ANDREI ZAPOTOTCHI – O MARE DESCOPERIRE, UN MARE VIITOR

Doamnelor și domnilor,

Stimați admiratori ai artelor vizuale,

Atenție mărită! Urmează cel mai  important anunț al anului de grație 2019. A fost descoperit un artist cu mare viitor, cu mare potențial!

 

 a pportret.jpg

El este Andrei a  33 fiu.jpg

Fiul, cel mai mare admirator !

 

a 1.jpg

Sculptură creștină

 

a plus tablou.jpg

Andrei lângă tablourile sale cosmologice

 

a tablou   22.jpg

Acesta este tabloul meu preferat. Sigur, gusturile nu se discută!a tablou.jpg

Cascada spre bucuriile viitoare !

 

a 9.jpg

Mulți preferă pictura a abstractă…

a 10.jpg

Lucrări pentru toate gusturile….

 

Artistul răspunde la numele Andrei Zapototchi și își fascinează admiratorii, aici primul este fiul său, cu lucrări din trei lumi diferite. Sculptura cu multe elemente din universul creștin, fapt care dovedește că, deși tânăr, a descoperit deja drumul adevărat. Apoi sunt lucrările cu o interesantă viziune cosmologică, iar pentru cei care palpită în fața artei abstracte, creatorul are o mare surpriză.

Dar, să nu ne grăbim. Ce-ar fi să îl lăsăm să se prezinte singur?

    ,,Sunt Andrei Zapototchi, un tânăr artist în vârstă de 31 de ani din Rădăuți. Trăiesc și am un copil extraordinar.

 Arta a apărut în viața mea din iubirea pentru frumos. Am ales, în mod special, pictura și mai ales pictura abstractă, pentru că îmi oferă libertate în adevăratul sens al cuvântului. Este o exprimarea liberă, necenzurată, neexpusă minților obtuze. Sculptura în schimb, îmi oferă posibilitatea să fiu creativ și să mă exprim totodată în trei dimensiuni, ceea ce mi se pare extraordinar,,.

În continuare, am fost curioși să aflăm tehnica sa preferată.

     ,,Atât timp cât mă exprim pe pânză, nu pot spune că am o tehnica preferată. Lucrez în acrilic, epoxy și spray. Și fiecare tehnică are partea ei caracteristică. Acrilicul îmi place pentru plasticitate, pentru simplitate și posibilitățile nelimitate. În acrilic îmi place să lucrez abstract. Rășină epoxidică o prefer in momentul in care vreau sa creez frumusețe, eleganță fara să știu ce vreau sa fac mai exact. Rășina, înainte de întărire, este doar puțin mai vâscoasă decât apa, ceea ce îi oferă o imprevizibilitate aparte. Niciodată când am lucrat cu rășină nu am incercat sa o controlez in vreun fel, deși mulți artiști o fac. Îmi place să mă ducă în neprevăzut. Spray paintingul îl îmbrățișez in momentul in care știu clar ce vreau sa fac. Fie un peisaj marin, rural, urban sau cosmic. Îmbratisez această manieră de lucru pentru că îmi plac provocările: viteza de creație și măiestria cu care dau naștere peisajelor. Fiind un material ce se usucă foarte repede, promptitudinea este absolut necesară,,.

Dar, ce suprafețe preferă creatorul ? Mari, ori mici ?

,,Prefer suprafețele mari și foarte mari. Spațiul îmi conferă sentimentul de libertate, ceea ce mă face să gândesc liber, făra granițe,,.

,,Sunt un om cu viziune, neadaptat standardelor societății actuale. Eu îmbrățișez filosofi precum George Carlin sau Jacques Fresco, filosofi ale căror idei nu sunt primite cu entuziasm in Romania. Mă văd cutreierând lumea, având frumusețea și eleganța artei drept parteneri de drum. Vreau sa țin expoziții în toată lumea!,,

Acestea sunt cuvintele și lucrările artistului.

În loc de concluzie, vreau să îmi spun și eu punctul de vedere, după decenii trăite intens în lumea unică a artei. Andrei Zapototchi este o mare speranță. Dacă ne gândim la modul exemplar în care a pornit la drum, la valorile în care crede, la ușurința și comentariile provocate de lucrările sale, putem spune, fără teama de a greși că cine mizează pe Andrei Zapototchi va avea frumoase confirmări în viitorul apropiat și îndepărtat.

Eu, unul, am toată încrederea că cine va achiziționa lucrări cu semnătura sa, nu face decât să tezaurizeze valori certe.

Multe binecuvântări !

Semnează un admirator fidel,

Cu voia dumneavoastră, Aristotel Bunescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s