Doamna FELICIA FEATHER, o mare surpriză plăcută în domeniul picturii

Când citiți aceste rânduri, zăpada s-a așternut de mult în Masivul Bucegi. Neaua de pe crengile copacilor, tot așa ca în imaginea alăturată, ne spune că vine iremediabil iarna. Totul va fi atunci alb, nupă ninsori abundente mai ales. Dar, într-o lume a paradoxurilor cum este cea în care trăim noi, vreau să vă invit pe tărâmul fermecat al culorilor. Ghid autorizat și foarte amabil este Doamna Felicia Feather. Adică marea surpriză plăcută din domeniul artei armoniilor cromatice. O descoperire mare în spațiul virtula.

La Galeria Națională de Pictură din Berlin se găsește un mic tablou semnat de Lucas Cranach cel Bătrân intitulat ,, Fântâna tinereții”. În parta stângă a lucrării se vede un peisaj arid, care în partea opusă este plin de viață și bucurie. Mai mult decât atât, aici este ilustrat marele mister al întineririi. În stânga mai mulți oameni cu trupurile marcate nemilos de trecerea deceniilor. Ei sunt aduși cu șarete, trăsuri sau chiar roabe la marginea unui bazin cu virtuți uimitoare. Coborând trei trepte în apa, oamenii încep să întinerească iar când ajung la malul opus au cu 30 -35 de ani mai puțin. Aici este așezată o masă pe pajiștea înverzită și începe bucuria. Un efect similar, reconfortant, are pentru mine și arta semantă de protagonista noastră de azi. .

Fântâna tinereții

Pentru a vă dovedi acest lucru iată câteva din lucrările semnate de Felicia Feather.

Maria
Ulei pe pânză, 30/40

Tristețe
Ulei pe carton pânzat, 30/40

Pastel pe A3. După o lucrare în ulei a doamnei Stamate Vasilica, o doamnă plină de har pe care pictorița noastră o admiră foarte mult.

Pe uliță
Ulei pe pânză, 30/40

Fântâna Brândușa, o fântână de poveste, care alină setea părinților mei.
Ulei pe carton pânzat, 30/40.

Dar mai sunt și alte multe lucrări foarte interesante. Ce să va arăt oare mai întâi?

Un desen în creion de doar câteva ore. Cine nu știe desenul, nu are ce căuta în pictură, spunea un profesor de specialitate. Protagonista noastră dovedește, cu prisosință, că știe desenul. Dar și drumul său spre fericire. E un drum spre notorietate, spre afirmare.

În concluzie, un artist valoros. De multe ori, pictorii dau dovadă că nu sunt realiști, dar pregătirea economică a protagonistei noastre o plasează într-o poziție privilegiată. Face legătura între artă și realitatea dură a ciferlor.

Mulțumim frumos pentru tot! Sănătate, putere la pictat, numai bine familiei și celor dragi!

Cu prețuire,

Aristotel Bunescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s