ANTOLOGIA PICTORILOR/ Mădălina-Elena Trofin: ,,Încerc să găsesc soluții până când produsul final seamănă cu cel proiectat pe cerul minții mele

Mădălina-Elena Trofin ne privește pe noi. Noi o privim pe Mădălina-Elena Trofin.

Evident, nu toți pictorii fac flori, căsuțe pe dealuri, naturi moarte, ori citadine. Mai sunt și creatori care ies din tipare, pun probleme celor care se uită la tablourile lor, demonstrează că trăiesc și ei, ca și ceilalți oameni, într-o lume plină de contraste, probleme și controverse pe toate planurile.

În acest sens, Mădălina-Elena Trofin este un artist complex care aduce în centrul atenției preocupările sale.

Pentru mine, este o mare descoperire, așa că mă grăbesc să o prezint și onorabililor cititori.

Vom încerca împreună să descoperim ce anume se poate vedea pe cerul minții unui om care gândește intens la temele secolului nostru și lansează în Univers operele sale

-Vă rugăm să vă prezentați.

Un surâs în plină vară

-Mă numesc Trofin Mădălina-Elena, m-am născut în 29 iulie1997 la Petroșani. În prezent îmi desfășor activitatea de artist vizual în Timișoara, sunt membru stagiar UAP al filialei locale și activez pe scena artistică din țară, dar și dinafara ei. Ca abordare creativă îmi place „să-mi prind urechile” cum îmi mai place să spun despre mine, dar prin aceasta mă refer la faptul că sunt intrigată să testez materiale noi care pentru mine au calitatea de „sublim”. Chiar și neavând coordonatele necesare prelucrării materialului ales, încerc să găsesc soluții până când produsul final seamănă cu cel proiectat pe cerul minții mele.

Subiectele despre care vorbesc prin lucrările mele au ca subiect central – omul – acesta devine centru de interes prin toate transformările perceptuale ale conștiinței sale, prin raportarea sa în general la modurile în care se desfășoară viața, mai nou, online sau offline.

-Cum a fost anul 2021 pentru arta dumneavoastră?

-Anul 2021 a fost unul activ din punct de vedere artistic și totodată nu atât de plin.

Fără cuvinte …

Pandemia mi-a părut într-un fel că a adus numai contradicții în sensul în care 2 ani de pandemie au trecut greu și repede în același timp, am urmat studiile masterale la Facultatea de Arte și Design din Timișoara și parcă m-am trezit în ultimul an de studiu brusc. Cumva am fost pusă mereu în poziția de a mă muta dintr-un loc în altul pentru a putea lucra, oscilând mereu între a sta acasă la Petroșani sau la Timișoara. Parcă am trăit o ruptură în timp și ne-am trezit brusc în 2022.

-Cum a început 2022?

-2022 a început bine având posibilitatea de a lucra la atelier. În anii anteriori am simțit o pauză în expunerea mea pe scena artelor, era situația în care toți am fost nevoiți să ne obișnuim cu online-ul, lucru care a durat un timp. În schimb, în 2022 chiar și necesitățile și interacțiunile la nivel virtual nu au mai fost ceva obscur, gradul de obișnuință cu această alternativă crescând foarte mult. Pandemia a mutat mai mult scena artistică în online, dar 2022 a venit cu multe oportunități de expunere, cu libertate de mișcare și interacțiune cum eram obișnuiți, astfel încât am putut să simt din nou o rampă de lansare pentru dezvoltarea carierei mele.

-Ce visați pentru anul 2022, dar și pentru următorii ani? Cum vreți să se desfășoare lumea dumneavoastră, lumea artei în general?

-A trecut mai bine de jumătatea anului 2022. Am finalizat studiile de masterat, iar ce îmi doresc acum este să găsesc modalități prin care să pot să mă întrețin de-a lungul anilor fără a neglija arta. Să fii implicat în lumea artelor este o meserie care cere timp, pasiune și dedicație, criterii la care nu aș vrea să renunț. După acești ani de studiu, de experimente și acumulare de cunoștiințe îmi doresc să cercetez în continuare materialele și subiectele care mi-au captat atenția, să cresc în această lume și să ofer publicului ceva frumos care să aducă și bucurie, mirare, dar și întrebări.

În general, în multe domenii este loc de mai bine. Bineînțeles că îmi doresc ca lumea artei să se dezvolte mult mai mult, să se creeze noi oportunități pentru artiști, locuri de muncă și spații culturale. Evit să critic acest subiect și privesc asupra dezvoltărilor culturale care au loc în țară, festivaluri, bienale și expoziții. Există orașe mai mici care încep să crească din punct de vedere cultural-artistic, lucru care mă bucură foarte tare deși poate nu am nicio tangență cu acel loc în sine. Într-o lume ideală, aș putea să aduc un plus societății și să îmi satisfac nevoia de curiozitate fără a analiza diverse alternative de a obține bani sau de a trăi în general. Cred că sunt dorințe împărtășite pentru fiecare artist emergent, dar tind să privesc cu multă speranță spre viitorul ce va veni și să cred în posibilitatea de a avea parte de o creștere a dinamicii culturale la nivel național.

Vă mulțumesc, să vedem niște lucrări acum semnate de dumneavoastră.

Invităm deci cititorii în Galeria de artă…

The Thinker of the 21st Century

Artistul și opera sa

(Eu)Ritmie (1)

A recycled world

Current Perception

Inside and Outside

Media distorsion

Median Perception

Metamorfoza timpului

Old Perception

On a glass sea

Plastic Wonderland

Reality Error (1)

Facem descoperiri uimitoare pe cerul minții artistului. Alte și alte viziuni provocatoare sunt cele de pe fereastra unde lucrează mereu, cu tenacitate, un artist identificat în actele oficiale drept Mădălina-Elena Trofin.

Îi dorim din inimă succesul pe care îl merită din plin.

 Aristotel Bunescu, director Agenției de Presă Culturală și Sportivă – A.P.C.S., membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România – U.Z.P.R.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s