Invitațiile Doamnei Pictura: RODICA SCARLAT– debut foarte reușit

Primăvara asta nu vine doar cu bucurii la nivel spiritual, dar și în domeniul artistic.

Galeria de Artă ELITE PROF ART, un nesecat izvor de evenimente de mare calitate, mi-a oferit ocazia de a cunoaște un personaj deosebit de interesant, prin destin, creație, sensibilitate, talent și mare viitor îmi permit să spun, cu mâna pe inimă.

Cu ocazia unei recente expoziții colective, mi-a atras atenția cea mai emoționată persoană. Explicația este simplă, în afară de marea sensibilitate proprie, era vorba despre… debut. Prima confruntare directă, în cadrul unei expoziții. Era doamna Rodica Scarlat.

Rodica Scarlat prezintă tablourile sale. Imagine in arhiva proprie

 

 

Dar, modul în care s-a prezentat ca autor de tablouri a fost unul de ținută.

Iată ce a declarat un vizitator: ,,Expoziție superbă din care eu am remarcat pe Rodica Scarlat. Pentru autenticitate, că așa e frumos, dăm și numele celui care a rostit cuvintele…doamna Camelia Anton.

A venit timpul să cunoaștem debutanta…

Mă numesc Rodica Scarlat. Sunt un om obișnuit care provine dintr-o familie de oameni ce respectă principiile morale. Dacă ar fi să mulțumesc cuiva pentru tot ceea ce sunt astăzi, aș putea spune că ei sunt cei ce m-au crescut, adică bunica și părinții mei. Înclinația către artă e o moștenire genetică. Bunica iubea desenul foarte mult. Tot timpul îmi desena flori. O alta verișoară a mea e pictorița, iar fiica ei la fel.

(N.R. Deci este un fenomen în familie…).

Pentru ce faceți pictură și nu muzică ?

Îmi plac deopotrivă și muzica și pictura, dar nu mi-am permis să cumpăr un pian și atunci m-am apucat de pictură.

Lucrări semnate Rodica Scarlat. Vă rugăm să observați varietatea temelor…

Ce tehnici utilizați ?

Tehnicile folosite sunt pictura în acrilic și cea în ulei executată cu pensula și cu cuțitul.

Îmi place să pictez pe pânză, carton, lemn și chiar pe pereți. Pot executa lucrări de mici dar și de mari dimensiuni. În pictură importantă este inspirația.

Omul și opera…

Ce ne puteți spune despre dumneavoastră, dincolo de pictură?

Despre viața de familie, pot spune foarte multe, dar mă opresc doar asupra câtorva detalii. Eu și cu soțul meu suntem o familie obișnuită . Avem un copil, care la rândul lui a devenit tată. Ce poate fi mai frumos decât o armonie in familie?

Unde vă vedeți peste 10 ani ?

Lucrări de Rodica Scarlat

Peste 10 ani mă văd predând altora lecții de pictură. Atunci când dorești cu adevărat să-ți îndeplinești un vis frumos nu contează neapărat vârsta. Oricând poți da vieții tale un nou sens, trebuie doar sa vrei. Aș mai avea multe de spus, dar mă opresc aici în speranța că v-a plăcut micul istoric despre viața mea. Vă mulțumesc pentru că mi-ați oferit aceasta posibilitate de a comunica, să arăt câteva din lucrările mele.

d

Lângă un tablou de valoare inspirat din inegalabila natură…

–––

Daaaaa ! Ne-a plăcut foarte mult. Sperăm să putem afla și alte detalii din destinul dumneavoastră, cu un prilej apropiat.

Până atunci, vă sugerăm să ocupați locurile pentru lecțiile de pictură susținute de interlocutor. Deja au apărut primii solicitanți…

În concluzie, un debut foarte reușit!

Aristotel Bunescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s