ANTOLOGIA PERSONALITAȚILOR/ DANIELA CĂRĂMĂNUȚĂ: ,,Sunt fericită că am puterea să aduc zâmbete, speranțe de mai bine, că pot să pătrund în inimile voastre prin gândurile frumoase puse în rime”

DANIELA  – fata cu poezii la minut

MOTTO:

Eu sunt o FORȚĂ,  sunt o FURTUNĂ –

Dar sunt și o ADIERE caldă de vânt…

Sunt deopotrivă și REA și BUNĂ.

Sunt ce IUBESC și iubesc ceea ce SUNT

DANIELA  – fata cu poezii la minut

Am avut mereu o stimă deosebită pentru creatorii care datorită meseriei lor de bază sunt foarte realiști, se descurcă bine în viața de toate zilele. De multe ori, pictorii și poeții se izolează în turnul lor de fildeș pentru a avea liniștea necesară creației în sine. Puși în contact cu realitate, ei sunt cam stingheri. Asta deoarece se descurcă mai bine cu culorile și cuvintele rimate sau fără rimă.

Astăzi vă aducem în centrul atenției un om special care este familiar și cu lumea cifrelor, dar și cu lumea versurilor minunate.  Este vorba despre distinsa doamnă Daniela Cărămănuță.

Aprindeți reflectoarele, dați cortina în lături. Intră în scenă acum invitata noastră…

Aplauze puternice din sală..

-Vă rugăm să vă prezentați pentru cei care nu vă cunosc încă…

La malul mării

-Mă numesc Daniela Cărămănuță, m-am născut în anul 1970, pe 10 mai, în localitatea Fetești-Sat, Județul Ialomița. Sunt căsătorită cu un om extraordinar, am o fată frumoasa din toate punctele de vedere, iar de profesie sunt profesoară de matematică la un colegiu din Londra. Sunt cunoscută pe Internet ca DANIELA –

Fata cu poezii la minut. Am două pagini de Facebook unde public poeziile scrise de mine: pagina personală

– Daniela Caramanuta și pagina Fata cu poezii la minut.

-Cum a fost întâlnirea cu poezia ?

Întâlnirea cu poezia a avut loc la o vârstă foarte fragedă,  când mama – o mare iubitoare de poezie – mi-a citit primele versuri… Ceva s-a întâmplat atunci, deoarece din acel moment sufletul meu se umplea de bucurie de câte ori auzeam, citeam sau recitam o poezie.

Recitam de mică atât de frumos încât dădeam spectacole tutor rudelor și vecinilor din bloc, iar de câte ori călătoream, compuneam versuri în minte pe care din nefericire nu le așterneam pe hârtie.  Din păcate, după terminarea liceului și începerea facultății, nu am mai avut timp de poezie. Învățam foarte mult, iar apoi m- am angajat, căsătorit, am născut un copil… Însă acum 2 ani, având deschiderea necesară, toate forțele

Universului au lucrat împreună și au făcut posibila reîntâlnirea cu prietena mea cea mai buna din copilărie, POEZIA. Si cât de frumos a fost! Acum nu mai contează dacă sunt extrem de obosită (având un program de lucru extenuant), nu contează nici dacă sunt bolnavă… Nu mai contează nimic – tot îmi fac timp pentru POEZIE. Nu mai găsesc scuze, ci caut soluții deoarece sufletul meu este atât de fericit și mulțumit atunci când scriu sau citesc o poezie…Și acest lucru este cel mai important!

La sfârșitul anului 2020, am început timid să public pe Facebook câteva rânduri așteptând cu emoție comentariile din partea prietenilor. Totodată, poeții din spațiul virtual m-au încurajat, m-au sprijinit enorm și m-au invitat în grupurile de poezii din care faceau parte. (Mulțumiri infinite poeților: Mariana Ieremia, Mariana Kiss, Petru Ungar, Rodica Flore, Cristina Serghiescu, Kessy Ellys Nycollas, Ileana Tufisi, Ionel Sava, Viorica Crecan, Mariana Carp, Ana Rusu, Vasilica Purice, Antoneta Marangoci, Pinte Carmen, Marieta Coman, Dida Dya,  Popescu Daniel Cristian). În acest fel am căpătat încredere și apelând la talentul meu de a recita, am început să realizez videoclipuri cu poezii compuse și recitate de mine. Am recitat apoi și poezii compuse de Mihai Eminescu și George Coșbuc. Din anul 2021 am început să recit din poeziile scrise de distinsul poet Ioan Ilie. Ulterior, dumnealui mi-a dedicat 2 poezii: “Zâmbește, Daniela!” și “Cine ești tu, Daniela?” pe care le-am recitat în videclipuri realizate excepțional de sora mea, FocuswithFlo.

