Invitațiile Doamnei Pictura: Călătorie în imperiul crinilor cu MIHAELA FLORESCU

Multe sunt bucuriile pe care le descoperi în lumea unică a armoniilor cromatice, formelor și perspectivelor, altfel spus în mirificul tărâm al artelor vizuale…

Astăzi, vă voi relata, cu mare satisfacție, despre cea mai recentă descoperire. Cu ceva timp în urmă, am avut șansa să cunosc un pictor aparte, Mihaela Florescu, din Constanța…

d

Lucrare de Mihaela Florescu

Pictează, cu mult har, peisaje, buchete de flori, naturi statice și așa mai departe.

Chiar mi-au rămas adânc întipărite în tainițele memoriei câteva tablouri, semnate în mod inconfundabil Mihaela Florescu. Este vorba despre o curte simplă, cu o căruță ce își așteaptă liniștită caii pentru a porni pe drumurile neștiute ale vieții. În al doilea rând, este un superb buchet de lalele, prezentate elegant într-o vază de sticlă, de mare rafinament…În al treilea rând, niște peisaje marine cu pescăruși..

Toate bune și frumoase, deci un pictor aparte. Acum vine lovitura! Intrând mai adânc în opera sa, descopăr noi zone. Este vorba despre surprinderea esențialului într-o imagine.  Deci iată azi o călătorie în lumea crinilor. Tablourile unde subiectul este o floare albă sunt extrem de dificil de conceput. Dar, demersul său a reușit din plin…

Așa se și explică atracția sa către o pictoriță din SUA, Georgia O’Keeffe.

După atâtea vorbe, se cuvine însă să îi dăm posibilitatea și Mihaelei Florescu să își prezinte ideile…

d

Lucrare de Mihaela Florescu

Care sunt pictorii români care vă plac în mod special ?

d

Mihaela Florescu în albul crinilor…Imagine din arhiva personală…

E tare greu de ales.  Îmi plac în egală măsură picturile lui Aman, florile lui Luchian, sau cireșele lui Grigorescu…Toate îmi transmit emoții.

 

Dintre pictorii de peste hotare, numele cele mai importante pe care le apreciați sunt…

 

Georgia O’Keeffe. Când îi privești picturile îți dai seama că a înțeles lumea într-un fel unic. Mi-a dat întotdeauna senzația că pictează esența, nu materia în sine. E foarte cunoscuta pentru picturile cu florile date ca fiind private printr-o lupă. Probabil că dacă ar fi pictat portrete, ar fi expus pe pânză sufletul nu trăsăturile modelului.

d

Ea este Georgia

d

O floare albă lucrată chiar de Georgia…

 

În momentul de față, ce lucrare este pe șevalet ?

 

În momentul, de față am mai multe lucrări. După cum bine vă amintiți, anul acesta îmi finalizez studiile la Facultatea de Arte din cadrul Universității Ovidius. Așa că, de acum și  până în vară, la examenele finale, timpul meu va fi dedicate realizării lucrărilor de licență și dizertație.

Cel mai recent tablou finalizat este ?

O floare de crin. Un exercițiu de clarobscur.

d

Studiu crin. Lucrare de Mihaela Florescu

În ce măsură colecțiile de muzeu sunt o sursă de inspirație, o etapă de acumulări, locul unde doriți să tezaurizați și dv peste vreme cele mai importante lucrări ?

 

În foarte mare măsură. Este extrem de important să cunoști marile opere de arta și marii artiști. Dacă nu studiezi, dacă nu încerci să le înțelegi creațiile,  să le reproduce mai bine sau mai stângaci, dacă nu lucrezi susținut, nu poți performa. Pictura rămâne doar un hobby…ceva ușor de după-amiază, plouă și hai să colorăm ceva.

Cât despre lucrările mele, aș fi extrem de încântata să transmit privitorului măcar o mică parte din emoția pe care o resimt eu când privesc pictura unui maestru.

Ce vă doriți mai mult pentru anul 2018?

Ca în fiecare an. Să fie cel mai bun de până acum! La anul îmi voi dori sigur la fel…

s

Lucrare de Mihaela Florescu

Detalii despre pictor.

Mihaela Florescu este născută la 31 octombrie 1970, în orașul Constanța.

A absolvit cursurile Liceului Mircea cel Bătrân din Constanța, apoi a urmat cursurile Facultății de Mecanică, din cadrul Universității Dunărea de jos, din Galați.

În momentul de față, este studentă și masterandă (în ani terminali) la Facultatea de Arte, din cadrul Universității Ovidius, din Constanța.

,,Cred că am fost mereu fascinată de puterea unei picturi care îți spune o poveste, care te introduce nu numai într-o epocă anumită, într-un timp sau spațiu bine definit, ci și în sufletul artistului,, este de părere, pe bună dreptate, Mihaela Florescu.

Adevărată afirmație, că prin pictura sa am fost și noi introduși în sufletul unui artist de certă valoare – MIHAELA FLORESCU.

Aristotel Bunescu

d

Lucrare de Mihaela Florescu

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s