucura deci. Dar, asta după vacanța de vară…

VACANȚA DE VARĂ…

Observați că este chiar tabloul emblemă de pe afișul expoziției eveniment. Sau, dacă dorim să interpretăm, autoarea a prevăzut din timp cum se vor desfășura evenimentele în viitoarele săptămâni.

În vara trecută, când temperaturile erau deja ridicate, canalele de televiziiune din Franța și Italia au început să difuzeze imagini cu peisaje de iarnă, pentru a crește gradul de confort măcar la nivel vizual, pentru cei aflați în plină caniculă. S-a observat rapid rolul lor benefic. Similar, vă oferim și noi lucrarea SFÂRȘIT DE IARNĂ.

Vom vedea în curând care sunt PLANURILE DE VIITOR ale artistei.

Să recunoaștem că sunt planuri care ne încântă. Un viitor care se întrevede deci plin de SPERANȚĂ…Acum, tabloul cu acest nume…

Am început cu un cuvânt EUFORIE, vreau să termin tot cu el, pentru o viziune rotundă.

Personal sunt euforic după această expoziție eveniment. Privind retrospectiv peste deceniile petrecute printre tablourile artiștilor, prin galerii, ateliere, pot spune liniștit că sunt plin de entuziasm, după această demonstrație de multiple calități, care au deschis artistei larg porțile drumului spre notorietate.

Pentru a pune în evidență chiar această realitate, în aceste zile au sosit noi confirmări ale recunoașterii pictoriței pe plan internațional…Iată câteva exemple:

Numai bine și frumos tuturor !

Aristotel Bunescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s