Am scris și eu o poezie cu același titlu: “Cine ești tu, Daniela? “ pe care am recitat-o ulterior într-un videoclip minunat. În 2021 mi s- au alăturat în călătoria mea alți poeți minunați cărora doresc să le mulțumesc pentru tot sprijinul lor: Ely Rossi, Lorica Mihaila, Doina Moritz, Marcela Mravec, Felicia Pascal, Teo Mardare, Lucia Steffens, Valerica Salagean.

-Ce poeți din România vă plac?

-Poetul român preferat este George Coșbuc. Apoi urmează Nichita Stănescu și Mihai Eminescu.

-Dar din alte țări?

-Ca și poeți de peste hotare: Charles Baudelaire și Jalaluddin Rumi.

– Ce ne puteți spune despre anul 2022?

-În acest an, am continuat să compun versuri pentru melodiile (în limba română) cântate de sora mea, FocuswithFlo în care eu am părți în care recit. Toate melodiile noastre conțin această combinație cântec- poezie. Am finalizat împreună ALBUMUL “Anotimpuri pe portativ “ care conține melodiile : “Culorile Primăverii”, “Totul e un joc”, “Magia Toamnei”, “Bucuriile Iernii” și ca bonus “Scumpa mama”, toate având un real succes în mediul virtual. Totodată am început lucrul la un alt album la care nu avem încă un titlu și am compus versurile pentru cântecele: INVIDIA și URA la care avem deja zeci de mii de vizualizări , sute de distribuiri și comentarii minunate. Tot în acest an am continuat să scriu zilnic poezii (în general catrene și nu numai) pe care le public pe paginile mele. Cititorii se regăsesc în aceste versuri deoarece scriu în general despre viață, iubire, Dumnezeu. Primesc zilnic comentarii foarte frumoase, mulțumiri și aprecieri pentru ceea ce fac. De aici îmi iau puterea de a merge mai departe. Fără Dumnezeu și fără oamenii care îmi citesc rândurile și gândurile eu nu aș fi nimic. Sunt recunoscătoare în fiecare zi!

Ce vă doriți pentru finalul lui 2022?

-Pentru finalul anului 2022 visez să public prima mea carte care se va intitula POEZII LA MINUT vol.1. Am strâns suficient de multe poezii în acești 2 ani, chiar și pentru 2 volume, dar nu le voi publica pe toate. Le voi alege doar pe cele mai reușite. Totodată îmi doresc ca acest volum să fie unic din punctul de vedere al modului în care va fi structurat. (Acesta va fi o surpriză extrem de plăcută pentru cititorii mei pe care nu o voi dezvălui acum). Pentru viitor mi-aș dori să public anual câte un volum de poezii. De aproape 2 ani poeziile mele sunt publicate lunar în minunata revistă de Arta și Cultură LUCEAFARUL DIN VALE și de 2 ori pe an în Antologii. În următorii ani voi continua să public în aceasta revista și în antologiile redactate de LUCVAL & KEN. Am o relație profesională extraordinar de frumoasa cu dna Kessy Ellys Nycollas. Colaborez cu dumneaei de aproape 2 ani. O colaborare minunată am și cu domnul Ionel Sava, poet și administrator al grupului de poezie Poezii recitate I&G și al Radioului cu același nume. Dumnealui a recitat și montat câteva din poeziile scrise de mine. De asemenea am scris poezii în 2 Antologii publicate în limba engleza și îmi propun să continui să scriu și în următorii ani, poezii în limba engleză în paralel cu creațiile în limba română.

-Cum doriți să fie lumea în general, lumea culturală mă refer?

