MIHAELA RADIAN, UN ARTIST TOTAL, NE-A OFERIT BUCURIA ÎNTÂLNIRII CU MAREA

 

.

.

București, 16 martie 2019

Galeria de artă Elitte Prof Art a oferit vizitatorilor săi constanți, ori ocazionali, o nouă bucurie de mari dimensiuni. Expozitia colectivă de arte vizuale la care au expus doamna Mihaela Radian, Radu Bojescu și Nicola Darco.

Primii doi au oferit amatorilor de artă lucrări de pictură și grafică, iar Nicola din Italia a venit cu o tehnică puțin utilizată în țara noastră și anume … decolajul.

În rândurile următoare, ne vom opri asupra prezenței doamnei Mihaela Radian, mereu un prilej de mari satisfacții vizuale, prin lucrările sale. 16 tablouri în ulei, plus 4 în cărbune. Tema dominantă în 19 din cele 20 lucrări este întinderea de apă, marea, oceanul. Astfel, avem șansa să ne bucurăm de nisip și Soare, chiar înainte de debutul sezonului estival. Mulțumim frumos !

.

.De Mihaela Radian 

.

.De Mihaela Radian 

Am avut onoarea de a deschide această expoziție cu trei creatori de marcă, fiecare în felul său.

Cei prezenți, dar și cei care au avut posibilitatea să intre în galerie în zilele următoare au văzut o combinație între tradițional și modern. Iar eu am primit de la doamna Radian, două cărți semnate de Cristina Crețu. Una dintre ele, ,, Un loc în câmpie,, are o elegantă copertă cu o lucrare de Mihaela Radian.

.

.

Fiecare a vorbit despre experiența sa.

Doamna Radian ne-a reamintit că avem în față doar o parte a operei sale care abordează numeroase teme, prin intermediul celor mai variate tehnici. De la cărbune, până la pictură pe lemn.

Dar, să parcurgem, măcar şi în parte, firul frumos al pregătirii sale. După terminarea cursurilor Liceului de Arte Plastice „N. Tonitza” din Bucureşti, unde capătă în promoţia 1969 o solidă bază de acumulări, este absolventă a Institutului de Arte Plastice „N. Grigorescu”, Bucureşti, Facultatea de Arte Decorative, Secţia Textile-Imprimeuri, promoţia 1970-1974. Aici cunoaşte profesori de valoare, care o canalizează pe drumul fertil al experienţelor plastice importante atât în timp, dar şi în spaţiul occidental şi estic. Este membra a Asociaţiei Artiştilor Plastici din Bucureşti din anul 2010. Acum, urmează un șir impresionant de prezențe în expoziții, tabere de creație.

La final, să urăm sănătate tuturor, să ne vedem cu bine la viitoarele evenimente artistice.

Un prieten fidel,

Bunescu Aristotel.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s