ANTOLOGIA PICTORILOR/ ADINA-ANGELA JIPA, revelația începutului de an 2022

Acum, faceți puțin loc aici în față. Atenție! Vin caii! (Notă- comentariile la imagini aparțin redacției)

Zorii zilei de 6 februarie 2022. Scriu aceste rânduri pentru Agenția noastră de presă cu gândul la… invitata noastră de astăzi. Un om deosebit, cu două fete frumoase. Dovadă clară că frumusețea se moștenește din generație în generație. Este vorba despre distinsa doamnă ADINA-ANGELA JIPA.

Așa cum este și normal, mai întâi să o cunoaștem

-Vă rugăm să vă prezentați

-De copil am fost atrasă de pictură. La vârsta de 12 ani, sub îndrumarea pictorului Ion Fluierici, câștigam locul I pe țară la un concurs al micilor pictori. Deși  am urmat o profesie diferita ( de inginer ), am continuat să desenez portrete și schițe în creion sau cărbune, ori de câte ori sufletul meu dorea să evadeze. Cam 8 ani în urmă, probabil din prea mult dor adunat, am hotărât să reiau pictura. Am studiat în privat cu pictori ruși ( Victor și Olga Martinkov), fiind atrasă în principal de portret. Tehnica mi-am perfecționat-o urmărind și alți pictori precum Laurențiu Popa sau Vladimir Volegov.

-Cum a fost 2021 pentru dumneavoastră ?

-Anul 2021 consider că a fost un an rodnic. În cele câteva perioade de carantină prin care am trecut am reușit să-mi descopăr  peisagistica. Pentru a scăpa de senzația de claustrofobie am simtit nevoia să pictez libertatea vapoarelor pe mare sau jocul luminii printre crengile pădurilor.

Am descoperit în acest timp și o mare și frumoasă comunitate de pictori începători, amatori sau doar admiratori de pictură, pe Facebook. Mi-a făcut o nespusă bucurie să împărtășesc lucrări, sfaturi, laude.

-Ce vă doriți pentru acest an?

-Pentru anul 2022 îmi doresc să reușesc să realizez o serie de lucrări pe care le gândesc de ceva timp. Și poate o expoziție.

-Cum vreți să fie lumea artei în general?

-Lumea artei mele mi-o doresc bogată, luminoasă și împărtășită. Am vândut și dăruit tablouri în țară și dincolo de granițele ei, în Anglia, Germania, Finlanda și Norvegia. Și simt o bucurie nespusă atunci când un tablou – fărâmă din sufletul meu – rezonează cu sufletul altcuiva. Criticii mei cei mai aprigi, dar si admiratorii mei cei mai convinși de arta mea, rămân însă cele două fiice ale mele și soțul meu.

-Vă mulțumim foarte mult. Impresionante cuvinte. La organizarea, desfășurarea și comentarea expoziției dumneavoastră vă ajutăm noi cu toate forțele posibile. Dar, până la expoziția pe care o doriți, o dorește și semnatarul acestor rânduri modeste, să vedem…expoziția virtuală oferită astăzi distinșilor cititori…

GALERIE DE TABLOURI

Am început în forță. Aici sunt cred cele mai importante ,,opere” ale pictoriței noastre. Este vorba despre cele două fete superbe ale sale. Frumoase tablouri, frumoase modele.
Un drum de ape prin pădure, un drum spre notorietate pentru pictor
În mijlocul naturii divine
Auziți foșnetul pădurii ?
Dar zgomotul valurilor ?
Cei mai mari specialiști cromatologi au decis ca albastrul să fie culoarea anului 2022. Aici, ca și în alte tablouri asta se vede cu prisosință și la pictorul invitat azi de agenția de presă culturală
Trecem în alt registru. Este tabloul preferat de semnatarul acestui articol
O fereastră deschisă spre nemărginire
Așa arată pe simezele expoziției…
Am început acest grupaj cu sublinierea virtuților de portretist. Terminăm tot cu ele. O figură extrem de sugestivă se pune în lumină talentul real al unui artist adevărat

În loc de concluzie. Invitatul nostru de astăzi este un artist de valoare certă. Cu multe calități dovedite de-a lungul timpului și de-a latul lucrărilor memorabile. În general, artiștii sunt cam visători. Iar, de la faptul că sunt nerealiști, apar multe momente de încruntare. Dar, la doamna Jipa nu este cazul, deoarece formația sa îi oferă o viziune clară, limpede despre tot ce este în jur. Se observă asta ușor din toate tablourile sale. Felicitări din toată inima.

Sperăm să vă putem arăta, în viitorul apropiat, și alte lucrări semnate, în mod inconfundabil, de distinsa doamnă ADINA-ANGELA JIPA.

Semnează un admirator,

Aristotel Bunescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s