Doamna MIHAELA COCHECI, un artist mereu impresionant, declară: ,,Nu uitați, inspirați credință și respirați IUBIRE!”

Distinsa doamnă MIHAELA COCHECI și drumul său derept spre notorietate

Am retrăit, alături de numeroși părinți, bucuria unică a intrării pentru prima dată în școală! Lângă casa mea a sunat iar clopoțelul, a fost iar festivitate de deschidere, iar eu am urmărit special pe cei care își duceau copiii pentru prima dată la cursuri.

Urcand trepte de viață …

Dar, această zi trece, ce facem să ne păstrăm lumina pe chipuri? Ne ocupăm de lucruri frumoase. Putem trăi printre artiști de exemplu.

Creatorii adevărați sunt o sursă inepuizabilă de satisfacții unice, dar și de dovezi de înțelepciune, uneori, așa cum este cazul distinsei doamne MIHAELA COCHECI. Este artista care recent ne-a condus în Spania, iar azi ne este însoțitor competent în Italia.

Autorii de lucrări plastice călătoresc pe meridianele globului fie fizic, fie prin intermediul pieselor lor de valoare, oferind oamenilor de pretutindeni, bucuria de care vorbeam la începutul acestor rânduri, satisfacția lucrului bine făcut. Important este în acest caz că starea de bine nu este trăită o singură dată,  în septembrie, când încep cursurile, ci cotidian urmărind expoziții, galerii, experiențe în țară, ori artistice desfășurate peste hotare.

Aprindeți reflectoarele! Dați cortina în lături! Intră în scenă doamna MIHAELA COCHECI!

Periplul artistic continuă.

Așadar, după Alicante – „La sombra de Don Quijote” – urmează Geneva cu „Arca di Noe”.

În această inedită expediție am luat cu mine să mă reprezinte, o piesă din lut     ( 30×30 cm), pe care am stilizat-o aidoma unei bărci/arcă, în care au încăput speranța, omenia, bunătatea, armonia, generozitatea, înțelepciunea, miracolul călătoriilor, marile clipe existențiale încununate de simbolul iubirii necondiționate.

 

Arca plutea deasupra apelor încărcată cu sufletul boem, sensibil și creator al artiștilor fericiți că li se oferă și de această dată, posibilitatea reconstruirii universului lor artistic, un eșantion de realitate creativă, unită prin diversitatea ei.

 Expoziția „Arca di Noe”, desfășurată într-un cadru generos, eclatant și încărcat de istorie, creat/oferit de SATURA Palazzo Stella din Genova a găzduit un public numeros, oficialități ale primăriei din Genova, consulul României la Torino, reprezentanți ai galeriei, iubitori ai artei, fericiți că sunt prezenți la această expoziție, o minunată horă de energie umană aflată în simbioză perfectă cu vibrația universală.

Această deosebită experiență artistică reprezintă o nouă filă în parcursul artistic, loc de învățătură și recunoștință față de toți cei alături de care parcurgem destinul creației artistice înălțătoare.

Ascultam și priveam, simțeam bucuria tuturor și ne încărcam cu acest val de optimism creator, lasându-ne învăluiți de farmecul „Arca di Noe”.

Fiecare moment, clipă de viață îmi dă posibilitatea să înțeleg mai bine/profund că totul are un sens în viața noastră și că trebuie să prețuim fiecare lucru, eveniment, întâmplare ca pe un tezaur personal.

Este izvorul cu apă limpede și clară care ne dă viață, inspirație, înțelepciune.

Sorbim din cupa vieții cu profundă recunoștință și prețuire tot ceea ce primim, indiferent că este vorba de inspirație artistică sau pur și simplu de o existență efemeră.

Semnificația acestei expresii „Arca di Noe”, reprezintă locul de salvare prin credință, este însăși – refugiul vieții.

Cu alte cuvinte, arta a fost și rămâne un loc al regăsirii sufletului, al speranței și al bucuriei existenței terestre.

 Nu uitați: inspirați credință și respirați IUBIRE!

Aici se termină minunata relatare a invitatei noastre speciale de azi. Este o nouă dovadă nu numai a talentului său recunoscut în țară, dar și în străinătate, dar și a pune unul după altul cuvinte pline de înțelepciune la care merită să medităm îndelung. Iar apoi să aplicăm în viața noastră. Să o admirăm deci din nou și să nu uităm ce ne-a îndemnat – ,,Nu uitați, inspirați credință și respirați IUBIRE!”

Aristotel Bunescu, directorul Agenției de Presă Culturale și Sportive – A.P.C.S., membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România – U.Z.P.R.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s