-Lumea culturală poate fi o lume magică atunci când toți oamenii de cultură și artă se sprijină și se apreciază reciproc. Fiecare poet, scriitor, artist contribuie într-o măsură mai mare sau mai mică la crearea acestui miraculos Univers al artei în toate formele ei. Facem acest lucru pentru cei ce ne urmăresc creațiile, pentru cei ce ne vor descoperi într-o zi și chiar pentru noi. Pentru ca acest lucru ne bucură sufletele într-un mod pe care nu îl putem descrie în cuvinte. Îmi imaginez o lume culturală plină de frumos, fără critici care au la baza invidia sau pur și simplu motivul de a discredita (doar critici constructive care ne ajută să evoluăm).

-Ce le transmiteți celor care vă urmăresc în spațiul virtual ?

-Mulțumesc din suflet oameni minunați, care zi de zi îmi citiți poeziile de pe paginile mele de Facebook, din reviste sau antologii. Sunt fericită că am puterea să aduc zâmbete, speranțe de mai bine, că pot să pătrund în inimile voastre prin gândurile frumoase puse în rime. Mulțumesc tuturor pentru comentariile deosebite, pentru mulțimea de aprecieri, pentru distribuirile poeziilor mele pe paginile voastre. V-am spus oare cat sunteți de minunați?

– Asta cu inima mi-a plăcut foarte mult! Iar pe deasupra, astăzi 29 septembrie când scriu aceste rânduri, este chiar Ziua Mondială a Inimii! Colosal! Să vedem acum versurile dumneavoastră?

-Iată două poezii scrise de mine:

Cine ești tu, Daniela?

Sunt ZÂMBETUL ce-ți dorești să îl vezi dimineața…

Sunt RÂSUL zglobiu ce vrei să-ți umple viața.

Sunt PRIVIREA blajină ce te face să tresari…

Sunt VOCEA ce te face iubirea s-o declari!

Sunt OMUL ce se reinventează și își îndeplinește menirea.

Sunt MELODIA ce alungă durerea.

Sunt POEZIA ce aduce pretutindeni pacea.

Sunt FEMEIA ce își face auzită vocea.

DANIELA  – fata cu poezii la minut

Ce e POETUL?

Un ÎNGER trimis de Dumnezeu pe pământ

Să îți ALINE durerea când te vede plângând!

Să te facă să RÂZI sau să ZÂMBEȘTI

Când sufletu-ți e greu de GRIJILE lumești…

Ce e poetul?

O muzică DIVINĂ,

Ce vine ca o ploaie de vară peste TINE.

O vorbă atât DULCE,

Că MIERE împarte de zor pe unde trece…

Ce e poetul?

Un SĂRUT ușor ce inima tare îți face ca să BATĂ!

Nu-l vei uita în veci, de l-ai citit o dată!

DANIELA  – fata cu poezii la minut

-Minunat, felicitări din toată inima.

Care e concluzia, onorabili cititori?

Pentru mine, este foarte clar. Avem în centrul atenției un om realizat pe toate planurile. Adică, o frumoasă familie. Apoi, o pasiune impresionantă pentru versuri, cu multe realizări în domeniu. Colaborări foarte bine primite în spațiul virtual. Așteptăm cu reală bucurie să vadă lumina tiparului primul său volum de poeme. Apoi următorul și următorul. Până se face plin un raft din bibliotecă. Trecem apoi la raftul doi, trei, să fim noi sănătoși.  Are o meserie capitală. Stă în  fața tinerei generații și le vorbește. Cum sa priceapă tainele din universul cifrelor. Chiar mă gândesc la șansa mare pe care o au elevii cu un asemenea profesor.

Numai bine și frumos tuturor!

Aplauze puternice. Publicul strigă biis! Biis! Protagonista revine, primește multe flori din public. Apoi, năvălesc reporterii, cameramanii cu aparatele lor de filmat.  

Încet, încet, lumea pleacă încântată acasă. Au o singură întrebare. Cum să procure ei oare viitorul volum semnat de doamna  DANIELA CĂRĂMĂNUȚĂ?

Aristotel Bunescu, directorul Agenției de Presă Culturală și Sportivă – A.P.C.S., membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România – U.Z.P.R.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s