Antologia artiștilor – Cristina Machedonski, un pictor uimitor, un bijutier de valoare

Un surâs în plină iarnă

Încep aceste rânduri cu o mărturisire. Sunt prea emoționat pentru aceste vremuri dure, pentru simplu motiv că mă leagă un Ceva foarte important de invitata de astăzi a Agenției de Presă Culturale și Sportive, distinsa doamnă Cristina Machedonski .

Amândoi avem legături puternice, poate prea puternice prin lumea armoniilor cromatice care pleacă de la două femei speciale.

 Este vorba despre mama Cristinei Machedonski și de cea care mi-a dat mie naștere.

 Amândouă au fost mari creatoare de modele în  domeniul lor de activitate. În cazul doamnei Machedonski a fost vorba de creație dar și realizare de articole vestimentare, iar la mine, creație în lumea minunată a picturii. În plus, am fost impresionat de faptul că interlocutoarea mea venea în universul cromatic din altă sferă artistică. Lumea bijuteriilor. Vom avea azi ocazia să admirăm tablouri uimitoare, dar și bijuterii de mare valoare. Ca să fac o rimă involuntară și matinală.  

-Vă rog să vă prezentați

-Mă numesc Cristina Machedonski, sunt un pictor și artist plastic născută în București pe data de 10 octombrie 1968.

Pictez cu sufletul de când eram mică, dar pe pânză am transpus un pic mai târziu, după pierderea mamei mele, iubirea mea pentru ea sa transformat în arta.

În altă ordine de idei, creez bijuterii în diverse metale, dar cel mai mult mă atrage cuprul fiind un material pur și benefic pentru sănătate. Bijuteriile mele sunt modele vintage lucrate manual cu diverse pietre semiprețioase. Privind mult culorile pietrelor, am simțit dorința de a le transpune și pe ele în compozițiile unor tablouri.

Dintre temele care le abordez în picturi, vreau să vă precizez, încă de la început că de foarte multe ori chipul femeii este în centrul atenției. Totul pleacă de la chipul drag al mamei mele. Mă gândesc mereu la ea, la ce a reprezentat pentru mine, îmi pun lacrimile pe pânză, asta este adevărat.

–  Impresionant tot ce spuneți. Și eu sunt marcat de figura mamei, am crescut în casă cu tablouri, vopsele, diluanți, șevalet și albume. În altă ordine de idei, cum a fost anul 2021 pentru dumneavoastră ?

–  Din punct de vedere artistic, am avut un an plin, cu multe tablouri. În condițiile de pandemie, am lucrat mult și am experimentat, cu acest prilej, noi și noi tehnici de exprimare artistică.

–  Cum vă doriți să fie 2022?

–  Pentru anul care abia a început, mă gândesc la niște participări la câteva expoziții internaționale.

–  Vă doresc să se realizeze cu bine.

GALERIE DE TABLOURI

Chipul mamei. Motivul special de la care pleacă marea pasiune a aratistei pentru chipuri de femei pe care le vedem acum
Un alt chip de femeie încadrat de soțiși de fiu.

GALERIE DE BIJUTERII

Dacă v-a plăcut, poate vă mai arătăm câte ceva în viitor!

Da! Ne-a plăcut!

Multă sănătate și sport la lucru. Și la pictură și la bijuterii!

Aristotel Bunescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s